9/11/20

[#Radio] @gironafmcat La ruta dels dolços

Com cada 15 dies avui toca secció de gastronomia a Radio Girona.fm. al programa Els 4 Rius de les 11h., on parlarem d'on trobar els millors dolços de cada pastisseria.

Així que farem un recorregut per conèixer cada dolç i on el podem comprar. Comencem doncs:

A Girona, a Noguera Pastissers , d'on destacaria les seves lioneses fetes amb una pasta choux bonissima i molt ben farcides amb nata, trufa o crema.

Ens desplacem a Santa Coloma de Farners, a la Pastisseria Tuyarro, on podem gaudir del seu torró de Sant Jordi, un torró impressionant de varies capes, nata, trufa i crema cremada que comencen a fer ara i tota la temporada de Nadal. També el tenen per Sant Jordi. Val la pena el viatge.

I què tal un xuixo? A la Fleca Padrés, a Banyoles, elaboren el que era fins ara el millors xuixo del món (premi aconseguit l'any 2009) però que continua sent boníssim. Una pasta flonja i ben farcida d'una excel·lent crema elaborada amb ingredients d'una granja de proximitat fan un xuixo suau i exquisit.


Qui no coneix el Bisbalenc? La Bisbal és coneguda pels seus dolços i a la Pastisseria Sans podem trobar l'originari, ben farcit de cabell d'àngel, amb una pasta fullada molt fina i molts pinyons.

Un xic de curves haurem de fer si volem tastar els coneguts Taps de Cadaqués de la Pastissseria La Mallorquina (Can Cabrissas) una espècia de pa de pessic flonjo, sucat lleugerament amb almívar que són un vici. Fan dues caixes, la petita i la gran i sempre s'han d'encarregar ja que tenen molta demanda.


A Figueres us vull parlar del dolç típic que és la flaona, una pasta farcida de molta crema i coberta de sucre. Fins i tot té una diada i aquell dia totes les pastisseries n'elaboren la seva. Jo us recomano la de la Pastisseria Fàbrega ja que la crema amb la qual la farceixen és molt fina amb un toc de canyella molt bo.

I per aquí a l'Empordà no poden faltar els brunyols, en aquest cas a mi personalment m'agraden els de la Pastisseria Parc Bosch ja que són molt flonjos i ben fregits.

L'últim lloc de Figueres que us volia comentar és l'antiga Pastisseria Iris, ara Obrador d'en Quimo, on fan uns bracets de nata amb crema cremada deliciosos. Ben farcits d'una nata fresca i molt ben cremats i de mida generosa.


Si us agrada la nata no us els perdeu.



I ara anem a Palau, on trobem unes coques molt conegudes farcides de nata, crema o xocolata i ben plenes de pinyons, a Pastisseria Berta.

Molta gent hi va exprés per les coques i millor encarregar-la!

Per acabar, ara que s'apropa el Nadal, us volia nomenar els torrons artesans de Can Cairó, a Roses, on elaboren de forma artesana els típics i molts sabors diferents a triar i realment bons.

Amb tota aquesta llista de dolços només us farà falta saber quin voleu tastar per saber on comprar-lo ;)

Si hi aneu i em voleu comentar que us ha semblat o coneixeu altres dolços interessants i on trobar-los, podeu deixar tants comentaris com vulgueu!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario