5/11/18

[#Polònia] Zapienkanka

La Zapienkanka és una recepta típica de Polònia on la base és una baguet amb una base de tomàquet, xampinyons i tomàquet i que pot anar farcida amb més ingredients i un topping de quetxup i tot. Podria ser com un pannini nostre però amb la diferència que el pa és més ample i més llarg.


Es tracta d'un menjar ràpid que es ven al carrer. El lloc estrella per provar-los és al barri jueu de Cracòvia (kazimierz) a Plac Nowy (Plaça Nova), on diferents estands verds venen els seus zapienkankas. Trobes des de quatre formatges, amb espinacs i formatge, amb tonyina i ceba, entre altres.Nosaltres vam optar per anar a l'Endzior Zapienkanki i vam demanar:

- El de bacon amb quètchup


- El grec, amb tomàquet fresc, formatge feta, olives negres, cogombres en vinagre i olives negres


La veritat és que és molt econòmic, cada zapienkanka val entre dos euros i tres i el tamany és força gran, també es pot demanar la meitat si es vol. Concretament ens va costar 16'50 zl, que venen a ser uns 4 euros i poc per les 2 zapienkankas.


El farciment també és complert, no et quedes pas amb gana i està bo perquè te'l fan al moment i al teu gust. Es nota el pa ben cruixent i recent fornejat.

Si aneu a Cracòvia no us ho perdeu!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario