20/2/19

[#Formatge] Majorero

Ja sabeu com ens agraden els formatges :) Avui parlarem d'un formatge que potser no coneixem tant i/o consumim tant, el formatge Majorero.


Es tracta d'un formatge que prové de les Illes Canàries, concretament de l'illa de Fuerteventura i el nom li ve de la raça autòctona de cabra amb el qual s'elabora, la majorera. Té denominació d'origen protegida.


Fitxa tècnica

Origen: Fuerteventura, Espanya
Maduració: entre 20 i 60 dies
Pes i forma: en formats d'1 a 4 kg i cunyes de 350 o 225 gr
Llet: cabra majorera
Classificació: semicurat
Productor: Maxorata (toi i que n'hi ha d'altres)


És un formatge que es fa amb llet pasteuritzada de cabra majorera, fements làctics, quall i sal.
La cobertura pot ser al natural, com el nostre, o amb pebre vermell, precisament el que va ser triat com a millor formatge del món al World Championships Cheese celebrat als EUA. De fet, com que els meus sogres aviat hi aniran, espero tastar precismanet aquest, ja us explicaré!

I no m'estranya que guanyi ja que la versió al natural la vam trobar deliciosa. Es tracta d'un formatge color marfil, de pasta compacta al tall i textura cremosa. 

De sabor làctic i lleugerament àcid però amb tocs dolços de la llet de cabra.

És d'aquells formatges que només olorar-los ja saps el gust que tindran i que ja se't fa la boca aigua només pensar-hi.


Consells de degustació:

S'ha de consumir a temperatura ambient, com gairebé tots els formatges, ja que sinó la fredor ens mata tant la olor com el sabor.

Es pot menjar sol o amb un bon pa, com hem fet nosaltres.

Maridatge:

El podriem combinar amb un vi negre de la D.O. Empordà que tingui bota.Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario