20/7/20

[#Formatge] Rond Du Val Papillon

El formatge Rond Du Val és un formatge que la coneguda marca de Roquefort papillon elabora a Villefranche de Panat, a la zona de Midi-Pirineus, al sud de França.


És un formatge tou, de pell florida, amb dos tipus de fong; Penicillium Candidum i Geotrichum Candidum, comestibles i sense sabor.

La seva textura és cremosa i està elaborat a partir de llet pasteuritzada d'ovella.

Té una maduració molt curta, fet que li aporta una aroma a llet fresca, sobretot al centre del formatge, ja que madura des de l'exterior fins al centre.


La pasta és de color blanc lletós, suau, i flexible.

De gust és suau i delicat, untuós i en boca notes els sabors de la llet d'ovella i fruites. A mesura que madura, esdevé més aromàtic.

Consells de degustació:

És perfecte per menjar acompanyat de fruits secs com ametlles i nous i també de fruites fresques com maduixes.
Tal qual sobre un bon pa torrat el gaudirem bé i si l'escalfem i l'afegim a les amanides o en sopes en realçarem el plat.


Maridatge:

Com que el formatge té un gust suau en aquest cas buscaríem un vi blanc de la D.O. Empordà que sigui fresc i lleuger.



Fitxa tècnica:

Origen: França (regió Occitania)
Maduració: a partir de 10 dies
Pes i forma: 150 gr. forma de disc (ve protegit amb una caixa de cartró
Dimensions: D.8 cm x 3 cm
Llet: pasteuritzada d'ovella
Classificació: tous i de pell florida
Productor: Fromagerie du Lévëzou (Villefranche de Panat)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario