Avui us parlaré d'un formatge potser poc conegut però que val la pena conèixer. Un cremós de Cañajeral.
Característiques: és un formatge cremós elaborat amb llet crua d'ovella recent munyida i amb una maduració mínima de 20 dies. El quallen amb carxofera borda cosa que li aporta un peculiar sabor a terra i al final un suau amargor. La seva pasta és molt tova amb aromes potents.
La seva crosta és natural del fong Penicilum Camemberti.
El seu interior varia entre groc més marfil o més pujat.
La textura és molt soluble, casi líquida.
En boca té molta força.
Recomanació:
La forma de consumir-lo és obrint un cercle a mode de tapa mitjançant un ganivet. D'aquesta manera evitarem que es vessi la crema i podrem tapar-lo perquè es conservi millor.
Es recomana el seu consum a una temperatura entre 18º i 20ºC. I per a conservar-lo entre 6º i 10ºC.
Consells de degustació:
És ideal per untar-lo sobre una torrada de pa de pagès o bé amb les minis regañas d'Obando, tal i com hem fet nosaltres. Així pots anar agafant la crema de formatge al teu gust a la vegada que et proporciona el toc cruixent. Una excel·lent combinació!
Maridatge:
Combina bé amb un vi negre jove, ja que el formatge té un gust intens i el vi ens ajudarà a netejar la boca.
Fitxa tècnica:
Origen: Espanya
Maduració: a partir de 8 setmanes
Pes i forma: 250 gr-1'3 kg, rodó
Dimensions: D. de 5-6 cm fins a 16 cm
Llet: ovella
Classificació: Semicurat
Productor: Varis
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
Característiques: és un formatge cremós elaborat amb llet crua d'ovella recent munyida i amb una maduració mínima de 20 dies. El quallen amb carxofera borda cosa que li aporta un peculiar sabor a terra i al final un suau amargor. La seva pasta és molt tova amb aromes potents.
La seva crosta és natural del fong Penicilum Camemberti.
El seu interior varia entre groc més marfil o més pujat.
La textura és molt soluble, casi líquida.
En boca té molta força.
Recomanació:
La forma de consumir-lo és obrint un cercle a mode de tapa mitjançant un ganivet. D'aquesta manera evitarem que es vessi la crema i podrem tapar-lo perquè es conservi millor.
Es recomana el seu consum a una temperatura entre 18º i 20ºC. I per a conservar-lo entre 6º i 10ºC.
Consells de degustació:
És ideal per untar-lo sobre una torrada de pa de pagès o bé amb les minis regañas d'Obando, tal i com hem fet nosaltres. Així pots anar agafant la crema de formatge al teu gust a la vegada que et proporciona el toc cruixent. Una excel·lent combinació!
Maridatge:
Combina bé amb un vi negre jove, ja que el formatge té un gust intens i el vi ens ajudarà a netejar la boca.
Fitxa tècnica:
Origen: Espanya
Maduració: a partir de 8 setmanes
Pes i forma: 250 gr-1'3 kg, rodó
Dimensions: D. de 5-6 cm fins a 16 cm
Llet: ovella
Classificació: Semicurat
Productor: Varis
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario