1/3/19

[#Agendavadeteca] Fira del carbó i la mongeta

Aquest proper diumenge dia 3 de març se celebra a Sant Llorenç de la Muga la XXI Fira del carbó i la mongeta.

Fer carbó és una antiga tradició que han conservat en aquest preciós poble de l'Alt Empordà, ja que dirant catorze dies seguits la carbonera de Sant Llorenç de la Muga es manté encesa per cremar fins a 35.000 quilos d'alzina. Amb l'ajuda de tot el poble van fent torns per tal que no s'apagui i es pugui anar fent carbó que després aprofiten per vendre durant la fira, un Carbó Artesà 100% d'alzina.


L'ofici de carboner és avui dia patrimoni històric del poble i queda palès a la fira on també hi podem trobar la mongeta del ganxet. Aquests dos productes són l'ànima de la festa i que precisament podem degustar al migdia acompanyant una bona botifarra.

Durant el dia s'han previst diferents actes, començant a les 10h. del matí amb la Trobada d'intercanvi de plaques de cava i la concentració de Seats Panda. Seguidament hi haurà batucada pel carrers del poble.

Paral.lelament trobarem una exposició d'eines de Carboner i explicacions de com fer-ne ús i un recull de fotografies.

Al migdia podeu menjar un bon plat de mongetes amb botifarra acompanyades de pa, all i oli i vi. Si preferiu també podeu comprar les mongetes per degustar-les a casa.

De cara a la tarda tenen dos concursos, el 10è Concurs Apunta la Mongeta, on es premia la teva punteria i l'11è Concurs Menja-te-la ràpid on guanya qui amb menys temps menja.

Us aconsello que visiteu tant la fira, on també trobareu més de 60 parades d'artesania, com el poble perquè és un dels més bonics de l'Empordà!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario