15/1/18

.@PanaderiaObando Formatge cremós amb mini-regañá

Avui us parlaré d'un formatge potser poc conegut però que val la pena conèixer. Un cremós de Cañajeral.


Característiques: és un formatge cremós elaborat amb llet crua d'ovella recent munyida i amb una maduració mínima de 20 dies. El quallen amb carxofera borda cosa que li aporta un peculiar sabor a terra i al final un suau amargor. La seva pasta és molt tova amb aromes potents.



La seva crosta és natural del fong Penicilum Camemberti.


El seu interior varia entre groc més marfil o més pujat.


La textura és molt soluble, casi líquida.


En boca té molta força.

Recomanació:

La forma de consumir-lo és obrint un cercle a mode de tapa mitjançant un ganivet. D'aquesta manera evitarem que es vessi la crema i podrem tapar-lo perquè es conservi millor.
Es recomana el seu consum a una temperatura entre 18º i 20ºC. I per a conservar-lo entre 6º i 10ºC.


Consells de degustació:

És ideal per untar-lo sobre una torrada de pa de pagès o bé amb les minis regañas d'Obando, tal i com hem fet nosaltres. Així pots anar agafant la crema de formatge al teu gust a la vegada que et proporciona el toc cruixent. Una excel·lent combinació!

Maridatge:

Combina bé amb un vi negre jove, ja que el formatge té un gust intens i el vi ens ajudarà a netejar la boca.

Fitxa tècnica:

Origen: Espanya
Maduració: a partir de 8 setmanes
Pes i forma: 250 gr-1'3 kg, rodó
Dimensions: D. de 5-6 cm  fins a 16 cm
Llet: ovella
Classificació: Semicurat
Productor: Varis


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
                                                              T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario