30/1/17

Xoriços a la sidra

El xoriç és un embotit originari de la Península Ibèrica. Es tracta d'un embotit curat a base de carn de porc picada i adobada amb espècies, sent la més característica el pebre vermell. A Espanya perquè sigui considerat xoriç ha de portar necessàriament pebre vermell i all.


De xoriços n'hi ha de molts tipus, més picants o menys. Amples i curts o llargs i prims. Nosaltres hem fet servir uns xoriços crus petits i amplis i un xic picants. Els hem cuinat amb sidra i han quedat bonissims, anem a veure-ho!
Ingredients per a 4 persones:
  • 12 xoriços
  • 500 ml de sidra
  • una bona barra de pa artesana

Elaboració:

Posem els xoriços en una cassola de fang i al foc.


Punxem els xoriços.


Evoquem la sidra i deixem que es vagi reduint fins que veiem que els xoriços agafen color.


Amb uns vint-i-cinc minuts aproximadament ja tenim el suc reduït i els xoriços amb un toc vermellós.Servim a taula amb unes llesques de pa cruixent per a sucar-hi el suc del xoriç i la reducció de sidra.


Consells de degustació:

Podem acompanyar els xoriços amb un got de sidra ben fresquet.


Valor nutricional:

Es tracta d'un plat molt calòric i greixós. Només per consumir molt de tant en tant, ja que estem menjant tot el greix del xoriç, nociu, i molt de pa.
A més costa força de pair. Us recomano que si mengeu aquest plat feu una bona caminata per digerir-lo millor i començar a cremar-ne les calories :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario