14/6/21

[#Restaurant] P de Pà Coffee Bakery i la seva fòrmula migdia

Al P de Pà Coffee Bakery de Girona feia temps que hi volia anar ja que trobo que fan moltes propostes interessants. A vegades a Radio Girona fm us n'he parlat, sobretot dels seus pacs dolços de croissant planxat i beguda o els seus originals gofres, que fan goig de veure.

Tenen locals a diferents llocs cèntrics de la ciutat i ara han obert a Vic també. Tenen una carta on ofereixen diferents fórmules segons el moment del dia amb ofertes molt interessants de preu i atractives. Sempre hi ha coses que criden l'atenció!

Nosaltres en aquest cas vam fer una de les seves fórmules migdia que ofereixen, que pots triar entre amanida, focaccia o pizza i com no ens vam quedar amb aquesta última opció. A més inclou la beguda i amb el cafè una mini pasta gratis. Vam optar per fer un take away i molt bé!

10/6/21

[#Recepta] Truita de farina

La truita de farina és una truita molt antiga que es feia durant la postguerra, quan es patia de fam a moltes cases. Es feia aquesta truita ja que amb la farina atipa i amb l'aigua l'estires, fa que n'hi hagi més.
A més són ingredients que acostumem a tenir a la despensa.


De fet es tracta d'una truita que emplena força i que se sol fer amb cansalada i/o botifarra negre i si, a més hi afegim una amanida, tindrem un àpat ben complert.

5/6/21

[#Radio] @gironafmcat On menjar una bona amanida

Ara ja comença a fer caloreta i com a tal ens venen de gust aliments més frescos, així doncs al programa d'avui parlem d'On fer una bona amanida!


Comencem a Girona, al König, conegut per les seves braves, i potser hamburgueses i entrepans, però on fan unes amanides molt variades i bones. Concretament tenen a la seva carta vuit tipus diferents d'amanides, i ben originals, jo us recomano la König, ja que porta uns xips de poma que són addictius.

1/6/21

[#Radio] @gironafmcat Les creps

Les creps agraden a tothom oi? Doncs avui precisament parlem a Radio Gironafm.cat d'on trobar les millors!


Comencem a Girona al  PdePà  bakery on tenen una gran diversitat de creps tan salades com dolces. Jo especialment recalcaria les dolces ja que són impressionants, sobretot la de Kinder bueno o Oreo.
Són grans i ben carregades.

28/5/21

[#Radio] @gironafmcat On fer un kebab

Abans els kebabs estaven molt de moda, quan van arribar, però com tot últimament sembla que han anat a la baixa, substituint-los per noves tendències més saludables potser. Tot i així avui fem un repàs d'on poder menjar-ne un que sigui bo!

26/5/21

[#Radio] @gironafmcat On fer unes braves

A qui no li venen de gust unes braves? És dir-ho i tothom s'apunta oi? Doncs avui us direm llocs on en podeu trobar de ben originals!

Comencem a Lloret de Mar, a Studio 66, situat a l'Avinguda Dr. Fleming 1, amb un lingot de patata cruixent per fora i tova per dins i que et serveixen amb dues salses en forma de botó al cim, una d'allioli i una altra rosada, més brava.

Són súper originals i valen 6'50 euros.

Al Restaurant Grop, del c/ del Port 21 d l'Escala, fan unes braves clàssiques, cruixents, de la varietat Monalisa i servides amb una salsa rosa que no pica massa. A més te la serveixen a part, amb lo qual pots sucar més o menys :)

Destaquen per la seva ració abundant i només per 4 euros. Val la pena!

A Celrà trobem La Fàbrica, un restaurant-bar situat dins del centre cívic, al costa de l'Ajuntament.

Fan unes patates tallades longitudinalment, de forma original i fetes al moment amb una salsa molt gustosa.

Marxem a Girona, a El Doll, un bon lloc per prendre cervesa però també per acompanyar-la amb el bon assortiment de tapes que tenen.

Les seves braves són de la varietat Monalisa i les tallen en forma de daus d'una mida bona, ni massa grans ni massa petits. Les acompanyen amb una salsa molt bona i picant, la recepta de la qual és secreta, però parteixen d'una base de maionesa amb pebre picant i bitxeta.

Costen 6 euros.

I per últim no podiem parlar de braves sense nomenar el König, situat a Girona, també a Barcelona i Vic, on fan unes braves per llepar-se els dits.


Conegudes per molta gent, les tallen petites i queden ben cruixents per fora i tova per dins servides amb una salsa al punt de picant, tot i que alguns dies pica més ;)

Si no sou de picant també les podeu demanar amb salsa de formatges que és boníssima, porta encenalls de parmesà i grans de pebre.

També es pot fer mig de brava i mig de formatges i així ho proveu tot, us ho recomano!

Comentari dietètic:

Aquest apartat és més complicat ja que ens ho passem molt bé menjant unes braves però potser no tan bé a l'hora de pair-les :(

Hem de tenir en consideració que en funció de la qualitat de l'oli a l'hora de fregir-les les pairem millor i també dependrà de la salsa, si porta un excés d'all o no.

És una tapa molt llaminera que resulta calòrica i per això no n'hem d'abusar, tot i que el cap de setmana ens podem permetre el luxe, no? ;)





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

24/5/21

[#Restaurant] Can Punyetes

Aquest passat dissabte vam anar al Restaurant Can Punyetes, un restaurant de Figueres on fan carn a la brasa.

El local és ampli i la decoració acord amb el restaurant, més rústica. Quan al menjar, molt senzill, gens treballat. La única cosa bona que tenen és a la seva brasa, que no potencien prou.

Els migdies fan un menú de dilluns a dissabte per 11'50, sent 12'50 en el cas dels dissabtes. Nosaltres hi vam anar precisament un dissabte, per si el menú era més atractiu però no va ser així.