31/5/17

Risotto d'escarxofes amb formatge blau

A casa ens agraden els arrossos, abans no en soliem cuinar gairebé mai però ara cada vegada en fem més i de diferents maneres. I és que l'arròs és un ingredient molt versàtil, i es pot cuinar amb molt aliments diversos i obtenir un gran plat.

  
 
Aquesta vegada hem fet un risotto d'escarxofes amb formatge blau. Un plat sa i molt fàcil de fer. Anem a veure-ho!


Ingredients per a 2 persones:
  • 250 gr. d'arròs rodó perlat de Pals
  • 1 pot de cors d'escarxofa Cynara
  • 1 litre de caldo de pollastre
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • formatge blau
  • 2 cullerades soperes de mantega
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

Elaboració:

Primer de tot passem els cors d'escarxofa tallats en 4 parts per la paella per donar-lis un toc de color.


A la mateixa paella hi afegim una mica d'oli d'oliva verge extra i fregim la ceba salpebrada i prèviament tallada ben petita.


Una vegada tenim la ceba cuita, incorporem l'arròs i anem afegint el caldo.


Remenem i anem afegint més caldo, conforme l'arròs se'l vagi bevent fins que aquest estigui cuit.


Quan tinguem l'arròs encara amb un xic de suc, apaguem el foc i afegim la mantega i el formatge blau. Barregem tot i emplatem.


Consells de degustació:

Aquest risotto el podem servir amb formatge blau o amb un parmesà, el formatge típic que si sol posar. Us diré però que amb el formatge blau li donava un gust més potent molt bo que combinava molt bé amb l'escarxofa.
També hi podeu afegir a la recepta un got de vi blanc, de fet és un ingredient que s'hi acostuma a posar, tot i que a nosaltres ens fa pena posar-lo, preferim veure'l i gaudir-lo, sobretot quan es tracta d'un bon vi.


Valor nutricional:

És un plat molt complert que pot servir perfectament com a plat únic al migdia. Ens aporta una bona quantitat d'hidrats de carboni complexes, que ens proporcionaran energia unes quantes hores i vitamines i fibra de les escarxofes i la ceba. Els greixos també hi són presents en la mantega i en el formatge blau, així com la proteïna. Per tant, podríem aconsellar aquest risotto acompanyat d'una amanida verda i tindriem un àpat equilibrat. Només haurem de tenir cura amb les postres, que poden ser una fruita de temporada i llestos :)


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario