24/5/17

Risotto de ceps amb formatge d'ovella

Els risottos ens agraden molt a casa. Avui us en presento un de ràpid, fàcil i econòmic tot i ser de ceps, voleu saber com? Doncs amb pols de cep, un bric de nata i alguns ingredients més...


Ingredients per 2 persones:
  • 250 gr. d'arròs de Pals perlat de gra rodó
  • pols de cep
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • 200 ml de nata per cuinar
  • sal i pebre
  • brou de pollastre
  • formatge curat d'ovella
  • oli d'oliva verge extra



Elaboració:

Pelem i tallem la ceba ben petita i la posem a fregir en una paella amb oli d'oliva verge extra.


Una vegada la tenim rosseta hi afegim l'arròs i anem incorporant el brou de pollastre a mesura que se'l va bevent l'arròs.


Quan ja està l'arròs pràcticament cuit i evoquem la nata i una mica de formatge i salpebrem.


Afegim una cullerada de pols de cep i remenem la mescla. Podem apagar el foc quan veiem que queda menys caldo, ja que una vegada al plat el suc s'absorbeix ràpid i ens ha de quedar un arròs cremós.


Emplatem el risotto amb unes làmines de formatge al cim.


Consells de degustació:

En un risotto no caldria fer servir la nata, amb un toc de mantega, una copeta de vi blanc i el brou de pollastre n'hi hauria prou però a nosaltres ens agrada amb la nata. Això si, prescindim aleshores de la mantega i el vi blanc, millor ens el bevem :)


Podrieu fer servir tants ceps frescos si són de temporada, com de congelats o secs.
Quan al formatge si sol posar parmesà però nosaltres teniem aquest sec d'ovella i també hi fa bo.


Maridatge:

Per a maridar-lo nosaltres us proposem un Agvstvs Chardonnay, un vi blanc que ens aporta fruita tropical molt madura i tocs cítrics. També hi trobem notes torrades del pas en bota i algunes de làctiques, conferint-li un volum i una cremositat inolvidable.
Casa molt bé amb els arrosos, sobretot si són de peix.


Valor nutricional:

Un plat complert sempre i quan l'acompanyem amb una amanida per tal de tenir la fibra i les vitamines que necessitem. L'arròs ens proporciona hidrats de carboni de llarga durada i la nata i el formatge proteïnes i greixos.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

2 comentarios:

  1. Fins i tot sento l'oloreta des d'aquí... mmm! Bo, fàcil i ràpid. Què més podem demanar?

    ResponderEliminar
  2. Jo no puc fer risotto a casa....només ens agrada al 50% de la família! M'he de conformar amb imaginar-me el gustet d'aquest teu!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar