9/2/17

Arròs amb bacallà i peu de porc del xef Joan Carles d'Es Portal

Avui no cuino jo, avui us mostro la recepta que vam tenir el privilegi que ens cuinessin davant nostre el xef de l'Hotel Gastrònomic d'Es Portal, en Joan Carles.

De seguida que vam entrar a la cuina ja es respirava bon rotllo amb l'equip i la veritat és que es notava que hi estava a gust tant amb les bones instal·lacions com amb la resta dels companys.

La recepta triada per ell va ser un arròs, com no, a la terra de Pals, no hi podia faltar. Però no un arròs clàssic, sinó un arròs mar i muntanya diferent, amb bacallà i peu de porc. Una excel·lent combinació d'ingredients que no m'havia imaginat junts en un plat d'arròs, tot i que queden extraordinaris.


El peu de porc li proporciona al plat una gelatina molt agradable, sempre i quan t'agradi aquesta textura.

6/2/17

.@Choco_Torras Visita a la seva fàbrica

A la carretera entre Girona i Banyoles, concretament a Cornellà de Terri, trobem la fàbrica de Xocolates Torras.


Fundada l'any 1890, és una de les xocolateres més antigues del país. Hi fan moltes visites guiades, sobretot per escoles, i així pots observar com fabriquen les seves xocolates.

3/2/17

Miniatures de croisants, palmeres i caracoles

Qua fem preparacions amb pasta fullada sovint ens sobren alguns trossets que tenen molts números d'anar a la brossa. Avui dia, com dic al llibre de "Cuina i Reaprofita" no s'ha de llençar res i a la cuina es pot aprofitar tot. Els grans cuiners ho fan, com no ho farem nosaltres?


1/2/17

El Cafè del Poste

L'últim dia de les nostres vacances nadalenques el vam aprofitar bé. Teniem encarregada una visita a la fàbrica de Xocolates Torras de Banyoles, que us ensenyaré en un altre post.

Primer però vam fer una parada al Cafè del Poste, una cafeteria prop de la fàbrica, situada just al costat de la gasolinera, a la crta, que va direcció Banyoles venint de Girona.


30/1/17

Xoriços a la sidra

El xoriç és un embotit originari de la Península Ibèrica. Es tracta d'un embotit curat a base de carn de porc picada i adobada amb espècies, sent la més característica el pebre vermell. A Espanya perquè sigui considerat xoriç ha de portar necessàriament pebre vermell i all.


De xoriços n'hi ha de molts tipus, més picants o menys. Amples i curts o llargs i prims. Nosaltres hem fet servir uns xoriços crus petits i amplis i un xic picants. Els hem cuinat amb sidra i han quedat bonissims, anem a veure-ho!

27/1/17

Quiche de raïm i emmental

Feia molt de temps que volia fer una quiche. No sabia ben bé de què fer-la, ja que amb les quiches passa una mica com amb les truites, que admet molt ingredients. El que tenia clar era els ingredients principals, és a dir, la pasta brisa com a base, la nata, els ous i el formatge i a partir d'aquí a improvisar!


Com veure-ho no em vaig trencar massa el cap perquè tenia raïm que m'havia sobrat i el vaig aprofitar per fer-ne una quiche. Ja sabeu que les restes del menjar, tal com escric al llibre"Cuina i Re-aprofita", s'han d'aprofitar d'una manera o altre, i què millor que fer-ho amb aquest pastís salat d'origen francès que tan sol agradar.


Es tracta d'una preparació senzilla i ràpida de fer que et permet jugar amb diferents ingredients, sobretot amb verdures: la d'espinacs i formatge és molt comuna o amb carabassó i també amb diverses verdures i bacon o pernil.

25/1/17

Restaurant La Carpa de Banyoles

Avui us ensenyo un restaurant situat a davant de l'Estany de Banyoles, el Restaurant La Carpa, amb un menjador ben ampli i unes magnífiques vistes.


Es tracta d'un restaurant ideal per a fer-hi celebracions ja que disposen de molt d'espai així com un menú de cap de setmana amb una correcte relació qualitat preu.

23/1/17

Garrí al forn

El garrinet al forn és un plat típic de la cuina castellana, concretament el de Segovia, que és potser el que coneixem més, tot i que a Madrid també és molt popular.

És molt típic cuinar-lo per les festes nadalenques ja que és un plat que fa més festa. Nosaltres aquest any l'hem menjat a casa dels meus sogres, cuinat al forn, mig garrí en aquest cas, ja que era força gran. Si no recordo malament pesava uns 2'5 kg. la meitat que va comprar.


Es tracta d'una recepta fàcil de fer, la única cosa és que has d'estar pendent del forn. Us la explico: