24/2/15

Carn de vedella Angus

Avui us parlaré sobre la carn de vedella i concretament de l'Angus. En un post anterior us comentava que vaig provar una hamburguesa d'Angus i em va encantar, doncs ara anem a conèixer-la una mica més.

La raça Angus prové d'Escòcia, concretament d'Angus, localitat que li dóna nom.

La gran expansió d'aquesta raça es va produir al segle XIX i és freqüent trobar-la a Argentina o Uruguay on se l'anomena Aberdeen Angus i a Estats Units i Canadà on es denomina Angus Negre.

Els animals de la raça Angus, raça pura, es caracteritzen per tenir un pèl negre, o vermellós a vegades, i sense banyes.


Aquestes vedelles són criades en llibertat durant el primer any o any i mig i després són alimentades amb blat de moro o cereals per tal d'aconseguir la infiltració de greix entre els músculs. Així doncs es tracta d'una carn molt tendra, sucosa i saborosa amb greix intravetat, que és el que li proporciona aquesta palatabilitat. Cal dir que el tipus de greix que conté és insaturat, és a dir, bo pel colesterol.


Nosaltres aquí no en trobem gaire al mercat, tot i que cada vegada més algunes carnisseries n'exporten de Nebraska (Estats Units), on la seca cria és més acurada, i, fins i tot ara, algunes n'estan intentant criar amb vedelles d'importació provinents d'Escòcia.

1 comentario:

  1. Curiosa información, la verdad que la carne tiene muy buena pinta! !
    Un besazo! !

    ResponderEliminar