17/7/20

[#Radio] @gironafmcat Restaurants amb brasa

A l'estiu sempre acostumem a fer més barbacoes, ja sigui pel bon temps que ens acompanya o perquè el cos ens demana coccions més lleugeres, el cas és que acabem menjant més brasa.

Doncs en aquest programa a Radio Girona parlem de Restaurants amb brasa.

Comencem a Girona, a l'Argadà, un restaurant on la brasa és la seva especialitat. Tenen brasa en viu amb moltes carns a triar, per exemple podem trobar el Tomahawk (que té forma de destral india) i es tracta d'una espectacular costella de vaca irlandesa d'1'7 kg. aproximadament madurada de 30 dies.

També hi podem trobar hamburgueses al plat.

Continuem per Girona al Tot Brasa, on ofereixen un menú diari de 12'95 euros amb pa, beguda i postres,  on tens varis primers i segons a triar, sent una d'elles un entrecot a la brasa, sense cap suplement, cosa estranya en un menú laborable.

Entrecot del Tot Brasa


També trobem altres menús dedicats a la brasa a partir de 20 euros.

Una recomanació que us faig del Tot Brasa és que tasteu el seu pop a la brasa, és brutal ;)

Graellada de carn del Tot Brasa

Sense marxar de Girona, anem a El Balcó, situat al C/ Hortes 16, on tens carn de qualitat amb una bona relació qualitat-preu.

Són especialistes en carns argentines com ara el vacio, el  tall que es pela, el xoriç criollo, el bife, la tira i el novillo argentí.

Marxem cap a l'Avellaneda, on trobem el Restaurant El Cabrit, un restaurant on fan un menú diari que està molt bé, a 16 euros on sempre hi ha plats de carn a la brasa a triar, tot i que la seva especialitat, tal i com indica el nom, és el cabrit. No us perdeu l'espatlla de cabrit, que té una carn fina i delicada amb un gust que li confereix la brasa deliciós.


L'últim restaurant que nomenarem de Girona és el Restaurant Txalaka, un restaurant de cuina basca on trobem tant plats de carn com de peix a la brasa, com ara les cloïsses a la brasa, i també espàrrecs verds, pebrots del Padró i altres verdures.

Disposen de diferents menús molt recomanables, ja que ofereixen un pica-pica i de segon un plat de carn o peix a triar i estan molt bé pel que menges.

Concretament us recomano el menú Eusko on per 20 euros és súper complert i així tastes un xic de tot.

Venim cap a Figueres, al Restaurant Trànsit. Un local molt ampli, amb moltes taules a dins i també amb terrassa i on cada dia fan un menú de diari a 11'60 i els caps de setmana per 2 euros més.

Jo trobo que els seus menús tenen una excel·lent relació qualitat-preu, a més ofereixen un servei ràpid i amb forces plats a la brasa que, a més, veus com la cuinen.

Nosaltres hi hem anat alguna vegada i ens ha agradat molt, us deixo els post aquí i aquí per si voleu fer una ullada.

Marxem cap a Empuriabrava, al Pura Brasa, al C/Sant Mori. Un espai acollidor, molt ampli i ben decorat, amb una gran terrassa i una carta àmplia de carns a la brasa.

Em comenten que el magret a la brasa te'l serveixen amb tres salses diferents que no pots deixar de tastar.

També tenen un arròs del senyoret a la brasa que crida l'atenció.

Les carns que tenen són de qualitat i les preparen en un forn de brasa Josper que l'hi proporciona un gust excepcional.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. Que delicia y que hambre me ha entrado! Gracias por le contenido compartido!

    ResponderEliminar