25/2/19

[#Formatge] Brie trufat

A casa som formatgers, ja ho dic sempre jo que semblem dos ratolins, sempre estariem menjant formatge. I com que per sort n'hi ha tants en aquest món, que podríem menjar-ne un de diferent cada dia i encara així no els tastariem tots :)

Aquest Nadal hem provat el Brie trufat, que sembla que fa més festa al ser un formatge més exclussiu. El voleu conèixer?


El Brie trufat és un formatge francès artesà de pasta tova elaborat amb llet crua de vaca al qual se li afegeixen les trufes. Després de 3-4 setmanes de maduració es talla per la meitat en sentit longitudinal i s'hi posa una capa feta de mascarpone i trufes de Périgord. Posteriorment el formatge segueix madurant uns 10 dies perquè al final del procés tingui el sabor fi de la trufa.

S'aconsegueix un formatge de crosta avellutada però amb un interior de color marfil, cremós, suau i molt aromàtic. Una perfecte harmonia entre el formatge i la trufa.



Fitxa tècnica:

Regió: França
Llet: crua de vaca
Classificació: tendre blanc
Maduració: entre 4 i 8 setmanes
Pes i forma: forma rodona amb diàmetre d'uns 40 cm
Productor: varis

Consells de degustació:

És ideal per menjar sol, tot i que també el podem combinar amb uns bastonets de pa o alguna llesca tallada prima i torrada.
Es pot menjar tant d'aperitiu, com de postres o queda molt vistós en una taula de formatges, sobretot si tenim convidats i els volem sorprendre amb un formatge diferent.

Notes:

Pot ser que si no és època de festes ens costi un xic trobar-lo.

Maridatge:

És ideal combinar-lo amb un xampany francès o un vi de la Borgonya o Burdeos.
També podeu optar per una cava de l'Empordà que tingui una bombolla fina o un vi blanc Chardonay que tingui una mica de bota.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario