13/4/17
Trifle de mascarpone, fruits vermells i ametlla caramel.litzada
Avui us porto uns postres típics de la cuina anglesa, un trifle. Es tracta d'una elaboració feta amb 3 capes; una crema que serveix com a base, fruita i alguns melindros o coca per a fer la separació. Són unes postres senzilles i vistoses, ideal si tenim convidats a casa.
Nosaltres vam jugar amb 3 ingredients: crema de mascarpone, fruits vermells i galetes de canyella. Anem a veure'n la preparació!
Nosaltres vam jugar amb 3 ingredients: crema de mascarpone, fruits vermells i galetes de canyella. Anem a veure'n la preparació!
11/4/17
.@EHAEmporda .@ajfigueres Cuina Gitana
Aquest dissabte passat, dia 8 d'abril, ha estat el Dia Internacional del Poble Gitano. Un dia de celebració en el qual s'han fet un seguit d'actes a la ciutat de Figueres. Al matí un showcooking de cuina gitana, i a la tarda, desfilades i concerts. Una iniciativa molt bona per donar a conèixer les seves costums i sobretot el menjar gitano, Jallipén Caló, que és el que ens interessa a nosaltres,
Si haguéssim de dir quin és l'ingredient principal del gitano parlaríem del fonoll. És tradició anar a buscar fonoll al camp; hi van tant el pare com la mare i a vegades fan la sortida tota la família. D'aquesta manera es transmet el costum de collir el fonoll i la tradició passa de generació en generació.
7/4/17
Baklava
El baklava és un dolç d'origen turc elaborat amb capes de pasta filo banyades en almívar o mel i farcides d'una pasta de nous triturades.
Ingredients:
Elaboració:
Piquem les nous amb una mica de canyella i reservem.
Agafem una làmina de pasta filo i les tallem en quatre parts iguals. Agafem dues fulles i les pintem amb mantega fosa cadascuna i les posem una al cim de l'altre. Hi afegim la mescla de les nous picades i enrotllem fent forma de rulo. Els pintem amb mantega fosa i els enfornem uns 20' aproximadament, fins que quedin daurats. Un cop els traiem del forn, encara calents els hi posem mel al cim i nous picades.
Consells de degustació:
Es pot servir acompanyat de té o cafè. Si elaboreu un té millor que no sigui molt dolç ja que el baklava és un xic empalagós.
Nosaltres aquí el podriem maridar amb una garnatxa dolça de l'Empordà ben fresqueta.
Si voleu també podeu fer servir algun altre fruit sec per al farcit com ara ametlles, avellanes o festucs. Amb la pasta filo hi combinen tots molt bé i amb la mel també. I si no voleu posar mel, el podeu fer més lleuger fent servir un almívar a partir de sucre i aigua.
Ingredients:
- 4 fulles de pasta filo
- mantega
- nous
- canyella
- mel
Elaboració:
Piquem les nous amb una mica de canyella i reservem.
Agafem una làmina de pasta filo i les tallem en quatre parts iguals. Agafem dues fulles i les pintem amb mantega fosa cadascuna i les posem una al cim de l'altre. Hi afegim la mescla de les nous picades i enrotllem fent forma de rulo. Els pintem amb mantega fosa i els enfornem uns 20' aproximadament, fins que quedin daurats. Un cop els traiem del forn, encara calents els hi posem mel al cim i nous picades.
Consells de degustació:
Es pot servir acompanyat de té o cafè. Si elaboreu un té millor que no sigui molt dolç ja que el baklava és un xic empalagós.
Nosaltres aquí el podriem maridar amb una garnatxa dolça de l'Empordà ben fresqueta.
Si voleu també podeu fer servir algun altre fruit sec per al farcit com ara ametlles, avellanes o festucs. Amb la pasta filo hi combinen tots molt bé i amb la mel també. I si no voleu posar mel, el podeu fer més lleuger fent servir un almívar a partir de sucre i aigua.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
5/4/17
.@Lagritta Pizzeria La Gritta
Tags:
cadaqués,
crema catalana,
formatge,
gambes,
marisc,
menú,
mozzarella,
oli,
orenga,
pa,
peix,
pizza,
restaurant,
restaurants,
Roquefort,
sopa,
tomàquet,
vi,
vi negre
3/4/17
Showcooking amb l'Avia Remei i degustació de platets de conill
Dissabte passat, dins les activitats de la Fira del Conill de Vilafant es va fer una demostració de cuina amb la coneguda i estimada per tothom, l'Àvia Remei. Una dona enèrgica i amb empenta i sobretot una gran cuinera on ens va explicar alguns trucs de cuina mentre ens mostrava els diferents platillos que havia cuinat. Tots ells fets amb carn de conill, una carn excel.lent i magre, vam poder tastar diferents formes de preparació;
Conill amb samfaina; aquest és una preparació que potser hem vist més sovint
Conill amb samfaina; aquest és una preparació que potser hem vist més sovint
Tags:
all i oli,
cargols,
carn,
carns,
ceba,
conill,
cuina,
fira del conill,
gastronomia,
gastronomy,
pebrot,
porc,
samfaina,
tast,
tomàquet,
verdura,
vilafant
31/3/17
29/3/17
[#Vi] Look @AvgvstvsForvm
Aquesta setmana hem provat el vi tarragoní Look.
Es tracta d'un vi blanc del Celler Avgvstvs Forvm, un celler tarragoní dins la D.O. Penedès, amb origen als anys 80 i que té les seves vinyes molt a prop del mar i just al bell mig de la Via Augusta, fet que dóna nom al seu celler.
Es tracta d'un vi blanc del Celler Avgvstvs Forvm, un celler tarragoní dins la D.O. Penedès, amb origen als anys 80 i que té les seves vinyes molt a prop del mar i just al bell mig de la Via Augusta, fet que dóna nom al seu celler.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)