27/5/16

Popets a la catalana

Un plat que m'agrada molt són els popets, és que el pop, és el meu cefalòpode preferit :)


M'agrada a la brasa, a la gallega, amb all i julivert i en salsa, per a sucar-hi pa, com és el cas de la recepta d'avui. Una recepta feta per ma mare però que us explico molt bé com fer-la!


Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kg. de popets
  • 500 g. de pèsols de la pagesa
  • 2 cebes mitjanes de Figueres
  • 2 o 3 tomàquets madurs ratllats sense pell
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • llorer
  • 1 copeta de vi blanc
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • un trosset de xocolata negre


Elaboració:

Posem la ceba i l'all picadets en una cassola amb un bon raig d'oli i deixem que vagi coent a poc a poc.

Un cop nets els popets els afegim a la cassola i hi incorporem una fulla de llorer. Deixem que vagi fent xup-xup a foc mitjà.
Tot seguit hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure uns cinc minuts. Hi triem el vi i deixem al foc fins que els popets estiguin ben cuits.
Per últim hi tirem els pèsols, una picada d'all i julivert i la xocolata. Salpebrem i ho cuinem cinc minuts més i ja ho tíndriem.


Bon profit!


25/5/16

Manhattan Neighborhoods

A Girona, ben aprop del Parc del Migdia, hi trobem aquest establiment de menjar americà, el Manhattan Neighborhoods. Segons ells, t'ofereixen una recopilació de la gastronomia dels diferents barris de Manhattan, d'aquí que li ve el nom del restaurant, barris de Manhattan.


El local és molt ampli, amb forces taules repartides a banda i banda. Disposa de futbolín, billar i pantalla gran per mirar els partits de fútbol.


La carta es basa en una extensa gamma d'hamburgueses Black Angus amb ingredients ben diversos com ara aros de ceba, maionesa de trufa, amanida de col, frijoles, salsa barbacoa, entre altres.


Quan als formatges també destacariem els americans com el Cheddar ( tot i que segons la història ve del Canadà) i el Pepper Jack (derivat del Monterey Jack), però també hi ha Taleggio, Provolone, rulo de cabra, Emmental, Gouda fumat o Brie.

Cada hamburguesa té un nom diferent, ben curiós, algunes de gàngsters de Nova York, i els ingredients que porta són ben variats i són els que caracteritzen l'hamburguesa. La combinació d'ells està pensada perquè cada hamburguesa t'aporti unes sensacions a unes altres. Aquí us deixo amb la carta del restaurant on hi ha el top ten de les hamburgueses de U.S.


A nosaltres, la veritat, és que ens va agradar molt, tant el tracte rebut com l'hamburguesa. Vam tastar la Kansas City, que portava formatge Gouda fumat, burger de vedella a la brasa, pulled pork (carn de porc desmenussada), patates fregides "chips"sabor de barbacoa de Masterpiece, ceba, amanida de col i salsa barbacoa en pa de burger amb semilles de sèsam. La combinació d'aquests ingredients era espectacular. Estàvem entre dues, però ens vam decantar per aquesta per pulled pork, ja que l'havíem tastat a Londres i ens va agradar molt. Aquí era més sec, però bonissim, amb el desfilat típic i el gust potent que té.


Cal dir que tots els ingredients s'hi noten i que la qualitat de la carn de l'hamburguesa és bona, tendra i gustosa. Servida dins d'un panet artesà. L'acompanyen  amb unes patates fregides amb all i julivert, a les quals no els hi cal res més.


Ah, i mentres ens preparaven la nostra hamburguesa, detall de la casa, uns naxos amb guacamole i salsa de formatge. Molt bo, t'alleugeria l'espera.


Per beure refrescos de màquina on pots fer tans refills com vulguis,típic del continent americà.


I ja per acabar us diré que no és gens car, cada hamburguesa costa 8 euros, és a dir que la relació-qualitat preu està més que assegurada.


Vam gaudir d'un àpat ràpid i bo i, de pas, vam carregar piles per veure el Temps de Flors a Girona.

23/5/16

. @hotellacentral Hotel Spa La Central


Aquest post és per fer-vos enveja sana ;) I que el cap de setmana llarg és per gaudir-lo d'allò més bé.


Nosaltres el varem passar a l'Hotel Spa La Central. Un cap de setmana relax envoltats de la natura, el silenci, només trencat pels ocells, la tranquilitat i uns productes saludables i ecològics.

       
Aquest hotel era una antiga central hidroelètrica ara reconvertida en hotel.


Nosaltres hi vam fer dues nits amb esmorzar buffet. Cal dir que les habitacions són molts maques i acollidores, com tot l'hotel en si. I és que poder gaudir de les meravelloses vistes del riu mentre estàs a l'Spa o esmorzar amb el paisatge que t'envolta és tota una meravella.


El buffet d'esmorzar és tot a base de productes ecològics.


Disposen d'una barra amb pa i croisants artesans recent fornejats i també galetes bio.


Per untar el pa polpa de tomàquet natural triturat, sal i oli d'oliva verge extra d'extracció en fred.


Embotits variats: pernil salat i dolç i llonganissa.


També tres formatges diferents, molt gustosos.


Melmelades artesanes, mel ecològica, crema de xocolata eco, muesli i cereals eco. I una selecció de diferents peces de fruita.


Per beure suc de taronja i de poma ecològics, llet de vaca i kèfir.


També tenen màquina de cafès, amb capuccino, xocolata o cafè i llet. Per endolçir sucre more autèntic.


Tot un luxe de productes de màxima qualitats que t'ajuden a agafar forces per si vols fer algunes de les tantes rutes que es poden per al voltant de l'hotel.


En el nostre cas varem fer un petit passeig fins al salt d'aigua que hi ha darrera l'hotel, una mica de spa i cap a l'outlet de la Jonquera a fer unes compres de primavera. També varem caminar, a la nostra manera. Vam acabar al Tagliatella per tastar algunes de les noves pizzes que han afegit a la carta i que encara no haviem tastat, ja us les explicaré, que encara ens en queden algunes per tastar :)


20/5/16

. @TrullFrancesc i el seu Menú Tradició

Divendres passat no podiem començar millor el cap de setmana llarg. Plegar de treballar i saber que t'esperen tres dies de mini vacances i que, a més, les començaràs gaudint d'un bon sopar i de relax al Spa La Central no podia pintar més bé.

El Trull d'en Francesc és un restaurant molt apreciat aquí a la zona i també per molts frencesos que el conèixen. Cuiden el client i tenen una carta molt variada i extensa, amb menús de temporada. Ara, per exemple tenen el de La Múrgola i aviat faran el de La Cirera. Nosaltres hi havíem anat a menjar el del Bolet i la Castanya, que fan cap al novembre i també el de La Caça.


Així doncs divendres nit varem poder degustar el Menú Tradició d'aquest preciós i acollidor restaurant, que té unes vistes privilegiades al riu amb els ànecs nedant tranquilament. La veritat és que el lloc és molt acollidor i el servei molt amable.


Uns aperitius a base d'olives, botifarra i croquetetes de bacallà, molt bones.


Per començar el Menú Tradició vam optar per:


- Carpaccio de peus de porc tèbi amb foie i vinagreta d'olives: un plat excel.lent i molt fi, tot i menjar els peus de ministre :) Bona combinació amb la vinagreta i sublim quan trobes el foie.


De segon, cada un diferent, la meva parella es va decantar per la carn i jo pel peix.


- Bacallà amb salsa de ceps: el bacallà és un dels meus peixos preferits i els ceps és el bolet que més m'agrada, així que si puc tenir les dues coses en un sol plat ja sóc feliç. I així va ser, el bacallà cuit al punt i amb la salsa gustosa del cep és un plat molt recomanable.



- Galtes de vedella a la cassola amb bolets: un plat generós i amb unes galtes molt ben cuinades, la carn melosa, es desfeia al punxar-la.


   
I de postres vam fer:


- Lioneses de nata amb xocolata negre desfeta: tres lioneses artesanes fetes pel seu pastisser, ben farcides d'una nata espessa i servides amb xocolata desfeta al cim.


Jo que no sóc amiga de la pasta choux, però aquestes lioneses valen la pena.


- Milfulles de crema de iogurt, fruites del bosc i coulis de gerds: aquestes van ser les meves postres.


Delicades i fines, la crema de iogurt estava impressionant i casava molt bé amb els fruits vermells. Molt ben presentat.


I ja per acabar la vetllada, amb la llum de les espelmes, la música de fons i el paisatge, varem prendre els cafès amb un xarrup de licor, gentilesa de la casa.


Tot el sopar el varem maridar amb vi negre Floresta 2015 de Pere Guardiola de la D.O. Empordà. Un vi molt adequat que combina amb tot, D'aroma intens, amb detalls de fruita negre i vermella. En boca és saborós i harmoniós, amb un taní molt suau.


18/5/16

Garum Figueres

Garum és una botiga de cuina per emportar. Nosaltres la tenim a prop de casa i sempre hi veiem gent, així que l'altra dia vam decidir provar una de les seves ofertes. Es tracta d'un pollastre a l'ast amb quatre racions de patates fregides.


El preu és 9'95 euros, és a dir que la relació qualitat-preu és molt bona, tinguent en compte que el pollastre era bo i les patates artesanes també. Una proposta ideal per a un diumenge d'aquells que te fa mandra cuinar o no disposes del temps necessàri.


El pollastre era a l'ast amb un toc de llimona, que el feia molt suau.


  Les patates eren ben fregides, tovetes,  i la ració era força abundant.


Ens quedarà pendent tastar el seu menú flaix i les seves croquetes artesanes, que ja varem veure que feien molts bona pinta. Ja us explicaré i us mostraré alguns altres plats que ofereixen conforme els anem provant!