4/12/21
[#Restaurant] Ca La Margarita
Fa uns mesos ja vam anar al Restaurant Ca La Margarita de Roses.
Tags:
Alt Empordà,
amanida,
arròs,
coulant,
cuina,
gastronomia,
gastronomy,
gelat,
gelats,
marisc,
menú,
olives,
peix,
restaurant,
restaurants,
Roses,
tomàquet,
vermut,
vi,
xocolata
1/12/21
[#Radio] @gironafmcat Especialitats Nadalenques
S'acosten les festes de Nadal i això vol dir àpats familiars, doncs avui parlarem d'especialitats Nadalenques que no us poden faltar a la taula.
Tags:
artesà,
artesana,
Autentics Bombons Belgas,
bombons,
cuina,
fruita,
gastronomia,
gastronomy,
gironafm,
gironaradio,
nadal,
praline,
radio,
torro,
xixona,
xocolata
26/11/21
[#Restaurant] @Rest_LaCort
Aquest cap de setmana hem estat a un dels pobles més bonics del Baix Empordà, Peratallada. Un poble medieval ple de carrerons estrets de pedra i una plaça preciosa, Les Voltes, on trobem molts restaurants.
I precisament aquí està situat el Restaurant La Cort, amb terrassa amb vistes a la Plaça i amb dos grans menjadors a dins, un restaurant ampli i amb molt d'encant.
És d'aquells restaurants que només entrar ja t'hi fan sentir a gust, amb els seu benvinguts, ja saps que estaràs bé!
Tags:
carn,
carns,
coca,
coulant,
cuina,
gastronomia,
gastronomy,
gelat,
menú,
pa,
patates,
pebre vermell,
pebrot,
pernil,
restaurant,
restaurants,
sal,
vedella,
verdura,
xocolata
24/11/21
@GironaPraline, Un espai on gaudir
Avui us vull parlar d'un nou espai, el Praliné Girona. Una pastisseria Gourmet i cafeteria a Girona recentment inaugurada, a Montjuïc, un barri molt especial per ells.. És veritat que potser queda un xic allunyat de la ciutat, però té aparcament a davant i val la pena arribar-hi, ja ho veureu!
Quan veus la botiga per fora, el seu color rosa predominant ja convida a entrar i quan ho fas ja et sents embolcallat per l'atmosfera que s'hi respira i t'hi sents bé.
Només entrar et tracten de meravella, ja sigui comprant alguna de les seves elaboracions o prenent un cafè acompanyat d'uns dels seus dolços espectaculars.
Treballen sobre tres eixos, el gust, la cultura, la tradició i l'emoció, creant diferents preparacions dolces i també salades amb els millors ingredients i tendències culinàries amb l'objectiu d'emocionar-te.
La xef d'aquest projecte és la Natalya Prokopenko, una apassionada de la pastisseria que l'ha empès a estudiar i a aprendre a les millors escoles dels país fins a obrir la seva pròpia botiga. Ella a través de les seves creacions vol fer feliç a la gent. Jo crec que ho aconseguirà!
17/11/21
[#Radio] @gironafmcat Els millors croissants salats
A l'últim programa de Ràdio Girona vam parlar dels millors croissants dolços, doncs avui parlarem d'on trobar Els millors croissants salats, esteu a punt?
Comencem a Girona amb el Forn Boix, una fleca-pastisseria on trobem uns croissants salats impressionants. Sobretot els petits, que són una delícia, tovets i flonjos i amb un farcit generós i molt bo.
Tags:
bacon,
cafè,
croissant,
És Farina de Girona,
farina,
fleca,
flequers,
formatge,
fornboix,
gastronomia,
gastronomy,
gironaradio,
pernil,
radio,
sobrassada,
suc,
tonyina
12/11/21
[#Restaurant] @ElDynamicBar
Fa temps havíem anat al Dynamic a fer el menú de migdia, que consistia en demanar tres tapes del menú diari, que eren les mateixes que a la carta però en racions més petites, i a més hi havia plats nous de temporada molt interessants.
També hi havíem anat a fer tapes a la carta, on així tries el que més et ve de gust i sovint plats que no hi figuren al menú diari, com ara la bomba, entre altres.
A mi personalment m'agradava aquesta fórmula de de demanar tres tapes, ja que és llaminer i ara això ha canviat :(
Hi vam anar la setmana passada a fer un menú de migdia i ara pots triar entre una gran varietat de plats, però està pensat per fer un primer i un segon.
És veritat que hi ha tapes llamineres com els ous trencats o la coca de tres formatges, que crida molt l'atenció, però potser ja no és divertit, són dos plats, tot i que també interessants i alguns originals.
La meva parella com a primer es va demanar;
- Caneló de carn rostida amb foie
Un caneló molt gran, amb una bona farsa de carn melosa amb el toc de foie i servit amb una beixamel cremosa i gratinat amb una capa generosa de formatge.
Li va agradar molt i la veritat és que quan ens va portar el plat dius, olé!
Jo vaig optar per un;
- Assortiment de croquetes, que em va recomanar la cambrera i tot i que no em van desagradar, tampoc em van acabar de fer el pes.
Em van servir quatre croquetes servides amb una base de patates palla. De les quatre croquetes, dues eren les mateixes i quan ho vaig comentar em van dir que havien de ser diferents, sent una de parmesà, que justament m'havia comentat la noia i per això vaig triar-les, precisament em feia gràcia tastar-la!
Me la van fer i així la vaig poder tastar, era la més bona.
Les altres eren de bacon, de pernil i espàrrecs i de carabassa.
Quan al segon plat, ens va agradar molt;
- Costellam de porc amb mel i soja
Ens sol agradar molt el costelló i quan el vam veure no vam dubtar gens i vam encertar de ple.
Un carn ben cuinada, es desfeia sola de l'ós i amb un gust molt ben aconseguit amb la mel i la soja.
Venia servit amb una bona generosa de patata palla, un pèl oliosa, ja que després aquest oli sol repetir més.
I els postres sempre ho tenim clar, has de demanar el:
- Cheesecake
Al ser de menú ve servit amb una mica de nata, cosa que trobo molt bé.
Es tracta d'un pastís de formatge deliciós, cremós i suau però de gust persistent, és boníssim.
El preu del menú són 13 euros, cosa que per la relació qualitat-preu trobo molt correcte. A més inclou aigua o una canya de les seves.
Tags:
Alt Empordà,
canelons,
carn,
carns,
cervesa,
cervesa rossa,
croquetes,
dynamic,
Figueres,
foie,
formatge,
mel,
parmesà,
pastís formatge,
patata,
patates,
porc,
restaurant,
restaurants,
tapes
10/11/21
[#Pa] Pastisseria Les Delícies
A Girona, concretament a l'avinguda Lluís Pericot 36, trobem la Pastisseria Les Delícies.
Quan entres, destaca sobretot pel seu gran assortiment de pastes, croissants de diferents tipus, ulleres d'aquelles tan cruixents amb xocolata al cim i uns donuts farcits i amb toppings que es fan mirar.
8/11/21
[#Pa] Croissants salats del Forn Boix
Me n'havien parlat molt bé d'aquest forn de pa, sobretot pels seus croissantets que causen furor on es duguin. Lo típic que per l'aniversari portes una safata de brioxeria i quan és del Forn Boix no en queda ni una peça.
Tags:
artesà,
artesana,
bacon,
croissant,
cuina,
És Farina de Girona,
farina,
flequers,
formatge,
fornboix,
gastronomia,
gastronomy,
Girona,
mantega,
mantequilla,
pernil,
sucre,
tonyina
Suscribirse a:
Entradas (Atom)