21/9/18

.@SundariRice Poke Bowl de salmó

El poke bowl és un plat hawaià molt de moda últimament. És un plat principal molt simple, es tracta d'una base d'arròs, peix cru tallat a daus, un amaniment i els vegetals que hi vulguem posar.


Jo us presento el que varem fer nosaltres, però admet mil variacions.

18/9/18

[#Polònia] Gastronomia Polonesa

Aquest any les nostres vacances les hem passat a Polònia, concretament a Varsòvia, la nova capital del i Cracòvia, l'antiga capital.


I com cada any farem un repàs de la seva gastronomia.

La Gastronomia Polonesa és una mescla de cuina d'origen eslau i alemany però influenciades per gastronomies com la turca, l'hongaresa, la russa, la ucraniana, la jueva, la francesa o cuines colonials del passat.

Els seus plats són rics en ingredients diferents i molts especiats i amb una abundància de carns. Destaca per l'abundància de les racions, suposo que per resistir les baixes temperatures de l'hivern.

La seva cuina té una marcada tradició rural, tot i que avui dia les presentacions dels plats són més sofisticades.

17/9/18

.@cuinacat Galetes de cervesa amb oliva negra i crema de parmesà

Amb aquesta recepta que us presento avui; Galetes de cervesa amb oliva negra i crema de parmesà em presento al Concurs de Receptes que convoca la revista Cuina en marc de la festa Porc i Cervesa Fira Gastronòmica de Manlleu. Enguany la protagonista de la recepta ha de ser la cervesa, així que les galetes les hem elaborat amb cervesa, que hi dona un gust característic.


16/9/18

White Summer 2018

Aquest any per primera vegada he anat al White Summer. És molt conegut però per aquells que no ho conegueu és un festival d'estiu que es fa en un entorn molt bonic a la Masia de Can Gelabert, a les Serres de Pals,  i on podem trobar música, gastronomia, disseny i arts escèniques.


Quan es pon el sol el lloc encara llueix més, envoltat de camps d'arròs del Parc Natural del Montgrí.

14/9/18

El Trull d'en Baserba

El restaurant El Trull d'en Baserba ha recuperat la seva gerència original. Després d'uns anys amb diferents amos per fi torna el Trull.

És a dir que torna un bon menú de dilluns a dissabte, amb plats casolans com l'arròs a la cassola, els macarrons, els fideus a la cassola, amanides, una varietat de carns a la planxa i peixos, així com algun guisat.

Amb el bon ambient i atenció de sempre, un bar-restaurant on tan hi pots anar a esmorzar una de les seves torrades amb embotit o carns de qualitat a la brasa, com dinar o prendre quelcom. Sempre et serviran l'Albert i l'Olga amb un bon somriure.

Nosaltres hi vam anar un dissabte a fer el menú i vam quedar molts satisfets.

D'aperitiu ens van servir unes torrades amb verduretes picades, tot un detall.


12/9/18

.@MasMarcLcticsP1 Gelats de la Recuitera

Aquest any hem tastat un dels gelats fets amb llet d'ovella de La Recuitera, que encara no havíem tingut la ocasió.

Cal dir que són molt bons, cremosos i de gustos que agraden com la nutella, avellana o de caramel salat, precisament un gust que ens va cridar l'atenció i que ens va agradar molt.

Feia poc que l'havíem tastat a Cracòvia, concretament de caramel amb sal rosa de l'Himalaya i ens va encantar, tan la textura com el sabor.

Aquest de la Recuiteria era força més dolç, tenia més gust de tofee però era molt bo.

Jo el vaig combinar amb kinder, i la meva parella amb xocolata valrhona, genial, una xocolata excel·lent.
 

10/9/18

.@acustica_2018 i la seva Gastronomia

Aquest any a l'Acústica s'han batut rècords de públic, 108.000 espectadors, això és una xifra impressionant. De fet és un festival conegut a tot Catalunya ja.


També hi han hagut més foodtrucks, amb més oferta gastronòmica envoltada de bona música i ambient.

7/9/18

23ª Fira del formatge a Lladó

El diumenge dia 16 de setembre se celebra a Lladó la 23ª Fira del formatge artesà. Per a tots aquells amants del formatge, diverses parades exposen els seus formatges artesans al casc antic del poble.

Es tracta d'una bona plataforma de difusió i projecció del sector formatger, on podem trobar una gran varietat de formatge si productes làctics com iogurt, mató, pastís de formatge, entre altres artesans de la gastronomia.

Podeu degustar els formatges que us cridin més l'atenció amb la compra d'un tiquet de 8 euros que inclou 4 degustacions de formatges, 1 degustació de vi o cervesa artesana, un plat de ceràmica record de la fira, tovalló i pa, a més d'una participació en un sorteig de 5 lots de la fira.


El vi que s'ofereix a la degustació és del Celler La Vinyeta i la cervesa Rufa, una cervesa artesana de l'Empordà.

En aquesta edició hi participen 45 artesans alimentaris de qualitat:

- 30 artesans d'arreu de Catalunya, inclosa Catalunya Nord
- 15 d'altres productes alimentaris com galetes, mel, melmelades, patès, olives, torrons, pa integral, entre altres

A més també trobareu diferents espectacles de circ, màgia, titelles, pallassos, jocs al carrer, maridatges, música en viu, dansa, exposicions...

Si voleu passar una bona estona i tenir el privilegi de tastar formatges molt interessants no dubteu!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!