4/10/12

Formatge: Brie

Mireu quina meravella de safata de formatges que m'han portat els meus sogres d'Andorra. És que ens agrada molt el formatge :)


En aquesta ocasió provarem formatges francesos.
avui hem començat per un Brie, de Le Rustique (una marca comercial de formatges francesos pasteuritzats industrials).

El Brie és un formatge de pasta tova elaborat amb llet de vaca crua. El seu nom prové del lloc d'on procedeix, la Brie, a la regió de l'Illa de França.
Està cobert per una capa suau totalment comestible formada per un fong (Penicillium Candida) que aparèix durant el període de maduració. La pasta és d'un color marfil i la seva textura és cremosa. De gust força intens, desprèn un lleuger olor a amoníac.

Aquest formatge i el camembert són semblants tot i que tenen un caràcter propi i diferenciat determinat pel tamany, la microflora, el clima únic i el past.

A gust personal m'ha agradat, l'he trobat de sabor intens i amb un lleuger gust a humitat.
Això si, s'ha de consumir a temperatura ambient.


4 comentarios:

  1. uaaa els formatges d'Andorra, quins records, fan molt bona pinta! petons

    ResponderEliminar
  2. Carai Lídia! Quin festival de formatges! I el brie, i francès! Aquest tipus m'agrada moltíssim, fins i tot m'he de controlar per no acabar-me'l d'un sol cop! Ara, ja pots posar-te aa gaudir-ne a casa, oi? Petons i bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  3. A casa també ens agrada molt el formatge i quan anem a Andorra ens baixem molts.

    http://hogardiez.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar
  4. Mare meva!! A mi també m'encanten els formatges! Tinc un germà que viu a Suïssa... Imagina't quina perdició! ;)

    ResponderEliminar