26/7/19

[#Vi] Mo Criança 2011 de Masia Oliveda

Ja fa un temps, em van regalar aquesta ampolla de vi negre de la Masia Oliveda, un Mo Criança del 2011 i sincerament me n'havia oblidat completament entre la resta d'ampolles de vi que tenim.

Així doncs, després de menjar cues de pansa, em va venir com un llamp a la memòria que el tenia allà esperant-me i aquest cop vaig trigar molt poquet en obrir-lo i posar-lo en copa per provar-lo.


Ens trobem davant un vi de la Masia Oliveda, de la qual ja us n'hem parlat en alguna altra ocasió, però mai està de més refrescar una mica la memòria.

El Grup Oliveda, situat a Capmany, porta tres generacions al capdavant de diferents vinyes, produint diversos tipus de vins i caves.
Entre els seus productes, potser us sonaran més el seu cava OH! o bé els seus vins Rigau Ros, Oliveda o Clos Primat.Però bé, anem al que ens interessa, aquest Mo negre Criança del 2011.

Nom: Mo Criança 2011
Celler: Grup Oliveda
Pertany a la D.O. Empordà

Es tracta d'un vi procedent d'un de les varietats: Syrah, Ull de Llebre i Garnatxa negra, amb una criança de 24 mesos amb uns 6 en bóta.

Cos: Amb força llàgrima en copa quan el decantem.
Color: Molt fosc, amb aquell color granatós oxidat que ja t'avança l'aroma.
Aroma: D'aroma força penetrant que a mi sempre em recorda a una barreja entre caramel, fusta i fruits vermells.
Val a dir després d'una estona obert, com sempre sol passar, va anar guanyant en aroma i potència de gust, deixant un tast de vi molt agradable.
Gust: Quan el provem, deixa un gust en boca astringent però agradable, per acabar fent-se notar amb el punt dolç.Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario