22/1/18

Risotto d'espàrrecs verds

A casa nostre som molt de fer risottos, n'hem elaborat de nata i xoriç, de pollastre a la mostassa, d'escarxofes amb formatge blau, de ceps amb formatge d'ovella, de pollastre amb mel i mostassa, entre altres que potser haureu vist al meu bloc.

En aquesta ocasió us en presento un de diferent: Risotto d'espàrrecs verds de marge


Ingredients:
  • 250 gr. d'arròs de Pals
  • espàrrecs verd de marge
  • brou de pollastre
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • oli d'oliva verge extra
  • mantega
  • sal i pebre
  • formatge (opcional)

Elaboració:

Comencem sofregint la ceba tallada ben petita amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Una vegada tenim la ceba rossejada, afegim l'arròs i anem tirant el brou conforme es vagi absorbint.


Quan tinguem l'arròs al dente hi afegim els espàrrecs prèviament fregits i una cullerada de mantega. Barregem tot i apaguem el foc quan encara està cremós l'arròs.
Emplatem en un plat bonic i servim.


Consells de degustació:

Nosaltres en aquesta ocasió no hi hem afegit formatge, cosa estranya en nosaltres ;) Però hi combinarien molt bé uns flocs de parmesà o un formatge d'ovella curat.


Valor nutricional:

Com tots els plats d'arròs, el podríem fer plat únic però sempre acompanyat d'una amanida verda o una fruita de postres o, fins i tot, ambdues coses.
Recordem que l'arròs, com a hidrat de carboni complex que és, ens proporciona energia durant vàries hores. Per tan seria bo menjar-lo un dia que haguéssim de fer esport o una llarga caminada.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. MMMmmm....deu ser molt bo! Quin gustet a camp deu tenir!
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponderEliminar