Aquest passat dissabte vam anar a dues de les activitats programades de la Fira de l'Oli d'Espolla, al matí la visita guiada al Trull, molt interessant, i a la tarda un Taller d'Olis amb la Laura Masramon.
Va fer una sessió molt instructiva i ben explicada que intentaré transmetre-us a vosaltres per saber més sobre l'oli d'oliva verge extra.
L'Oli d'oliva verge extra correspon al suc d'olives extret mecànicament.
L'oli d'oliva verge extra és el suc de l'oliva que ha extret tota l'aigua. La tecnologia ha anat millorant per aconseguir fer aquest procés amb millores en la tècnica.
Perquè un oli sigui oli d'oliva verge extra ha de tenir dues clares característiques:
1. Ha de tenir menys d'un 0'8% d'acidesa. El 0% no existeix, lo ideal seria un 0'2%.
2. Només ha de tenir atributs positius, és a dir, ha d'estar perfecte, no tenir cap defecte segons els experts catadors d'olis.
Va fer una sessió molt instructiva i ben explicada que intentaré transmetre-us a vosaltres per saber més sobre l'oli d'oliva verge extra.
L'Oli d'oliva verge extra correspon al suc d'olives extret mecànicament.
L'oli d'oliva verge extra és el suc de l'oliva que ha extret tota l'aigua. La tecnologia ha anat millorant per aconseguir fer aquest procés amb millores en la tècnica.
Perquè un oli sigui oli d'oliva verge extra ha de tenir dues clares característiques:
1. Ha de tenir menys d'un 0'8% d'acidesa. El 0% no existeix, lo ideal seria un 0'2%.
2. Només ha de tenir atributs positius, és a dir, ha d'estar perfecte, no tenir cap defecte segons els experts catadors d'olis.