18/9/18

[#Polònia] Gastronomia Polonesa

Aquest any les nostres vacances les hem passat a Polònia, concretament a Varsòvia, la nova capital del i Cracòvia, l'antiga capital.


I com cada any farem un repàs de la seva gastronomia.

La Gastronomia Polonesa és una mescla de cuina d'origen eslau i alemany però influenciades per gastronomies com la turca, l'hongaresa, la russa, la ucraniana, la jueva, la francesa o cuines colonials del passat.

Els seus plats són rics en ingredients diferents i molts especiats i amb una abundància de carns. Destaca per l'abundància de les racions, suposo que per resistir les baixes temperatures de l'hivern.

La seva cuina té una marcada tradició rural, tot i que avui dia les presentacions dels plats són més sofisticades.


Alguns dels seus coneguts plats són la sopa de remolatxa, perfecte per a iniciar un àpat i treure's la fred. Al país se sol servir una sopa calenta de primer plat en qualssevol menú de diari, allà l'anomenem zupa.

Sopa de tomàquet amb orenga

També l'steak-tartar és molt conegut, així com els pierogis, una espècia d'empanadilla farcida de carn, formatge, patata i ceba i també d'ingredients dolços.

Fent Pierogis al mercat de Miroslav 

Les carns d'aus solen tenir una presència reconeguda a la gastronomia polonesa i un dels protagonistes és l'ànec.


Se sol menjar rostit i acompanyat amb poma cuita i vegetals encurtits, molt típics al país. Et solen servir col fermentada d'acompanyament amb les carns o un cogombre gegant.


Per maridar-lo la cervesa Tyskie és la més coneguda i consumida del país i en segon lloc la Zywiec.


També fan llimonada artesana a la majoria de bars i restaurants i fins i tot en carretons mòbils situats apunts turístics perquè la gent es refresqui amb el seu bon sabor.

Llimonada amb suc de llimona i trossos

Algunes llimonades porten llima o menta o només trossos de llimona i el seu suc.


Llimonada amb llimona, menta i llima
Per finalitzar l'àpat alguns restaurants situats a llocs més visitats per turistes et solen obsequiar amb un xarrup de licor de cirera, és com una piruleta amarga però amb alcohol.



Per esmorzar també són coneguts els seus packec, una espècia de donut artesà farcit de melmelada de grosella i banyat amb sucre glass al cim. També en fan amb farciment de xocolata, com aquest.


Els gelats també són molts abundants a Polònia i la veritat és que no tenen res a envejar als italians, són cremosos i amb un gust espectacular. A més d'un preu molt econòmic i totalment artesans.

Gelat de xocolata i macadamia

A Polònia fan creps, amb una massa més gruixiuda i de forma quadrada i també pancakes tipus americans però molt més esponjosos.



I de llaminers en són molt ja que a més dels seus impressionants pastissos, els qual els prenen amb un té calent o una xocolata, tenen la Fàbrica de xocolata anomenada Wedel, on poder fer degustacions de les seves xocolates en qualssevol de les botigues que tenen repartides.


I per si fos poc tenen Karmello Chocolatier, on fan una xocolata artesana deliciosa, la seva xocolata a la tassa és de llagrimeta.


I elaboren uns bombons que són un vici.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario