3/7/20

[#Radio] @gironafmcat Llocs on prendre una beguda fresca i diferent

Una bona manera de passar la calor és prendre una beguda fresca i si a més pot ser bona i diferent, encara millor no? Doncs precisament aquesta setmana a Gironafm.cat hem parlat de llocs on prendre una beguda original, anem a veure'ls!

Comencem a Girona pel conegut Casa Cacao, situat a Plaça Catalunya i on podem trobar un espai de botiga i degustació on prendre alguna de les seves xocolates en forma de beguda, acompanyades dels dolços artesans d'en Jordi Roca. Ara a l'estiu podem degustar la seva xocolata amb base làctia freda, que és bonissima.

Seguim ben aprop, a l'altra costat de la plaça, amb El Pessic, on fan una llimonada natural al toc de menta, un refrigeri sa i preparat al moment, que de ben segur que et refresca.

Continuem al Mes Cub, al carrer Albereda, on podem beure alguns dels seus sucs variats elaborats amb diferents fruites fresques del dia, molt bons tots i perfecte per prendre'ls a la seva terrassa.

Anem cap al Barri Vell, a Torrons i Gelats Candela, al carrer Argenteria, on trobem una terrassa amb forces taules i cadires on podem degustar la seva orxata artesana, que és ben bona.

Ara venim a Figueres, a l'Urban Coffee & Brunch, situat al carrer Joan Maragall, molt cèntric, un espai petit però ben aprofitat, decorat amb molt de gust i súper acollidor, sobretot pel tracte de les dues noies que el regenten, que són molt amables.

Suc detox de l'Urban Coffee&Brunch


També tenen alguna taula a fora on poder prendre una beguda ben original, un cafè granissat amb caramel o xocolata i com a base pots triar la llet vegetal que més t'agradi, és a dir, que és apte per a intolerants a la lactosa.

Si no ets amant del cafè, et pots decantar per alguns dels seus smoothies, jo us recomano l'antioxidant que porta remolatxa, pastanaga, maduixa, papaia i llimona que està boníssim. Però també trobareu el detox, el refrescant, el digestiu, l'energètic o el wellness.

Continuem per la zona cap al Savage Brunch, un lloc molt ben decorat on ofereixen una gran varietat de plats a triar, tant per esmorzar, com per dinar o fer un brunch.

Però avui el que ens interessa són les begudes que fan, des de sucs "cold-press", és a dir, espremuts en fred per tal d'aprofitar millor les propietats de la fruita, batuts i smoothies naturals.

També hi trobarem té matcha i chai, així com infusions i cerveses.


Ens desplacem a Roses, a Can Cairó, una pastisseria situada al carrer Sant Elm 5, on trobem els seus impressionants frappés. Un frappé és una beguda de caè freda elaborada i servida de forma especial.

Jo us recomano el frappé de nutella, que és una passada.

Si no sou de cafè també podeu demanar alguns dels seus sucs variats que tenen, tots molt ben presentats.

Acabem a Roses mateix, amb l'Orxateria El Far, situada al carrer d'en Mairó, on hi ha els rentadors de Roses. Aquí trobarem gelats de qualitat i begudes per refrescar-nos com ara els seus granissats o l'orxata artesana, així com diferents elaboracions combinades amb alguns dels seus gelats que són espectaculars.

Apunt dietètic:

Les begudes més adients per a prendre si volem cuidar-nos és una llimonada que tant podem fer a casa amb aigua, suc de llimona i estevia i afegir un toc de gingebre, si volem aportar un toc picant o menta, si volem refrescar-nos, o bé demanar-la en algun establiment, tot i que probablement porten sucre, ja que sinó seria massa àcida.

Si voleu una recepta de com fer la vostre pròpia llimonada, aquí us deixo la recepta.



Sempre podem preguntar si és natural i si porta gaire sucre, sobretot en cas de diabètics, sinó la podem prendre perfectament.

Una altra beguda que si que és un xic més calorica però ens aporta molts bones propietats és l'orxata;

- Prevé les malalties cardiovasculars
- Contribueix al bon estat del sistema immune
- Té propietats antibacterianes i probiotiques
- Estimula el sistema digestiu

I a més és apte per a intolerants a la lactosa i al gluten.

Així doncs si aneu a prendre alguna cosa i no sabeu que demanar és una bona opció :)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario