17/1/18

Pannini de formatge de cabra i tonyina

A vegades no et ve de gust cuinar però tens gana. Altres tens preparada alguna cosa que no t'acaba de venir de gust i altres et fas allò que realment el teu estómac et demana. Aquest va ser el cas del primer dia de l'any, després d'anar a dormir tard per celebrar el Cap d'Any i fer un bon sopar al restaurant, vam quedar tan tips que no ens voliem tornar a entaular.


Vam decidir recórrer a la despensa i improvisar-nos uns panninis amb formatge de cabra i tonyina. Fàcils, ràpids i bons. I amb aquesta recepta aprofito per felicitar el Bon Any a tots els que em llegiu!



Ingredients:
  • Pa de baguet del dia abans o congelat
  • Tonyina en llauna amb oli d'oliva verge extra
  • Formatge de cabra
  • Orenga


Elaboració:

Disposem la tonyina damunt del pa obert per la meitat, afegim el formatge de cabra desmenussat i l'orenga i ho enfornem fins que el formatgi es fongui.
Ho servim amb una bona pel·lícula.


Consells de degustació:

Aquests panninis es poden fer de qualssevol ingredient, ja sigui gall d'indi o pernil dolç. xoriç o alguna verdura que t'hagi sobrat d'algun guisat i fins i tot carn. És a dir que per aprofitar les sobres dels àpats nadalencs va de meravella.
Quan al formatge hi podem posar emmental, que hi donarà un gust més dolç, també algun tendre manxego i pels que us agradi més fort, Roquefort o algun altre formatge blau.

Valor nutricional:

En funció dels ingredients que hi afegim tindrem un valor calòric més alt o més baix. En el nostre cas, al fer-lo amb tonyina que és un peix blau, el fa més sa que si hi haguéssim posat embotit. La base és de pa que per 100 gr. aporta unes 250 calories aproximadament.
Si el volem lleuger podem fer-lo amb gall d'indi o verdura a la planxa i un formatge baix en greix.
Per fer-ne un àpat, plat únic seria bo afegir una fruita de temporada de postres.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario