7/9/16

[#Vacances] @united Airlines, una bona companyia

A gairebé ningú li agrada el menjar de l'avió. A mi tampoc m'apassiona però, jo potser sóc una de les poques persones que tinc curiositat per saber què hi haurà de menjar durant el vol. 


Fins i tot, us confessaré que hi ha hagut diverses vegades que m'ha agradat força el que m'han donat. Recordo una hamburguesa en un vol amb KLM de Moscú a Shirpol que no estava gens malament.


I precisament en aquest últim viatge que hem fet aquest estiu, en el vol d' United Airlines de Barcelona a Los Angeles, amb escala a Washington DC, que ens van donar un gelat anglès molt bo i també un pretezel calent amb gall d'indi i gouda fos que també valia la pena.


I quan a les begudes quan t'ofereixen vi o tota una ampolla de cervesa com quan tornàvem de Munich, també és un goig. I ara us faré una pregunta, sabeu quina és la beguda que més gent demana a l'avió? Penseu bé la resposta ja que molts de vosaltres segur que l'heu demanat; un suc de tomàquet, curiós oi? Això és perquè el tomàquet té un gust umami (saborós) que a l'avió apreciem més ja que perdem els nostres sentits per apreciar els sabors. Si en voleu llegir l'article complert, aquí ens ho expliquen amb més detall.


Doncs ve tots aquests menjars, uns més bons que altres, ens fan passar una mica millor les hores a l'avió. Ara us mostraré el que ens van servir de dinar amb aquesta companyia aèrea:

Primer ens van donar un snack, com uns palitos minis de pesto, molt gustosos i cruixents, amb un suc de tomàquet. Un entreteniment abans de dinar.


I després una altra beguda amb el menú, que podia ser vi i de menjar podies triar entre spanish pasta o chicken cassoulet. Es veu que l'Spanish pasta per a ells era una espècie de lasagna crec que farcida d'espinacs i amb tomàquet, formatge i alfàbrega o orenga al cim. La veritat és que feia bona pinta i la olor també era bona.

El menú que vam triar nosaltres va ser:

- Amanida de bulgur: amb enciam, pebrot vermell, pastanaga i la quinoa al dente.


- Guisat de pollastre amb verdures: ja veieu que mala pinta no fa i feia bona olor. Amb salsa de gust potent, guisat amb un toc de vi, portava espinacs, pastanaga, pollastre i mongeta blanca.


- pa integral amb mantega: aixì si que no canvia, et serveixen el pa ben fred, dur i gomós amb la mantega que acostuma a ser bona, tot i que massa freda també.


- un gelat de xocolata belga amb trufa: us diré que un gelat bonissim, cremós amb un gust deliciós de la trufa i la xocolata.


Es tracta d'una marca anglesa, Loseley que elabora els gelats de forma artesana amb llet de granja i productes de qualitat, perquè després diguin que a l'avió es menja sempre malament.


La veritat és que ja em va extranyar al veure la safata que no hi havía postres, però m'imaginava que passarien alguns bombons amb el cafè o alguna cosa de l'estil. Però després vaig veure l'assafatu (pq era un home ja entrat d'edat) amb una nevera i dic tenim gelattttttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!


Una hora aproximadament abans d'aterrar ens van oferir el pretzel calent amb gall d'indi i gouda fos que us comentava abans, acompanyat amb un suc de taronja.


Ens va deixar molt bon gust de boca, tot i que ja estàvem cansats de volar i encara havíem de fer l'escala a Washington DC per després agafar el vol cap a LA.

5/9/16

[#Vacances] Gastronomia a la Costa Oest

Quan pensem en menjar americà, sovint ens ve al cap el fast food, amb molt greixos i calories. No obstant, com jo sempre dic, arreu on vagis es pot menjar bé, ja que cada país té els seus ingredients amb els quals es poden elaborar bons plats.

Fixem-nos en el cas de la Costa Oest amb ingredients autòctons com el gall d'indi, el blat de moro, les mongetes seques, les patates i els pebrots. Aquests aliments eren utilitzats pels indis natius i encara avui dia formen part de l'alimentació americana.


Cal remarcar també que l'alimentació als EUA és molt variada degut a que hi viu molta població que ha emigrat d'Europa, Asia i Àfrica.

Per als que els hi agradi la carn, a la Costa Oest són uns mestres de la barbacoa. Couen a foc lent tot tipus de carns, vedella, gall d'indi, pollastre i fins i tot búfal. Les pots menjar tal qual, amb l'aroma que desprèn la brasa o les pots acompanyar amb les seves conegudes salses com la de barbacoa, amb un toc dolç i picant a l'hora que hi combina bé. Les costelles amb aquesta salsa triomfen.


La pizza a Amèrica la trobem a arreu on anem, i sobretot es ven en porcions. Uns triangles ben grans, ja que la pizza sencera pot arribar a ser com una roda de camió :) Cal dir que és molt bona, sempre i quan busquis un lloc on l'elaborin ells. Com a varietats podem trobar normalment la típica Margarita o Pepperoni i no busquis gaires més varietats, a no ser que vagis a un restaurant italià.


Un altre menjar ràpid que trobes fàcilment és el hot dog, amb diversos toppings com ceba fregida, guacamole, amanida de col (molt típica a Amèrica), formatge, bacon, entre molts altres.


Als estats fronterers amb Mèxic és típic la cuina Tex Mex (fusió entre la cuina mexicana i l'americana), havent-n'hi molta presència a Los Angeles. Igualment en aquesta ciutat trobem cuina d'arreu del món degut a la seva gran diversitat cultural.


A la Costa del Pacífic, trobem plats elaborats amb peix, com gambes arrebossades, cranc o la famosa sopa de cloïssa que se serveix en un pa àcid, típica de San Francisco.


En aquesta ciutat trobem Chinatown, el barri més antic d'Amèrica del Nord i la comunitat xina més gran fora d'Asia. Aleshores al seu barri pots trobar molts restaurants bons on degustar els seus plats i fins i tot comprar els seus ingredients per elaborar-los tú a casa. Quan t'endinses en els seus carrers no saps si encara està San Francisco o hagis fet un salt a la Xina.

Califòrnia també és coneguda pels seus vins ja que aquesta regió té un clima molt semblant al Mediterrani. La producció del vi a Califòrnia representa la quarta major producció i les varietats que hi podem trobar són: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot noir, Sauvignon blanc, Syrah i Zinfandel.


La gastronomia a Califòrnia és més sana que la que podem trobar a altres ciutats americanes. Ells basen la seva alimentació en plats més saludables, fent ús de les verdures i hortalisses, així com dels peixos al grill, carns i fruites.


Pel que fa als postres solen ser molt contundents, els més habituals són els pastissos de formatge (cheesecakes), de poma (apple pie), brownies, cookies, gelats XXL o batuts amb topping de nata. Tot plegat una explosió de calories.


Hi ha molts locals  ambientats amb màquines de música, cotxes clàssics i decoració típica de sofàs vermells amb terres de quadres. Sobretot si fas la ruta 66 encara pots trobar avui dia alguns d'aquests locals mítics, I sinó a les ciutats grans també trobes restaurants així, rotllo franquícies d'hamburgueses.

2/9/16

Forn Ebre


Jo sóc feliç amb poca cosa. Nadar, passejar amb la meva parella vora la platja, viatjar, mirar una bona sèrie o pel.lícula ben acompanyada, un sopar romàntic i un bon esmorzar.


I és que començar el dia gaudint d'una peça recent fornejada és un plaer més de la vida, com molts altres relacionats amb el menjar.


Ara us mostraré algunes d'aquestes peces, del Forn Ebre, que menjades amb un bon llet i cafè et fan començar el dia amb energia i il.lusió.


Això si, no ho esmorzeu cada dia, ja que són productes amb una alta quantitat de greixos i sucres. Reserveu-vos la peça que més us agradi per degustar-la tranquilament el diumenge amb la vostra parella. Que aquestes coses, ben acompanyades, encara són millors.


Com veieu sóc molt fan de la xocolata, ja sigui líquida farcint un croisant, com de cobertura en els donuts o les palmeres.


Precisament les palmeres d'aquest forn les trobo molts bones, ja que les fan caramelitzades i així queden ben cruixents per la parta de sota que no està folrada de xocolata.


Els croisants de xocolata blanca tampoc estan malament, tot i que pel meu gust els trobo un pèl massa dolços.




31/8/16

Pudin de castanya confitada

M'encanten les castanyes, ben torrades un dia de fred, t'escalfen les mans i el cos. I tot i que, ara no és época de castanyes, jo us presento uns postres fets amb castanyes en almívar.


Ingredients per a 4 persones:
  • 500 ml de llet
  • 20 gr. de maizena
  • 50 gr. de sucre
  • 200 gr. de castanyes en almívar
  • 4 castanyes per a decorar

Elaboració:

Posem la llet a bullir, reservant-ne una mica per a diluir la maizena. Incorporem el sucre a la llet i l'escalfem.
Mentres, esmicolem les castanyes confitades amb l'ajuda d'una forquilla.
Afegim la llet dissolta amb la maizena a l'altra llet que tenim al foc, abans que bulli, i també hi afegim les castanyes esmicolades. Deixem bullir la llet i abaixem el foc sense parar de remenar i fins a obtenir una crema més densa, però no massa ja que al refredar-se s'espessa més.


Una vegada preparada la crema la dividim en quatre gots macos i deixem refredar. Més tard la posem a la nevera fins al moment de servir-la, on hi posarem una castanya al cim per decorar.


Consells de degustació: podem fer servir castanyes confitades o marron glacé. I per servir també hi podem posar alguna neula com a decoració.


Espero que us agradi.


29/8/16

[#Cervesa] @cervezadougalls Session Stout


Nom: DouGall's Session Stout

Marca: DouGall's
Tipus: Ale
Fabricant: Cervezas Artesanales de Cantabria S.L.
Origen: Liérganes, Cantabria
Fermentació: Alta
Grau: 4'2%
Ingredients: Aigua, maltes Maris Otter Floor, xocolata, Roasted Barley, Crystal i civada, llúpols Cascade i finalment llevadura ALE.
Mida: 33cl
Web: http://dougalls.es


Aspecte: Color entre marró fosc i negre, molt tèrbola i escumosa.


Aroma: Aroma potent, fort, sembla amargant amb el deix dolç que li trobo sempre a les negres.


Gust: Gust no molt amargant, dolceja a mig prendre però finalment deixa regust amarg i bo.


Cos: Amb molt de cos, tèrbola, escumosa i gens transparent.


Comentari: Una bona cervesa negra, de gust potent però sense amargar en excés, el que podria desagradar a algunes persones. Per ser una negra artesana, trobo molt ben aconseguit el seu sabor, ja que n'havia provat algunes que eren tot una barreja d'amargor i dolçor que acabaven per cansar.
M'ha agradat molt que al servir-la, de seguida ha fet molta escuma, espessa i densa que és molt agradable al prendre-la.


Aquesta empresa artesana de Cantàbria, porten fent cerveses des del 2006 i disposen de diversos tipus de cerveses dins el seu catàleg, des de les Lager, passant per diverses Ale de variada graduació, amb un acabat molt acurat del seu producte, com demostren amb un etiquetatge variat i original.

24/8/16

Pastís de poma amb crema fàcil

Si alguna vegada voleu fer un pastís bo i resultó, i sobretot ràpid, aquí us dono una recepta molt fàcil per aconseguir-ho!


Ingredients:

1 massa de pasta de full rodona o quadrada
2 pomes mitjanes
2 natilles de vainilla
sucre


Elaboració:

Estenem la pasta de full sobre una placa de forn. Punxem una mica la massa per tal que no s'infli massa. Hi disposem les dues natilles i la poma tallada fina.


Amb la pela de les pomes fem un almívar amb sucre i agua bullint que ens servirà per a pintar la poma. A més hi afegim dues cullerades soperes de sucre i l'enfornem a 180ºC, aproximadament durant 15 minuts. Els 3 minuts finals posem el gratinador del forn i així la poma ens quedarà rossa.


Consells de degustació:

Es pot fer amb qualssevol tipus de fruita. Si agafem diferents fruites de colors quedarà molt maca visualment: amb kiwi, maduixa, taronja i poma queda espectacular.
Si disposeu de temps i enlloc de fer servir les natilles elaboreu una crema pastissera artesana, encara millor, això és per una urgència :)