Ja sabeu com ens agraden els formatges :) Avui parlarem d'un formatge que potser no coneixem tant i/o consumim tant, el formatge Majorero.
Es tracta d'un formatge que prové de les Illes Canàries, concretament de l'illa de Fuerteventura i el nom li ve de la raça autòctona de cabra amb el qual s'elabora, la majorera. Té denominació d'origen protegida.
Fitxa tècnica
Origen: Fuerteventura, Espanya
Maduració: entre 20 i 60 dies
Pes i forma: en formats d'1 a 4 kg i cunyes de 350 o 225 gr
Llet: cabra majorera
Classificació: semicurat
Productor: Maxorata (toi i que n'hi ha d'altres)
És un formatge que es fa amb llet pasteuritzada de cabra majorera, fements làctics, quall i sal.
La cobertura pot ser al natural, com el nostre, o amb pebre vermell, precisament el que va ser triat com a millor formatge del món al World Championships Cheese celebrat als EUA. De fet, com que els meus sogres aviat hi aniran, espero tastar precismanet aquest, ja us explicaré!
I no m'estranya que guanyi ja que la versió al natural la vam trobar deliciosa. Es tracta d'un formatge color marfil, de pasta compacta al tall i textura cremosa.
De sabor làctic i lleugerament àcid però amb tocs dolços de la llet de cabra.
És d'aquells formatges que només olorar-los ja saps el gust que tindran i que ja se't fa la boca aigua només pensar-hi.
Consells de degustació:
S'ha de consumir a temperatura ambient, com gairebé tots els formatges, ja que sinó la fredor ens mata tant la olor com el sabor.
Es pot menjar sol o amb un bon pa, com hem fet nosaltres.
Maridatge:
El podriem combinar amb un vi negre de la D.O. Empordà que tingui bota.
Es tracta d'un formatge que prové de les Illes Canàries, concretament de l'illa de Fuerteventura i el nom li ve de la raça autòctona de cabra amb el qual s'elabora, la majorera. Té denominació d'origen protegida.
Fitxa tècnica
Origen: Fuerteventura, Espanya
Maduració: entre 20 i 60 dies
Pes i forma: en formats d'1 a 4 kg i cunyes de 350 o 225 gr
Llet: cabra majorera
Classificació: semicurat
Productor: Maxorata (toi i que n'hi ha d'altres)
És un formatge que es fa amb llet pasteuritzada de cabra majorera, fements làctics, quall i sal.
La cobertura pot ser al natural, com el nostre, o amb pebre vermell, precisament el que va ser triat com a millor formatge del món al World Championships Cheese celebrat als EUA. De fet, com que els meus sogres aviat hi aniran, espero tastar precismanet aquest, ja us explicaré!
I no m'estranya que guanyi ja que la versió al natural la vam trobar deliciosa. Es tracta d'un formatge color marfil, de pasta compacta al tall i textura cremosa.
De sabor làctic i lleugerament àcid però amb tocs dolços de la llet de cabra.
És d'aquells formatges que només olorar-los ja saps el gust que tindran i que ja se't fa la boca aigua només pensar-hi.
Consells de degustació:
S'ha de consumir a temperatura ambient, com gairebé tots els formatges, ja que sinó la fredor ens mata tant la olor com el sabor.
Es pot menjar sol o amb un bon pa, com hem fet nosaltres.
Maridatge:
El podriem combinar amb un vi negre de la D.O. Empordà que tingui bota.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario