11/1/21

[#Recepta] @Freskibo_es Rap al forn amb pebre vermell

Avui portem una altra recepta molt gustosa, sana, relativament ràpida de fer, ja que el temps de cocció no ens l'estalvia ningú, però molt senzilla de preparar i que de ben segur que us agradarà: rap al forn amb pebre vermell.

4/1/21

[#Recepta] Carxofes al cop de puny

Ara que estem en plena temporada d'escarxofes val la pena aprofitar-la ja que a part d'estar boníssimes, són molt saludables, sobretot després de les Festes Nadalenques, ja que ens ajuden a depurar l'organisme.
 

El que sovint fa mandra és netejar-les però amb la recepta que us proposo avui, no costen gens i queden delicioses.

Precisament Naranjas Masil, una empresa valenciana tradicional de taronges, especialista en la producció integrada ha volgut diversificar el tipus de cultiu i ara, a part de taronges i mandarines fan altres productes com ara : caquis, escarxofes, advocats, carbassa, entre altres que podeu consultar a la seva pàgina web. De moment us haig de dir que les taronges que cultiven són dolces i sucoses com cap.

I ara si que anem a veure la recepta!

Carxofes al cop de puny

Ingredients per a 2 persones:
  • 8 escarxofes fresques
  • oli d'oliva verge extra
  • sal


Elaboració:

Rentem les escarxofes ben netes, en tallem les puntes de les fulles exteriors, sense por, per tal de treure'n la part dura i també tallem el tronc, deixant-lo arranat perquè la escarxofa s'aguanti dreta sola.


Les Girem del revés i els hi donem un cop de puny per tal que s'obrin. Una vegada obertes hi posem sal i una generosa quantitat d'oli d'oliva verge extra.


Les enfornem uns 25 minuts, en funció de la mida i la tendresa de l'escarxofa.

En el nostre cas, eren petites i ben tendres, així que van tardar encara no mitja horeta.
 

Les emplatem i ja les podem menjar, trencant-la fulla per fulla, menjant la part més tendra fins a trobar el cor, que és lo millor, a més amb sal i un oli de qualitat, és un gaudir.
 

Consells de presentació:

Com a molt s'hi podria afegir pebre negre o rosa, més suau, però amb sal i oli estan boníssimes!

Són ideals per acompanyar un plat de carn.
 

Valor nutricional:

Les carxofes aporten molt poques calories, concretament 47 kcal cada 100 gr.

Ens proporcionen vitamines del grup B, com la B3, la B2; la B1 i la B6 i també vitamina A.


És rica en ferro, calci, fòsfor, magnesi, potassi i sodi.

Conté unes quantes proteïnes i també hidrats de carboni.

És una bona font d'antioxidants i ajuda a regular el sucre a la sang i a anar de ventre, gràcies al seu aport de fibra soluble.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

23/12/20

[#Recepta] @Freskibo_es Llenguado a la meunière

No sempre les receptes més bones necessàriament han de ser les més elaborades. A vegades amb pocs ingredients es poden fer algunes coses molt gustoses.

Aquest és el que cas que ens ocupa, avui hem fet un filet de llenguado a la meunière, anem a veure com es prepara i comprovarem com n'és de senzill de preparar.

21/12/20

[#Recepta] @Quescrem Tiramisú

Fa un temps us havia parlat de l'empresa especialista en formatges i productes làctics, Quescrem.


Sobretot us vaig parlar del seu últim i innovador producte, el Kèfir, però ara us volia presentar el seu Mascarpone, amb el qual hem fet una recepta italiana deliciosa:

Tiramisú

18/12/20

[#Producte] Pastisseria Llavina

El passat Nadal vam fer una escapadeta a Solsona però a mig camí vam anar a visitar una granja d'animals i de pas ens vam aturar a Centelles i sort que ho vam fer perquè sinó no haguéssim conegut la Pastisseria Llavina.

Des de l'any 1929 que porten elaborant els seus productes de forma artesana i això es nota només d'entrar a la seva botiga. Ara la porten la 3a generació amb l'ajuda dels seus fills.

16/12/20

[#Recepta] Arròs de verdures amb xoriç i salsitxes

Des que vaig provar per primera vegada aquest plat, que em va agradar moltíssim. És un plat senzill de fer però molt llaminer que a casa ens agrada molt!


Anem a veure'n la recepta

Arròs de verdures amb xoriç i salsitxes

Ingredients per a 2 persones:
  • 160 gr. d'arròs Bomba
  • 1 carabassó gran
  • 1 albergínia gran
  • 4 salsitxes de porc
  • rodelles de xoriç
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra

11/12/20

[#Recepta] @Freskibo_es Noodles amb llagostins i verdures

Una recepta que acostumem a fer a casa i que ens agrada anar variant són els noodles. Els trobem molt versàtils, ja que es poden fer amb carn, peix o simplement verdures diferents, amb tot queden bons!


Aquesta vegada teniem uns magnífics llagostins cuits de Freskibo, així que vam decidir fer una recepta de:

Noodles amb llagostins i verdures

Ingredients per a 2 persones:
  • 65 gr. de noodles per tots dos (és el que indica el paquet), ja que després abunden molt
  • 250 gr.  paquet de llagostins cuits Freskibo
  • 1 pastanaga gran tallada a tires fines
  • 8 ravanets tallats fins
  • salsa Yondu
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

10/12/20

[#Producte] Very dolç

Fa poc hem fet un descobriment per Instagram, una noia que es dedica a fer uns dolços impressionants. Aquest any l'he començat a seguir i he vist les elaboracions que feia, bé, concretament em vaig enamorar d'uns canela rolls que va posar ja fa un temps i des d'aleshores l'he anat seguint.