4/12/15

#Gastronomia de Londres


La gastronomia londinenca es composa de diversos plats adaptats al clima de l'illa, tot i que ha rebut moltes influències de cuines d'altres llocs, sobretot de la xina i la índia.


També ha incorporat molt de menjar fast food, provinent dels EUA. Suposo que al no tenir molts plats propis ha anat incorporant menjar d'altres parts del món.


Alguns plats que tenen són el Roastbeef, que se sol acompanyar de Yorkshire Pudding, considerat el plat nacional de la Gran Bretanya. Les empanades, de carn i/o verdures,  també hi són molt presents a la seva cuina. Les podem trobar com a "pies" sent així més tipus pastís d'empanada.

De carn també tenen un altre plat, la "vedella Wellington", un filet conegut així per la victòria de Wellington a Napoleó a la batalla de Waterloo al S.XIX.


Les mongetes amb tomàquet, conegudes perquè les serveixen al famós esmorzar anglès, acompanyant bacon, salsitxa i ous ferrats i el qual ara s'ha agafat la moda americana d'oferir-lo com a brunch.


Un dels primer plats a comercialitzar com a "menjar per emportar" va ser el conegut "fish and chips", el qual varis restaurants de la ciutat l'ofereixen. No obstant, com tot, només alguns són bons i ben fets. Elaborats amb peix fresc i arrebossat al moment, sempre acompanyat de patates fregides i una salsa tàrtara.
El peix que ofereixen sol ser bacallà o abadejo. Cada any es tria un restaurant que obté el premi del millor Fish and chips de la City (National Fish & Chips Award).


Quant als formatges destacaríem el Cheddar i l'Stilton. Ambdós oferts per a combinador el seu pulled pork.


Com a postres destacaríem el pastís de poma, el qual acostumen a menjar-lo calent. I també els brownies i els fudges, una espècie de caramel provinent dels americans.


No podem deixar de costat dos costums molts angleses, el té anglès de les cinc, antigament pres només per les classes altes, acompanyat per pastes de mantega i la cervesa de la tarda en un dels molts pubs que es reparteixen al llarg de la ciutat. Tots reunits amb una bona cervesa, d'alta fermentació normalment (cervesa ale),recent havent plegat de la feina. Igual que aquí que pleguem a unes hores desorbitades del vespre que has d'anar a sopar directe alguns a dormir ja.


Un bon lloc on trobar la seva gastronomia i la de molts països en un mateix lloc és anar a un dels molts mercats que ofereix la ciutat. A cada barri es fan mercats, cada dia de la setmana en tenen repartits per la ciutat, només es tracta de mirar si et queda aprop per anar-hi a fer un mos. Et convenceran de seguida, els seus colors, les seves olors, la varietat de plats de diferents cultures és impressionant.


Podríem destacar el mercat de Camden Lock pel seu encant i la diversitat de cultures i també el de Borough, tant per la seva ubicació com per alguns dels seus plats.

  

2/12/15

[#Cervesa] @CervezaGRANA


Nom: Grana

Marca: Grana
Tipus: Torrada
Fabricant: Cerveza Grana S.L.
Origen: Lorquí, Murcia, Espanya
Fermentació: Alta
Grau: 5.2%
Ingredients: Aigua, malta d'ordi, llúpol i llevadura.
Mida: 33cl
Web: http://cervezagrana.com


Aspecte: De color marró molt pronunciat, d'aspecte similar a la mel una mica tèrbola.
Aroma: Acaramel·lat, dolç i suau.
Gust: Amb un toc dolç i gust no massa pronunciat, molt suau. Gens amargant.
Cos: De poc cos, escumosa amb el punt tèrbol però més líquida del que pot semblar a primer vista.


Comentari: Es tracta d'una torrada però de poc grau. A primera vista, pel seu aspecte marró fosc pot semblar de gust molt pronunciat, però al punt de tastar-la sorprèn per la seva dolçor i bon gust.
De bon beure, ens pot recordar al caramel, però amb un regust un toc amargant cap al final.
És sorprenent que tractant-se d'una cervesa torrada, tingui tant poc grau, el que permet consumir-ne un parell sense notar la possible "càrrega" que normalment ens suposen la resta de torrades.

Cerveza Grana és una empresa murciana amb molt poc recorregut dins el món de les cerveses, ja que va ser fundada l'any 2012 de la mà de Núria Abellán i Fernando Martínez com a resultat d'haver llegit diversos articles sobre el món de la cervesa i la floració d'empreses cerveseres que últimament estan sorgint per tot l'estat. Llavors estem parlant d'una empresa molt jove que ha aconseguit una bona cervesa en molt poc temps.

1/12/15

Castanyes torrades amb vi de panses de Mas de la Caçadora

Amb aquests freds a qui no li venen de gust unes castanyes torrades. Una menja senzilla, sana, nutritiva i lo suficient calòrica per aguantar la baixada de temperatura que ha fet aquests darrers dies.


Per a torrar les castanyes ho podem fer en una paella forada o millor encara si teniu barbacoa o llarg de foc, doncs el gust que li proporciona la flama és genial. Sinó en disposeu també le spodeu fer en un grill, com he fet jo, o bé al microones o forn, tot i en aquests últims no queden tan bé,


Abans de coure-les només s'ha de fer un trau amb el ganivet a la panxa de la castanya i anar-les coent a foc baix i remenant-les, que no es cremin.


Una vegada cuites les posem en un drap o una paperina, embolicades que no perdin l'escalfor i les anem pelant i menjant. Escalfen les mans, el cos i l'anima i si les acompanyem amb un vinet dolç encara més.


Nosaltres ho hem fet amb un vi de panses de Mas la Caçadora. Un excel.lent vi dolç per a tots aquells que siguin més llaminers. Aquest celler fundat l'any 2003 per uns amants del vi, produeixen a la comarca del Montsant, concretament al poble de Els Guiamets, sota la D.O. Montsant.
Conreen set varietats de vi, entre les 8'5 hectàrees que tenen, Carinyena, Merlot, cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Garnatxa Blanca, Macabeu i Moscatell d'Alexandria.


Tota la seva producció prové de les seves vinyes velles i algunes modernes plantacions emparrades apostant per un conreu ecològic, sempre resepectant la natura i el paisatge.


Així doncs ja sabeu si voleu fer un bon vinet, podeu veure'n més informació a la seva pàgina web.

23/11/15

Cargols amb salsitxes i pebrot i tomàquet

Tots els plats que portin pebrot i tomàquet em solen agradar, el conill m'encanta, el pollastre també i ara l'hem combinat amb cargols. Anem a veure!


Ingredients per a 4 persones:

  • Cargols, 1 kilo
  • 1 llauna de tomàquet al natural
  • 4 pebrots vermells mitjans
  • 8 salsitxes
  • 4 talls de cansalada viada
  • 2 guindilles seques
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre


Elaboració:

Primer de tot posem els cargols, ja dejunats, en remull amb aigua i vinagre per tal de rentar-los ben nets. Repetim el mateix procediment fins a 3 vegades, és a dir, 3 aigues.
Una vegada nets els cargols, posem un raig d'oli d'oliva en una cassola i hi fregim la carn. Tot tallat petit, les salsitxes a rodelles i la cansalada a tires fines.
Un cop cuita la carn, la traiem i hi incorporem els pebrots tallats ben petits.
Deixem coure els pebrots i hi tirem el tomàquet. Salpebrem i acabem de coure. També hi posem les dues guindilles, així el plat tindrà un súbtil tot picant.
Afegim ara la carn i els cargols i remenem que tot vagi agafant color i es vagin impregnant els sabors. Una estona després apaguem el foc i ja ho tenim.


Un consell que us dono amb aquest plat és que el cuineu el dia abans de mnejar-lo, ja que així la salsa de tomàquet s'espessa i tot agafa un gust més bo.

Bon profit!

20/11/15

Risotto ràpid de formatge de cabra

A vegades no tenim massa temps per cuinar, però això no significa que no puguis menjar un plat com Déu mana :)

Us ensenyo a fer un risotto fàcil, ràpid de fer i amb ingredients que tots podem tenir a casa.


Ingredients per a una persona:



Elaboració:

Agafem una cassoleta i hi posem una cullerada d'oli d'oliva verge extra i posteriorment hi tirem l'arrós perquè el gra es torri una mica. Inmedietament hi afegim el brou en mica en mica, sense parar de remenar. Salpebrem.


Una vegada l'arrós s'hagi begut gairebé tot el brou, aproximadament passats uns 15-20 minuts, incorporem el formatge a la cassola i remenem que es desfaci i es barregi amb l'arrós.
Emplatem i servim.


Bon profit!

19/11/15

.@Sandwich_Thins vegetals

S'ha acabat aquesta bonança en el temps i amb ell deixem enrera els ingredients més freds. No és que no en poguem fer a partir d'ara però les coses fredes sempre venen més de gust quan fa calor. Amb això us deixo amb un farciment vegetal que vam fer combinat amb un pa Thins, que per 99 calories és tot teu ;)


Ingredients:

- 1 pa Thins
- enciam del llarg
- 1 llauna de tonyina
- tomàquet de la Pera

Elaboració:

Primer de tot passem el pa pel torrepa.
Rentem l'enciam  el tallem ben picadet. Fem el mateix amb el tomàquet.

Ananim amb sal, pebre i evoquem la tonyina la mescla. Barregem i farcim el pa Thins amb la mescla.

Consells de degustació:

Un vegetal ademt molt ingredients diferents així com carrota, ceba, cogombre, pebrot, formatge, palets de cranc, gambes, entres altres.
I d'amaniment podem elaborar maionesa o mostassa, també salsa rosa, en funció del farciment triat.

Comentari dietètic:

El pa només aporta 99 calories i el fet d'optar per un farciment vegetal fa que no augmenti gaire les calories de l'entrepà. Tenint en conte que hi hem afegit tonyina, enfront de dos vegetals, sumem unes 100 calories més. És a dir que el resultat final del vegetal serà de 200 calories. Un mos sa i poc calòric.


18/11/15

[#Cervesa] @cervezascalifa


Nom: Califa Sultana

Marca: Califa
Tipus: Negra Premium - Stout Black
Fabricant: Cervezas Califa
Origen: Córdoba, Espanya
Fermentació: alta
Grau: 7.2%
Ingredients: Aigua, malta d'ordi, llúpol i llevadura.
Mida: 33cl
Web: http://www.cervezascalifa.com

Aspecte: De color marró molt pronunciat, molt similar al cafè però amb reflexes de color caramel. Aroma: Dolç i suau, pot recordar al caramel amb un toc de regalèssia.
Gust: Amb un toc dolç i gust no massa pronunciat, molt suau. Gens amargant.
Cos: Es tracta d'una cervesa amb cos, força escumosa. Si la buides al got sense inclinar-la massa, fàcilment et farà un dit d'escuma a la part superior.


Comentari: Una negra de gust pronunciat, amb un grau força alt, 7'2º però de gust força dolç, sense perdre el punt d'amargor característic de les negres. A dir veritat, m'ha agradat força. M'agraden força les cerveses negres, però no incondicionalment. Trobo que aquesta té un punt torrat molt bo que queda molt ben combinat amb l'amargor de la negra i la dolçor que li dona el punt de caramel.


13/11/15

[#London] @oldspitalfields : Old Spitalfields Market


Una setmana més, seguim amb els food markets del nostre viatge a Londres! L'altre dia ja vam veure el de Whitecross Hall Market, el de Camden Lock i Borough Market... doncs ha arribat el torn d'un altre food market que també gaudeix d'una llarga història sobre els tendals de les seves parades: Old Spitalfields Market.


Situat a la zona nord-est de Londres, molt a prop de la coneguda Liverpool Street Station, dels rascacels de Heron Tower i del mític St Mary Axe, l'edifici conegut també com a The Gherkin i d'aspecte similar a la Torre Agbar de Barcelona.


Quasi a tocar d'Old Spitalfields, també hi podem trobar Petticoat Lane Market, un street market de roba i moda a l'aire lliure que tot i no ser tant antic com l'Old Spitalfields, ja compta amb els seus anyets. Malauradament com que per variar plovia, la majoria de parades d'aquest mercat estaven desmuntades o tapades amb plàstics.

Tornant a Old Spitalfields, es tracta d'un mercat amb una llarga història que es remunta cap al 1638. Ha patit alguna que altra refundació al llarg dels anys, s'ha reestructurat en diverses ocasions, la última datada del 1991, a partir del qual ja se l'ha conegut amb el nom actual.


Es tracta d'un mercat molt gran i cobert dins d'un edifici, on acull una multitud de botigues de diversos tipus així com parades de menjar i restaurants variats. Com que, per variar, ja duiem una bona estona sota la pluja buscant el mercat, va ser molt d'agrair arribar a un lloc així.


Després de fer una volta per tot arreu, anem al que realment ens interessa, les parades de menjar.
Sense comptar amb els restaurants, entre els quals hi havia un local de la cadena d'hamburgueses de Gourmet Burger Kitchen (una llàstima que al final no vam poder anar-hi cap dia), una parada era el Poppies Fish & Chips, un dels guanyadors del 2014 del National Fish & Chips Award que us comentàvem al post del Fish & Chips i considerat un dels millors Fish & Chips de Londres,


A part d'això, el mercat disposava d'aproximadament un trentena de parades de menjar, i com ja és costum, algunes d'elles oferien petits tastos del seu producte perquè et poguessis fer una idea del que compraries.


Entre parades de menjar tailandès, de creps franceses, Bagels, pizza i pasta italiana, falafels i kebab, menjar xinès i entrepans de pulled pork.


Finalment ens vam decantar per la parada Dirty Bagel, on oferien uns bagels de bbq pulled pork (porc a la barbacoa i esfilagarsat a tiretes ben primes ) amb enciam i formatge Cheddar fos, que ens havien deixat provar abans i jo personalment vaig trobar boníssim! :)


Així doncs vam comprar-nos els nostres Dirty Bagel i vam asseure'ns a un dels diversos bancs de fusta amb taula, tipus picnic de què disposen a dins les intal·lacions del mercat.


A aquella hora estava ple de gent que durant la seva pausa per dinar, feien parada a Old Spitalfields per fer un mos i continuar amb la seva feina.


La carn de porc del bagel estava boníssima, es desfeia a la boca només de mossegar-la i és que els nois de la parada ens van dir que l'havien cuit durant més de 8 hores a foc lent. I com a dada curiosa, desfeien les llesques de formatge Cheddar amb un soplet davant teu.


El preu de cada bagel era 4'5 lliures i realment s'ho valien fins a l'últim penic ! ;)