12/11/18

[#Restaurant] Can Lladó

El Restaurant Can Lladó es troba a Viladesens, un poblet on gairebé hi has d'anar express però almenys trobem un lloc per menjar casolà que està molt bé.

Disposen d'una sala amb arcades, taules i cadires de fusta, més tipus rústic. Sempre està ple i per tant hi ha molt de guirigall, però ja se sap, és un restaurant de batalla, amb un servei ràpid i atent.


Disposen d'un menú diari on per 11 euros menges amanida, 1er, 2on plat, postres i cafè, pa, aigua i vi. I els caps de setmana l'oferta s'amplia amb diferents menús, n'hi ha un de 16 euros, que seria com un de dia laborable però amb menys plats a triar i més elaborats, un altre per 22 euros amb un pica-pica amb fritura que realment val la pena i aleshores un de 25 euros amb graellada de peix i el més car, que val 30 euros, el de llagosta.

8/11/18

.@cuinacat VII Dia Cuina amb la millor llonganissa

Aquest any per la Fira Gastronòmica del Porc i la cervesa de Manlleu, la revista Cuina que cada any (el 2016 el podeu veure aquí i el 2017 aquí) ens hi convida a passar el dia, vam visitar la Cansaladeria Molist.

I perquè aquesta cansaladeria i no una altra amb les tantes que hi ha a Manlleu, doncs perquè la llonganissa elaborada per en Toni Molist de la Cansaladeria Molist de Manlleu va guanyar el 1er Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional.


Amb aquest reconeixement es vol vetllar per la qualitat i millora dels productes càrnis tradicionals, així com del seu foment, la innovació, la promoció i difusió dels oficis relacionats amb la carn i els seus derivats.

Un jurat format per diferents experts relacionats amb el món de la gastronomia i amb el món de la carn van coincidir en que la llonganissa guanyadora fos la de la Cansaladeria Molist.

Nosaltres vam ser benvinguts al seu obrador, que es va fer petit amb tant de blocaire però tot i així els germans Molist ens van atendre amb un bon somriure i ens van fer una bona explicació.

Ens van comentar el procés per elaborar-la i vam poder veure l'assecador de llonganisses.

Vam finalitzar la visita amb un tast dels seus embotits, botifarra d'ou, bull blanc, cansalada, llom, somaia i com no la seva famosa llonganissa, que per cert estava bonissima!

Una carn de bona qualitat, ben assecada i amb el toc just del pebre, una delícia.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

7/11/18

[#AgendaVadeTeca] @FestivaletRoses

Cada any per l'estiuet de Sant Martí arriba el Festivalet de Roses, dos dies de música i gastronomia sota un sol que en aquesta època de l'any encara escalfa molt.

Per a tots els que sentin que l'estiu queda lluny, tenen l'oportunitat d'anar a Roses a escoltar bona música i gaudir d'un segon estiu. Els grups que podeu escoltar en directe i de forma gratuïta els podeu consultar en aquest enllaç, així com la programació dels dos dies.


Si a això li sumem que alguns restaurants han preparat un el Menú del Festivalet, un menú especial per a la ocasió on el preu coincideix amb l'hora de la posta de sol, és a dir, dissabte dia 10 de novembre 17'33 i diumenge dia 11 17'32.

Pots veure quins restaurants hi participen i quin és el seu menú aquí.

I si preferiu fer un vermut, també teniu la oportunitat d'anar a l'espai Pica-Tasta, a la Plaça de les Botxes entre 11 i 14h., on podreu fer un mos i prendre alguna cosa tot escoltant música davant del mar.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

[#AgendaVadeTeca] VII Trobada d'Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya

El proper diumenge dis 11 de novembre té lloc a Capmany la VII Trobada d'Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya. Diverses colles vingudes d'arreu de Catalunya cuinaran a la plaça del poble els seus ranxos que al migdia es podran tastar. Per un preu mòdic es podrà degustar la proposta culinària de cada colla.


A més com que el poble de Capmany és terra de vins i està plegat de cellers, aquests s'instal·laran a la plaça del poble i es podran provar els seus vins, així com altres productes gastronòmics de la zona, com ara l'apreciat nap negre de Capmany.

Us aconsello que si podeu comprar el nap negre, té un sabor molt delicat i fi i és ideal per a cuinar-lo guisat, bullit, amanit o confitat.

També hi haurà sardanes, esbart dansaire, grallers i una visita guiada per conèixer el poble.

Aquest any és el primer que es fa a l'Empordà, així que val la pena anar-hi a treure el nas!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

5/11/18

[#Polònia] Zapienkanka

La Zapienkanka és una recepta típica de Polònia on la base és una baguet amb una base de tomàquet, xampinyons i tomàquet i que pot anar farcida amb més ingredients i un topping de quetxup i tot. Podria ser com un pannini nostre però amb la diferència que el pa és més ample i més llarg.


Es tracta d'un menjar ràpid que es ven al carrer. El lloc estrella per provar-los és al barri jueu de Cracòvia (kazimierz) a Plac Nowy (Plaça Nova), on diferents estands verds venen els seus zapienkankas. Trobes des de quatre formatges, amb espinacs i formatge, amb tonyina i ceba, entre altres.

2/11/18

[#Restaurant] Moaburger a Cracòvia

El Moaburger és un local modern, acollidor, juvenil, cèntric i on fan unes hamburgueses bonissimes.

Està situat prop de la Plaça de Cracòvia, concretament a ul. Mikolajska 3. Si aneu de vacances a Cracòvia no us ho podeu perdre!


El local és desenfadat, quan entres vas a la cua i mentre vas mirant a la pissarra les varietats d'hamburgueses que tenen. N'hi ha de vedella, xai,  pollastre i fins i tot vegetarianes.

31/10/18

[#Recepta] @GourmetGardenUK Tzatziki grec

El tzatziki o salsiki és una salsa típica de la cuina grega, turca i també persa. És un plat molt refrescant i saborós. És una recepta molt fàcil de fer i amb només dos ingredients principals!


26/10/18

[#Recepta] @SemillasFito Tomàquets farcits de formatge de cabra i olivada

El tomàquet Monterosa és una nova marca asimètrica, eixatada i amb un aroma espectacular. De gust dolç i textura ferma, mentre els prepares desprenen una olor que conviden a menjar-los.

I nosaltres amb aquests tomàquets tan formosos hem pensat en fer una recepta on els hi traiem el màxim profit, us proposem uns tomàquets farcits amb formatge de cabra i olivada.


La combinació del formatge amb l'oliva queda molts gustosa i lliga molt bé amb el gust dolç del tomàquet. A més és una recepta molt fàcil i resultona!