10/7/20

[#Radio] @gironafmcat Guinguetes de platja

A l'estiu a tots ens agrada anar a alguna guingueta, ja sigui a fer una cervesa,  mos, un cocktail, a fer un bon arròs o a picar alguna cosa.

A Gironafm hem parlat de guinguetes on poder gaudir de l'estiu.

Comencem amb una excel·lent guingueta al Restaurant Cala Jóncols, a Roses, davant d'una platja perfecte. Es tracta d'una casa envoltada de pins i oliveres on tres generacions d'una mateixa família s'en fan càrrec. Funciona des de l'any 1981 i tot i que no és fàcil arribar-hi, quan ho fas, val la pena :)

Els seus plats són elaborats i ben presentats i cuinats, la seva especialitat són els arrosos amb peix fresc.

Continuem per la zona, al Restaurant La Pelosa, una guingueta situada en una platja fantàstica amb una bona cuina. Cal reservar abans perquè sempre està ple.

El plat estrella és la paella i si arribes en barca ofereixen un servei on te la porten o et venen a buscar a la barca i et deixen al restaurant.

Marxem cap a Empuriabrava, a la platja de la Rubina on trobem El Xiringuito X. Dins del Parc Natural dels Aiguamolls, trobem un ambient molt agradable tan de dia com de nit. Cal dir que aquest any pel tema de la Covid encara no han obert.

Si estàs a la platja pots dinar alguna de les seves amanides o entrepans, que també pots fer per sopar.

Tots els dimarts, amb la consumició et regalen un plat de sardines a la brasa i hi ha música en directe gairebé totes les nits.



Prendre un mojito quan es pon el sol no té preu.

Fem un salt a Sant Pere Pescador, amb el Marlin Beach. Està situat entre dos càmpings, amb lo qual és força concorregut. El tracte és familiar i ràpid i ofereixen tapes cariades i unes bones hamburgueses.

Cocktail creat per Manel Vehí

No podiem deixar de nomenar Cadaqués, El Boia Nit, un local molt conegut pel seu famós cocteler Manel Vehí. Disposen d'una carta de cocktails molt atractiva, són verdaderes obres d'art i prendre'ls davant el mar encara els realça més.

Cocktail creat per Manel Vehí

Ara us proposo un d'interior, Els Banys Vells, a Banyoles. No està a la platja sinó en un embarcador al Llac de Banyoles.

Pots fer un mos i una copa mentre gaudeixes del paisatge. Tenen cosetes per picar i hamburgueses, amb deliciosos postres.

I la última guingueta que us volia nomenar és la Olivia, a Sant Martí d'Empúries, al poble, un lloc on es menja súper bé.

Els seus plats són originals i treballats, amb elaboracions amb ànec, les conegudes anxoves de l'Escala servides amb pa de coca i fins i tot tenen una barra de mojitos on te'ls preparen personalitzats.

Pels plats que ofereixen el preu és correcte, i més si tenim en compte on es troba.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario