31/5/19

.@BenvingutsPages 2019

Ja arriba de nou el Benvinguts a Pagès, una bona ocasió per visitar les granges d'arreu de Catalunya, així com els productes que elaboren, tastar-los i fins i tot comprar-los!

Nosaltres ja hi hem anat en altres edicions i l'experiència val la pena.

Teniu dissabte i diumenge per planificar-vos una ruta i anar a les comarques que més us interessin, trobareu làctics, vedella, fruita, verdura, fruits secs, entre altres.


I si voleu quedar-vos a dinar, alguns restaurants han preparat un menú de Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat.

També si voleu passar tot el cap de setmana us ofereixen llocs per dormir amb interessants descomptes.

Així que ja tardeu a decidir quins llocs voleu visitar, nosaltres aquest any tirarem cap el Pla de l'Estany, ja us explicaré...



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

29/5/19

.@Qpizzafresh Pizza de gall d'indi i formatge

A casa ens encanten les pizzes, segurament perquè porten formatge, però és que mossegar una pizza acabada de fer no em dieu que no és una bona sensació?

La base tota cruixent i coberta amb els ingredients que més us agradin, perquè a la pizza s'hi pot posar de tot, des de verdures, carns, peixos fins a xocolata!


Nosaltres hem tingut la oportunitat de provar una base de pizza de Quality Pizzafresh, que elaboren unes masses artesanes fetes amb ingredients naturals a punt per posar-hi el que vulguis i fornejar!

27/5/19

.@canbadofigueres Can Badó

Fa temps vam anar al Restaurant Can Badó de Figueres, molt conegut pels seus arrosos. Cada dia en el menú en tenen un de diferent, excepte el divendres que fan rossejat. L'hauré de provar també :)

Dijous, com no, tenen el típic arròs a la cassola, així que l'havíem de tastar. I quin millor dia que per Fires a Figueres, aprofitant el pont del dia 2 de maig, vam anar a fer el menú de dijous.


Els menús s'estructuren en tres primers, normalment una crema, una amanida i un altre plat i tres segons, un arròs, carn i un peix. Per postres també tens diferents opcions casolanes, unes més atractives que altres.

24/5/19

Restaurant Extrem i el seu arròs

Ja havíem provat aquest restaurants en dues altres ocasions, la primera vegada ens va agradar força i en teniu el post aquí.

La segona vegada també vam encertar un bon menú, amb uns canelons d'ànec amb beixamel de parmesà molt bons, garró servit amb patates i una crep de nutella de postres. I ara per tercera vegada m'havien recomanat el seu arròs, així que vam decidir tastar-lo!

Per començar no vam anar massa bé, ja que vam encarregar el segon torn de dinar, ja que era el dijous de Setmana Santa, amb lo qual els canelons d'ànec que voliem s'havien acabat. Vam optar pels musclos que també només quedava una ració, així que la meva parella va haver de demanar un altre plat.

- Patates farcides de botifarra de perol. Un plat correcte.


22/5/19

Restaurant Nomad

De tant en tant ens agrada a anar a Vic, i en aquesta ocasió vam aprofitar que feien el Lactium per passar el dia per la ciutat.

Feia temps que no hi anavem, des d'un instagram on vam esmorzar coca d'anís amb llonganissa, una combinació excel·lent.

Així que dissabte, dia de mercat a Vic, vam anar-hi i al migdia vam fer una descoberta molt bona. Un restaurant molt acollidor, amb un servei i cuina jove però molt professional.


El Nomad, situat a la Plaça Major, ofereix una cuina d'avantguarda amb plats ben cuinats però amb el seu toc personal. També tenen a l'altra costat de la plaça El Petit Bistro, que justament ara fa dos anys que està obert, i on es menja més informal però amb tapes llamineres.

20/5/19

.@LactiumVic Camí Oliba

El primer tast que vam fer al Lactium d'aquest 2019 va ser el Camí Oliba, una ruta per a tots aquells apassionats de l'art romànic. Es tracta d'un sender de Gran Recorregut, fa més de 200 km, amb diferents etapes que recorren les comarques del Bages, el Moianès, Osona i el Ripollès.


El camí Oliba és un autèntic museu enmig de la natura, pel camí trobes art, cultura i història, i també formatges. Perquè els formatges són també cultura i molta història. Durant el tast vam tastar alguns formatges relacionats que es concentren el el tram osonenc i tots comentats per una historiadora i la Natàlia Nicolau, una de les dues escriptores del llibre: Els formatges del Pirineus, els 50 millors.

17/5/19

.@LactiumVic 2019

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc a Vic el Lactium, una fira per a tots els amants del formatge.

El lactium és la fira de formatges més gran de Catalunya.

Concretament 39 parades de formatgeries catalanes i una convidada, feien un total de 40 formatgeries artesanes on poder tastar i conèixer qui hi ha darrera de cada formatge. Trobem més de 200 formatges, entre altres productes relacionats com melmelades per maridar-los o vi i tampoc podia faltar la famosa llonganissa de Vic.


Pel que ens agrada el formatge és una fira genial, on pots passejar i degustar diferents formatges del país, així com comprar-los directament el productor, cosa que trobo ideal.

15/5/19

.@Castello_Emp Empuriatast

Aquest proper cap de setmana no us perdeu l'Empuriatast, una fira gastronòmica on la multiculturalitat és la protagonista.

La 3ª edició de l'Empuriatast comptarà amb les cuines internacionals de Castelló d'Empúries i Empuriabrava. Tindrà lloc a l'envelat, situat a la plaça de les Palmeres del Club Nàutic.

IMPORTANT: CANVI DE DATES, E SFARÀ ELS DIES 24,25 I 26 DE MAIG

Foto:http://castelloempuriabrava.com/agenda/empuriatast/

Hi participen set restaurants d'Empuriabrava els quals mostraran plats que pots trobar tot l'any, des de cuina francesa, mediterrània, italiana, alemanya, fins a cuina de fusió i la cuina local i de territori.
Els establiments que hi participen són: Beach Bus, Bistro Montserrat, Capitan, Essencia, La Locanda, Nord Sud, Portofino i SiKim. Els plats que ofereixen tindran un cost d'entre 1 i 4 tiquets, sent 1 euro cada tiquet.


A més de gastronomia hi trobarem actuacions musicals en directe i servei de bar, amb mojitos del Bar Timoner, un local de cocteleria de més de 40 anys de trajectòria.

L'Empuriatast també donarà a conèixer productes locals com la vedella dels aiguamolls de l'Empordà, els ous de la granja Crismiou o els bombons belgues Guy de Greef, fets amb la xocolata bega Callebaut. I com a novetat d'enguany els gelats Dino presentaran la seva gamma de gelats bio de produció pròpia.

Per complementar s'oferiran demostracions enogastronòmiques. L'entrada és lliure i els horaris:

Divendres 24, de 6 de la tarda a 12 de la nit
Dissabte 25, de 12 del migdia a 12 de la nit
Diumenge 26, de 12 del migdia a les 8 del vespre, aquest dis però els tastets acaben a les 6 de la tarda



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!