30/11/20

[#Recepta] Durum de pollastre, tomàquet, olives, blat de moro i maionesa

A casa ens agrada el kebab, tot i que no acostumem a menjar-ne perquè els industrials que venen no són saludables.


Per fer quelcom semblant, tot i que hagués fet falta macerar el pollastre amb espècies, un dia ho farem, hem decidit fer aquesta recepta que us presento, ja que teniem alguns ingredients que feia dies que corrien per la nevera.
Doncs es tracta d'una recepta molt senzilla ja que teniem unes piadines, que poden servir com a durum i les hem emplenat de pollastre, tomàquet, olives i blat de moro, tal i com us deia, aprofitant ingredients que teniem per casa.



Durum de pollastre, tomàquet, olives, blat de moro i maionesa

Ingredients per a 2 persones:
  • 2 piadines
  • 2 tomàquet grans
  • 1 pit de pollastre filetejat
  • blat de moro
  • olives farcides d'anxova
  • maionesa 
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració:

En primer lloc fem el pollastre a la planxa en una paella amb un xic d'oli i salpebrem.


Quan el tinguem cuit el tallem a tires i el reservem.
Per altra banda tallem el tomàquet a daus, pelat si voleu, i el disposem sobre el durum, juntament amb les olives tallades a rodelles.


A la mateixa paella on hem fet el pollastre saltegem una mica el blat de moro i l'incorporem al durum.
Afegim les tires de pollastre i la maionesa, ho enrotllem i ja ens ho podem menjar.


La veritat és que queda una mescla molt bona i fresca, però podeu afegir els ingredients que vulgueu.



Consells de degustació:

Les piadines permeten afegir molts ingredients. Primerament cal dir que són molt tovetes i bones, per tant de bon manejar. I es poden fer amb mil ingredients, una clàssica italiana és amb mozzarella, rúcula i pernil salat o speck, que en diuen els italians, que són els reis de les piadines.

Fins i tot poden servir com a bases de pizza.



Maridatge:

Amb una cervesa fresqueta combina bé.

Valor nutricional:

Ens aporta hidrats de carboni provinents de la base i un xic del blat de moro, vitamines, fibra i antioxidants del tomàquet i proteïna magre del pollastre. 
I el fet d'afegir-hi maionesa greix, però si us la voleu estalviar, podeu amanir-ho amb sal, pebre i un rajolí d'oli d'oliva verge extra.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario