27/1/17

Quiche de raïm i emmental

Feia molt de temps que volia fer una quiche. No sabia ben bé de què fer-la, ja que amb les quiches passa una mica com amb les truites, que admet molt ingredients. El que tenia clar era els ingredients principals, és a dir, la pasta brisa com a base, la nata, els ous i el formatge i a partir d'aquí a improvisar!


Com veure-ho no em vaig trencar massa el cap perquè tenia raïm que m'havia sobrat i el vaig aprofitar per fer-ne una quiche. Ja sabeu que les restes del menjar, tal com escric al llibre"Cuina i Re-aprofita", s'han d'aprofitar d'una manera o altre, i què millor que fer-ho amb aquest pastís salat d'origen francès que tan sol agradar.


Es tracta d'una preparació senzilla i ràpida de fer que et permet jugar amb diferents ingredients, sobretot amb verdures: la d'espinacs i formatge és molt comuna o amb carabassó i també amb diverses verdures i bacon o pernil.


Aquí us deixo amb la meva recepta, tot i que us diré que vaig doblar les quantitats que s'hi acostumen a posar perquè em quedés una senyora quiche.

Ingredients per a un quiche XXL:
 • massa de pasta brisa fresca
 • 400 ml de nata lleugera per cuinar
 • 400 gr. de formatge emmental francès ratllat
 • 4 ous de gallina campera
 • 72 grans de raïm sense pell ni llavors
 • sal i pebre


Elaboració:

Primer de tot rentem, pelem i despetitem el raïm. El partim en dues meitats i el reservem.
Paral.lelament preescalfem el forn.
Posem la massa fresca de pasta brisa en un motlle apte pel forn i fem la volta a la massa que sobri pels costats.


Barregem els ous batuts amb la nata, el formatge ratllat, el raïm i salpebrem bé.
Evoquem la mescla al motlle on tenim la base de pasta brisa i enfornem uns 40' aproximadament, fins que veiem que vingui daurada i s'infli una mica. També podem provar de punxar-la i si surt el punxó net és que ja està ben cuita.


Consells de degustació:

Com us deia abans la quiche admet moltes variants, sent les verdures un dels seus ingredients principals.
Quan al formatge jo hi he posat emmental que es desfà molt bé, si voleu el gruyère també hi queda bo.Valor nutricional:

Es tracta d'una elaboració força calòrica, sobretot pel contingut greixós provinents del formatge, la nata, una part dels ous i de la pasta brisa.


Una manera d'alleugerir-ne les calories és fer servir nata lleugera per cuinar enlloc de nata sencera. També si hi posem verdures passades per la paella amb poc oli i formatge desnatat estarem reduint-ne força el valor calòric.Finalment dir-vos que aquesta ha estat la meva primera quiche i us asseguro que no serà la última ja que ens ha agradat moltíssim!2 comentarios:

 1. MMmmm...que bona! Si la veu la meva filla me la demanarà! Saps? Tinc els mateixos coberts que tu! Són els meus cobert de comunió! Els tinc a casa de la meva mare....un dia d'aquests me'ls emportaré a casa meva.
  Petonets i bon cap de setmana!
  Olga

  ResponderEliminar
 2. Ha d'estar boníssima aquesta combinació!

  ResponderEliminar