Queda un pastís molt bo, suau i delicat, semblant a un pastís de formatge però més cremós i a més dóna molt de joc ja que es pot servir amb fruits vermells, amb melmelades, fruits secs, xocolata...
Pastís de iogurt grec
Ingredients
- 500 gr. de iogurt grec
- 3 ous
- 40 gr. de maicena
- 120 gr. de sucre
Elaboració:
Per fer la massa podem fer servir una batedora manual, un robot de cuina o elèctrica.
En primer lloc evoquem un bon iogurt grec en un recipient, afegim tres ous, un a un, i a continuació la maicena i el sucre.
Batem fins a aconseguir una massa fina, homogènia i cremosa, sense afegir aire ja que no volem bombolles a la massa, que després quedarien al pastís.
Una vegada tenim la massa, la posem en un motlle rodó o allargat i l'introduirem al forn calent durant 35 minuts aproximadament.
Per saber si està prou cuita podem fer servir la tècnica de l'escuradents, i si surt net ja estarà.
Deixem refredar el pastís a temperatura ambient i després el guardem ben tapat a la nevera almenys dues hores per tal que reposi.
Acabat i presentació:
Treure una estona abans el pastís de la nevera per gaudir de la seva textura i sabor. Desemmotllar el pastís i servir-lo decorat amb fruits vermells o melmelada o perles de xocolata.
És un pastís molt senzill però a la vegada fa el fet :)
Valor nutricional:
Es tracta d'un pastís poc calòric ja que l'únic greix seria el del iogurt, i quan al sucre que porta sempre es pot canviar per alguna edulcorant apte per forn i així alleugerim la recepta.
A més si optem per combinar-lo amb maduixes o gerds afegim vitamines antioxidants al pastís, a part de fer-lo més bonic ;)
No hay comentarios:
Publicar un comentario