10/7/19

.@BiblioFigueres Lletres i vins 2019, El poble d'en Miquel Martí i Pol

La quarta i última activitat del Lletres i Vins d'enguany que s'ha fet a la Biblioteca Carles Fages de Climent de Figueres ha estat un recital poètic amb tast de vins basat en el poemari de Miquel Martí i Pol.


La companyia de Teatre Essela ha estat l'encarregada de fer-nos passar aquesta vetllada acompanyada amb els vins del Celler Castelló-Murphy, de la D. O. Empordà.



Primer vam tastar un vi blanc, el Cigonyes de Caves i vins Perelada. Un vi fet amb 100% Macabeu, un vi jove amb aroma intensa a fruita però amb un toc floral i en boca manté una acidesa força marcada, sense perdre equilibri.


A mi personalment és un vi que m'agrada molt.


A continuació vam tastar 3 vins del celler Castelló-Murphy;

- Vi negre "Ixent" de color rosat, es tracta d'un vi jove, potser un dels més nou de què disposa aquest celler. Malhauradament, ens vam distreure quan el servien i no vam poder apuntar-ne cap més informació...

- Vi negre Zelavie, aquest vi que fa referència a C'est la vie (és la vida) està elaborat amb un 50% de carinyena, un 25% de merlot i un 25% de cabernet.
Es tracta d'un vi jove afruitat i amb un alta concentració aromàtica.
Cullen el raïm de vinyes velles de Rabós a mà.


- Vi negre Samas, elaborat amb un 60% de merlot, un 20% de carinyena i un 20% de cavernet, es tracta d'un vi que té una producció limitada de 3000 ampolles de verema manual a partir de raïm ecològic.


Estem parlant d'un vi amb més cos on s'hi nota la bota (12 mesos en botes de 600 l.). El color és cirera-vermellós i l'aroma més complexa amb records de fruita madura.
En boca és ampli però amb uns tanins poc pronunciats.

Seria bo decanta'l abans de prendre'l.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario