El tzatziki o salsiki és una salsa típica de la cuina grega, turca i també persa. És un plat molt refrescant i saborós. És una recepta molt fàcil de fer i amb només dos ingredients principals!
Ingredients:
Elaboració:
Primer de tot rentem el cogombre, el pelem i el ratllem.
El salem lleugerament i el deixem escórrer en una colador fins que vagi traient aigua.
Mentre barregem els iogurts en un bol amb el suc de la mitja llimona, l'all trinxat, la sal i el pebre.
Per últim afegim el cogombre i mesclem bé.
Reservem a la nevera unes dues hores per tal que estigui més fred i més espès.
Abans de servir-lo hi posem un bon raig d'oli d'oliva.
Consells de degustació:
Hi podem afegir unes fulles de menta que ens hi aportaran més frescor o també anet.
El podem fer com a aperitiu presentant-lo hi podem acompanyar palets de pastanaga, cogombre, pebrot vermell o palets de pa.
I també queda molt bé amb uns pinxos moruns o un entrepà de pita amb carn de xai.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat amb poques calories però molt complert ja que ens aporta hidrats de carboni i greixos tant del iogurt com de l'oli, a més de proteïna.
La introducció de la fibra ve de les verdures amb les que acompanyarem el tzatziki.
És un plat d'estiu perfecte per a passar la calor!
Maridatge:
Queda molt bé amb una cervesa fluixa o diluïda amb llimona.
Ingredients:
- 2 iogurts grecs
- 1 cogombre mitjanet
- all trinxat Gourmet Garden
- suc de mitja llimona
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre
Elaboració:
Primer de tot rentem el cogombre, el pelem i el ratllem.
El salem lleugerament i el deixem escórrer en una colador fins que vagi traient aigua.
Mentre barregem els iogurts en un bol amb el suc de la mitja llimona, l'all trinxat, la sal i el pebre.
Per últim afegim el cogombre i mesclem bé.
Reservem a la nevera unes dues hores per tal que estigui més fred i més espès.
Abans de servir-lo hi posem un bon raig d'oli d'oliva.
Consells de degustació:
Hi podem afegir unes fulles de menta que ens hi aportaran més frescor o també anet.
El podem fer com a aperitiu presentant-lo hi podem acompanyar palets de pastanaga, cogombre, pebrot vermell o palets de pa.
I també queda molt bé amb uns pinxos moruns o un entrepà de pita amb carn de xai.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat amb poques calories però molt complert ja que ens aporta hidrats de carboni i greixos tant del iogurt com de l'oli, a més de proteïna.
La introducció de la fibra ve de les verdures amb les que acompanyarem el tzatziki.
És un plat d'estiu perfecte per a passar la calor!
Maridatge:
Queda molt bé amb una cervesa fluixa o diluïda amb llimona.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario