Avui us deixo amb una recepta que fa molt de temps que vaig veure i allò que dius, ostres un dia m'agradaria fer-la, però al final arriba el cap de setmana i vas a fora a dinar i les receptes van quedant pendents.
Ara però, la situació ha canviat i des de fa uns mesos que no anem a cap restaurant degut a la Covid, tot i que ara aviat ja hi tornarem :), podem cuinar més a casa i en aquest cas hem optat pels calamars a la romana, en aquest cas una recepta de la mare dels Roca.
Els calamars a la romana són un dels plats estrella de Can Roca, el restaurant familiar on la Montserrat cuina des de l'any 1967. Precisament si els voleu tastar en el menú diari del restaurant haureu d'anar-hi els dilluns.
Calamars a la romana
Ingredients:
Elaboració:
Netegem els calamars i els traiem la pell.
Els tallem a anelles no massa gruixudes.
En un bol, barregem la farina, l'aigua amb gas freda, el conyac, la sal, els ous i una mica de bicarbonat.
Si podem fer la pasta la nit abans i deixar-la reposar a la nevera, encara millor.
Eixuguem les anelles amb paper de cuina, les enfarinem i les passem per la pasta.
Les fregim en una paella amb oli d'oliva abundant a 180º C per tal que els calamars es fregeixin per igual.
Quan els calamars estiguin daurats, els traiem de la paella i els disposem en una plata amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
Els servim de seguida que són bons calents!
Consells de degustació:
En aquest cas nosaltres hem aprofitat tot el calamar, potes i tot. Si que queden un xic més dures però l'arrebossat hi queda bo.
Podem afegir un raig de llimona si ens hi agrada.
Són una delícia amb aquest arrebossat, queden cruixents per fora, tendres per dins i gens oleiosos.
Valor nutricional:
Els calamars a la romana pertanyen al grup dels cefalòpodes rics en proteïna d'alt valor biològic i diferents minerals.
Cal esmentar que són rics en colesterol i que si els cuinem a la romana també es disparen les calories i els greixos pel seu arrebossat.
A més al incorporar-hi farina també aporta hidrats de carboni que s'han de tenir en conte.
Quan al contingut calòric estaríem parlant d'unes 300 kcal per cada 100 gr., és a dir que seria un plat per fer en ocasions especials.
Ara però, la situació ha canviat i des de fa uns mesos que no anem a cap restaurant degut a la Covid, tot i que ara aviat ja hi tornarem :), podem cuinar més a casa i en aquest cas hem optat pels calamars a la romana, en aquest cas una recepta de la mare dels Roca.
Els calamars a la romana són un dels plats estrella de Can Roca, el restaurant familiar on la Montserrat cuina des de l'any 1967. Precisament si els voleu tastar en el menú diari del restaurant haureu d'anar-hi els dilluns.
Calamars a la romana
Ingredients:
- 1 kg de calamars més aviat grossos
- 300 g de farina
- 400 ml d’aigua freda amb gas
- 1 raig de conyac
- sal
- 2 ous
- 1 culleradeta de bicarbonat
- oli d’oliva suau
Us he posat la recepta complerta com ella els fa però jo hi he posat la meitat dels ingredients que ja surten molts calamars.
Per a 2 persones mig calamar grosset és suficient o 1 de mitjà, però clar ens interessa que sigui gran perquè així el tamany de les anelles també ho serà. Sempre podem fer servir l'altre meitat per fer-ne un arròs.Elaboració:
Netegem els calamars i els traiem la pell.
Els tallem a anelles no massa gruixudes.
En un bol, barregem la farina, l'aigua amb gas freda, el conyac, la sal, els ous i una mica de bicarbonat.
Si podem fer la pasta la nit abans i deixar-la reposar a la nevera, encara millor.
Eixuguem les anelles amb paper de cuina, les enfarinem i les passem per la pasta.
Les fregim en una paella amb oli d'oliva abundant a 180º C per tal que els calamars es fregeixin per igual.
Quan els calamars estiguin daurats, els traiem de la paella i els disposem en una plata amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli.
Els servim de seguida que són bons calents!
Consells de degustació:
En aquest cas nosaltres hem aprofitat tot el calamar, potes i tot. Si que queden un xic més dures però l'arrebossat hi queda bo.
Podem afegir un raig de llimona si ens hi agrada.
Són una delícia amb aquest arrebossat, queden cruixents per fora, tendres per dins i gens oleiosos.
Valor nutricional:
Els calamars a la romana pertanyen al grup dels cefalòpodes rics en proteïna d'alt valor biològic i diferents minerals.
Cal esmentar que són rics en colesterol i que si els cuinem a la romana també es disparen les calories i els greixos pel seu arrebossat.
A més al incorporar-hi farina també aporta hidrats de carboni que s'han de tenir en conte.
Quan al contingut calòric estaríem parlant d'unes 300 kcal per cada 100 gr., és a dir que seria un plat per fer en ocasions especials.
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario