Avui us porto un altre formatge; Las Abadías Ibores D.O.P. de la Formatgeria de las Villuercas (Extremadura). És un dels productes més representatius de la regió d'Extremadura.
Es tracta d'un formatge elaborat a partir de llet crua de cabra de les races retinta i verata i quall animal. Es produeix a les zones emparades avui per la denominació d'origen des de fa molt de temps, tenen constància dels seus inicis de comercialització a l'any 1465, quan es venia un cop per setmana a Trujillo.
Es presenta amb una escorça coberta de pebre vermell i al tallar-lo s'observa una textura mantegosa i un aroma làctic i molt especiat.
De color blanc marfil, textura suau i semidura amb ulls molt petits i escassos
En boca té un sabor intens que sorpren, un xic àcid, lleugerament picant, suau en el retrogust i amb una certa astringència. Una combinació de gustos que el fan especial i intens.
El sabor de la llet de cabra és molt gustosa i amb molta riquesa aromàtica.
Es tracta d'un formatge elaborat a partir de llet crua de cabra de les races retinta i verata i quall animal. Es produeix a les zones emparades avui per la denominació d'origen des de fa molt de temps, tenen constància dels seus inicis de comercialització a l'any 1465, quan es venia un cop per setmana a Trujillo.
Es presenta amb una escorça coberta de pebre vermell i al tallar-lo s'observa una textura mantegosa i un aroma làctic i molt especiat.
De color blanc marfil, textura suau i semidura amb ulls molt petits i escassos
En boca té un sabor intens que sorpren, un xic àcid, lleugerament picant, suau en el retrogust i amb una certa astringència. Una combinació de gustos que el fan especial i intens.
El sabor de la llet de cabra és molt gustosa i amb molta riquesa aromàtica.