2/11/20

[#Recepta] Panellets

Ahir va ser Tot Sants i abans d'ahir la nit de la castanyada, on tradicionalment es reuneixen les famílies per menjar aquests fruits de tardor que ens tan bons que ens proporciona la natura.

Hi ha alguna imatge més tendra i agradable que tots asseguts al voltant d'una taula amb panellets, moniatos i castanyes?


Ja només la olor de les castanyes fa que es respiri un ambient que convida a xerrar i a gaudir d'aquestes llaminadures i si ho acompanyem amb alguna beguda dolça encara millor!

I com mana la tradició, us deixo una recepta de panellets variats. En aquest cas nosaltres n'hem fet de tres varietats, de pinyons, que no poden faltar, d'ametlla mòlta, que també queden molt bons i de coco.


Panellets de pinyons, ametlla i coco

Ingredients per a uns 40 panellets:
  • 400 gr. de farina d'ametlla
  • 360 gr. de sucre
  • 1 rovell d'ou
  • 1 pessic de sal
  • ratlladura de llimona
Per posar al cim:
  • 60 gr. de pinyons del país 
  • 120 gr. d'ametlla mòlta
  • 150 gr. de coco ratllat

Elaboració:

Barregem el sucre amb la farina d'ametlla, la ratlladura de llimona, la sal i el rovell fins a formar una massa uniforme i que no s'enganxi.
Deixem reposar la massa tota la nit a la nevera.

L'endemà dividim la massa en diferents boletes i les cobrim amb els diferents fruits secs.
Pintem amb clara d'ou els panellets i els enfornem a dalt i baix a 140ºC durant uns deu minuts.


Suggeriment:

Si us sobra clara d'ou, podeu fer muntanyetes de merengue posant-la sobre la safata del forn amb un xic de sucre i al mateix fer els panellets se us courà, convertint-se en mini-merengues.



Consells de degustació:

Es poden fer panellets amb xocolata, o bé cobrint-los de fideus de xocolata o de cacau en pols.
També queden molt bé amb codony, ara que és temps.
De fet últimament trobem molts gustos diferents, pel meu gust massa, ja que al final els que més m'agraden són els del pinyó i del país, que tinguin aquell regust de resina...


Maridatge:

Els panellets han d'anar acompanyats d'un vi dolç, ja sigui una garnatxa de l'Empordà o un moscatell, i si es pot servir fresc millor, res de prendre'l a temperatura ambient com es feia abans!
També s'hi escau una ratafia :)


Valor nutricional:

Es tracta d'un dolç força calòric ja que està fet amb fruit sec i sucre, gairebé a parts iguals.
Lo bo que té és que els fruits secs són saludables, tan l'ametlla com els pinyons. El més perjudicial és el sucre que sempre el podem reduir i posar-n'hi menys.

A mi personalment cada vegada m'agraden menys dolços, per tant, trobo que si en reduïm la proporció, notem més l'ametlla i no empalaguen tant.

Podriem dir a grosso modo que cada panellet ens aportaria unes 80 kcal, és a dir que hem de vigilar quants en mengem.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario