31/1/22

[#Recepta] Pastís de iogurt grec

Avui us porto un pastís molt fàcil i ràpid de fer i només amb 4 ingredients! Sí, sí, ho heu llegit bé, necessitem iogurt grec, ous, maicena i sucre, voleu veure'n la recepta?


Queda un pastís molt bo, suau i delicat, semblant a un pastís de formatge però més cremós i a més dóna molt de joc ja que es pot servir amb fruits vermells, amb melmelades, fruits secs, xocolata...
Pastís de iogurt grec

Ingredients

  • 500 gr. de iogurt grec
  • 3 ous
  • 40 gr. de maicena
  • 120 gr. de sucre



Elaboració:

Per fer la massa podem fer servir una batedora manual, un robot de cuina o elèctrica.

En primer lloc evoquem un bon iogurt grec en un recipient, afegim tres ous, un a un, i a continuació la maicena i el sucre.

Batem fins a aconseguir una massa fina, homogènia i cremosa, sense afegir aire ja que no volem bombolles a la massa, que després quedarien al pastís.

Una vegada tenim la massa, la posem en un motlle rodó o allargat i l'introduirem al forn calent durant 35 minuts aproximadament.


Per saber si està prou cuita podem fer servir la tècnica de l'escuradents, i si surt net ja estarà.

Deixem refredar el pastís a temperatura ambient i després el guardem ben tapat a la nevera almenys dues hores per tal que reposi.


Acabat i presentació:

Treure una estona abans el pastís de la nevera per gaudir de la seva textura i sabor. Desemmotllar el pastís i servir-lo decorat amb fruits vermells o melmelada o perles de xocolata.

És un pastís molt senzill però a la vegada fa el fet :)

Valor nutricional:

Es tracta d'un pastís poc calòric ja que l'únic greix seria el del iogurt, i quan al sucre que porta sempre es pot canviar per alguna edulcorant apte per forn i així alleugerim la recepta.

A més si optem per combinar-lo amb maduixes o gerds afegim vitamines antioxidants al pastís, a part de fer-lo més bonic ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario