8/3/19

Restaurant El Rec

Nosaltres no celebrem Sant Valentí, som més de Sant Jordi, però en aquesta ocasió vam fer una excepció ja que vam tenir la oportunitat de gaudir d'un àpat romàntic al Restaurant El Rec de Banyoles. I com que sempre s'ha de celebrar que estàs enamorat i no un sol dia de l'any, doncs endavant!

El Restaurant El Rec està situat al Barri vell de Banyoles, al carrer del Born.
Es tracta d'un restaurant molt bufó, amb un aire romàntic i que t'invita a entrar. Per dins és petitó però acollidor, amb parets de pedra i volta catalana.


El servei és molt atent, fan un menú pels dies laborables i el diumenge un de festiu a 18 euros, amb una copa de vi inclosa.

6/3/19

[#Formatge] Las Abadías Ibores D.O.P.

Avui us porto un altre formatge; Las Abadías Ibores D.O.P. de la Formatgeria de las Villuercas (Extremadura). És un dels productes més representatius de la regió d'Extremadura.

Es tracta d'un formatge elaborat a partir de llet crua de cabra de les races retinta i verata i quall animal. Es produeix a les zones emparades avui per la denominació d'origen des de fa molt de temps, tenen constància dels seus inicis de comercialització a l'any 1465, quan es venia un cop per setmana a Trujillo.

Es presenta amb una escorça coberta de pebre vermell i al tallar-lo s'observa una textura mantegosa i un aroma làctic i molt especiat.
De color blanc marfil, textura suau i semidura amb ulls molt petits i escassos


En boca té un sabor intens que sorpren, un xic àcid, lleugerament picant, suau en el retrogust i amb una certa astringència. Una combinació de gustos que el fan especial i intens.
El sabor de la llet de cabra és molt gustosa i amb molta riquesa aromàtica.

4/3/19

Guacamole fàcil

Segur que avui dia tots sabeu fer guacamole, ja que ara és més habitual menjar-ne, però igualment vull posar la recepta al bloc, ja que se'n pot fer de moltes maneres diferents. Hi ha qui als agrada amb més ceba, altres amb més tomàquet i alguns el prefereixen amb un toc picant. Això rai, de guacamoles n'hi pot haver tants com gustos!

El que us presento avui és un guacamole fàcil, ràpid i senzill, fets només amb 3 ingredients, anem a veure :)


1/3/19

[#Agendavadeteca] Fira del carbó i la mongeta

Aquest proper diumenge dia 3 de març se celebra a Sant Llorenç de la Muga la XXI Fira del carbó i la mongeta.

Fer carbó és una antiga tradició que han conservat en aquest preciós poble de l'Alt Empordà, ja que dirant catorze dies seguits la carbonera de Sant Llorenç de la Muga es manté encesa per cremar fins a 35.000 quilos d'alzina. Amb l'ajuda de tot el poble van fent torns per tal que no s'apagui i es pugui anar fent carbó que després aprofiten per vendre durant la fira, un Carbó Artesà 100% d'alzina.


L'ofici de carboner és avui dia patrimoni històric del poble i queda palès a la fira on també hi podem trobar la mongeta del ganxet. Aquests dos productes són l'ànima de la festa i que precisament podem degustar al migdia acompanyant una bona botifarra.

Durant el dia s'han previst diferents actes, començant a les 10h. del matí amb la Trobada d'intercanvi de plaques de cava i la concentració de Seats Panda. Seguidament hi haurà batucada pel carrers del poble.

Paral.lelament trobarem una exposició d'eines de Carboner i explicacions de com fer-ne ús i un recull de fotografies.

Al migdia podeu menjar un bon plat de mongetes amb botifarra acompanyades de pa, all i oli i vi. Si preferiu també podeu comprar les mongetes per degustar-les a casa.

De cara a la tarda tenen dos concursos, el 10è Concurs Apunta la Mongeta, on es premia la teva punteria i l'11è Concurs Menja-te-la ràpid on guanya qui amb menys temps menja.

Us aconsello que visiteu tant la fira, on també trobareu més de 60 parades d'artesania, com el poble perquè és un dels més bonics de l'Empordà!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

27/2/19

El nou König del Cul de la Lleona

A Girona tothom coneix de sobres el König i el Cul de la Lleona, és més, diu la llegenda que si fas un petó al seu cul, segur que tornaràs a Girona. I no sé si la dita és certa, però el que si sé és que al König tornaré!

Si no anem al de Girona, per sort, des de fa uns anyets ara ja, el tenim a Figueres i s'apropen noves obertures perquè la gent en pugui gaudir. A Barcelona ja fa un temps que el tenen i ara toca a altres ciutats, voleu saber quines? A Vic i properament a Blanes.


Doncs l'altra dia, com que vam anar a veure el Festival del Circ, en sortint al migdia vam anar a fer un König i ens va fer gràcia anar al que més hem anat sempre, al del c/Calderers, però que ara han remodelat, fent la cuina nova i canviant l'aspecte del local. Ara hi predomina el blanc, tant en parets, com taules i cadires, amb lo qual és molt més lluminós.

Allà és l'únic König on podem gaudir d'un dels nostres gelats preferits, després us dic quin! ;)

25/2/19

[#Formatge] Brie trufat

A casa som formatgers, ja ho dic sempre jo que semblem dos ratolins, sempre estariem menjant formatge. I com que per sort n'hi ha tants en aquest món, que podríem menjar-ne un de diferent cada dia i encara així no els tastariem tots :)

Aquest Nadal hem provat el Brie trufat, que sembla que fa més festa al ser un formatge més exclussiu. El voleu conèixer?


El Brie trufat és un formatge francès artesà de pasta tova elaborat amb llet crua de vaca al qual se li afegeixen les trufes. Després de 3-4 setmanes de maduració es talla per la meitat en sentit longitudinal i s'hi posa una capa feta de mascarpone i trufes de Périgord. Posteriorment el formatge segueix madurant uns 10 dies perquè al final del procés tingui el sabor fi de la trufa.

S'aconsegueix un formatge de crosta avellutada però amb un interior de color marfil, cremós, suau i molt aromàtic. Una perfecte harmonia entre el formatge i la trufa.


22/2/19

[#Vermut] Vermut Cisa

El diumenge ens agrada fer el vermut, una tradició que ve de temps enrere però que d'un temps cap aquí hem recuperat i ara es fa a moltes cases, independentment de l'edat.

A nosaltres ens agrada molt fer un bon vermut, i no només ens referim a la beguda sinó també al que l'acompanya.

En aquest cas per a l'ocasió hem provat un Vermut Cisa que fa cinc generacions que elaboren vermut fent servir les mateixes metodologies i formules que a mitjans del segle passat amb petits canvis per tal d'adaptar-se a les generacions presents. Des de l'any 1880 que fan licors i vermuts, delectant-nos amb la seva gran qualitat i aromàtic sabor.


La família Piera va començar a fer el seu propi vermut seguint les tendències procedents d'Itàlia i l'any 1880 es va estrenar la fàbrica de Vermut Cisa, seguint la tradició ancestral profundament arrelada al Maresme.

La qualitat del seu vermut rau en l'ús de vins de la zona, rescatant el sabor i aromes d'aquell primer vermut, descendent llunyà dels vins aromatitzats, coneguts des de l'antiguitat per les seves propietats medicinals.

"La mítica casa de Vermuts Cisa va ser la guanyadora de la medalla d'or amb el seu vermut en l'exposició internacional de Barcelona i fundada davant del mar mediterrani és una relíquia activa en el món del vermut. Després de moltes generacions de mestres vermuters, el Vermut Cisa ha mantingut la seva essència per a poder arribar a les taules on es gaudeix del vermut".

I això és precisament el que vam fer nosaltres i tothom que begui el seu vermut, GAUDIR!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

20/2/19

[#Formatge] Majorero

Ja sabeu com ens agraden els formatges :) Avui parlarem d'un formatge que potser no coneixem tant i/o consumim tant, el formatge Majorero.


Es tracta d'un formatge que prové de les Illes Canàries, concretament de l'illa de Fuerteventura i el nom li ve de la raça autòctona de cabra amb el qual s'elabora, la majorera. Té denominació d'origen protegida.