A casa ens agrada molt la pasta i, tot i que en mengem una vegada per setmana com màxim, ens agrada anar variant tant el tipus com la salsa amb la que la combinem.
En aquest cas tenia uns musclos al natural, ja cuits i els vaig emprar combinats amb una crema de safrà, que combina molt bé amb el peix i el marisc.
Ja sabeu que la pasta s'ha de triar una mica en funció de la salsa, si té més suc o menys perquè aquest ens quedi a la pasta i no al fons del plat.
Amb un pim pam vaig tenir la recepta feta i va quedar bonissima, anem a veure-la!
Trofie amb musclos i crema de safrà
Ingredients per a 2 persones:
- 250 gr. de pasta Trofie
- 200 ml de crema de llet
- 8 brins de safrà
- 500 gr. de musclos
- sal
Elaboració:
En primer lloc posem una generosa quantitat d'aigua a bullir per coure la pasta.
Quan arrenqui el bull i evoquem la pasta i la sal.
Paral·lelament agafem una paella i afegim la crema de llet, quan comenci a bullir afegim el safrà i anem remenant fins que torni a bullir i veiem que la crema de llet agafa un color més groguenc del safrà.
Una vegada tenim la pasta bullida, la colem i la incorporem a la paella on tenim la crema de safrà, afegim una mica del suc de la cocció dels musclos i servim.
Consells de degustació:
És un plat de pasta ben senzill però sofisticat i bo a la vegada. La idea és fer-lo amb musclos amb el toc de safrà, però si hi voleu afegir unes gambes tampoc hi quedarien malament.
Es tracta d'un plat ben complert on obtenim hidrats de carboni de llarga durada, és a dir que ens proporcionaran energia per a vàries hores. Al cuinar-ho amb la crema de llet incorporem greixos i amb els musclos proteïna, per tant només ens hi faltaria la fibra que afegint una bona amanida ja ho tindriem solucionat.
Maridatge:
Aquest plat combinaria amb una copeta de vi blanc jove.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!