27/5/16

Popets a la catalana

Un plat que m'agrada molt són els popets, és que el pop, és el meu cefalòpode preferit :)


M'agrada a la brasa, a la gallega, amb all i julivert i en salsa, per a sucar-hi pa, com és el cas de la recepta d'avui. Una recepta feta per ma mare però que us explico molt bé com fer-la!


Ingredients per a 4 persones:

  • 1 kg. de popets
  • 500 g. de pèsols de la pagesa
  • 2 cebes mitjanes de Figueres
  • 2 o 3 tomàquets madurs ratllats sense pell
  • 2 grans d'all
  • julivert
  • llorer
  • 1 copeta de vi blanc
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • un trosset de xocolata negre


Elaboració:

Posem la ceba i l'all picadets en una cassola amb un bon raig d'oli i deixem que vagi coent a poc a poc.

Un cop nets els popets els afegim a la cassola i hi incorporem una fulla de llorer. Deixem que vagi fent xup-xup a foc mitjà.
Tot seguit hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure uns cinc minuts. Hi triem el vi i deixem al foc fins que els popets estiguin ben cuits.
Per últim hi tirem els pèsols, una picada d'all i julivert i la xocolata. Salpebrem i ho cuinem cinc minuts més i ja ho tíndriem.


Bon profit!


1 comentario:

  1. Que ricos :) a mí me encantan de todas las formas! Pero a tu manera se ven muy ricos. Un beso

    recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar