22/5/15

Formatge Emmental

L'Emmental és un formatge de pasta premsada cuita elaborat amb llet de vaca. És originàri de la vall del riu Emme (Alps Suïssos), d'aquí que li ve el nom.
L'aspecte és inconfusible, es caracteritza pels seus grans forats a la massa, creats per les bombolles de diòxid de carboni que es creen durant la fermentació i que queden atrapades durant la seva frabricació.
De color marfil pàlid, els seus forats poden fer des d'1'5 cm fins a 3 cm.


Característiques: La massa té una textura llisa i un sabor agradable i suau, fàcil de tallar. És afruitat, però amb un marcat gust dolç, recorda al gust de les nous.
La costra és dura, d'aspecte sec i de color groc-daurat.

Consells de degustació: Normalment el fem servir per gratinar ratllat sobre la pasta, tot i que també el podem servir com a canapès o en una taula de formatges.
Combina bé amb els vins lleugers.

Fitxa tècnica:

Origen: Suïssa
Maduració: de 3 a 6 mesos
Pes i forma: 80-99 kg. forma de roda
Dimensions: varies, D. 87 cm a 25 cm
Llet: vaca
Classificació: Curat
Productor: Varis

No hay comentarios:

Publicar un comentario