23/5/16

. @hotellacentral Hotel Spa La Central


Aquest post és per fer-vos enveja sana ;) I que el cap de setmana llarg és per gaudir-lo d'allò més bé.


Nosaltres el varem passar a l'Hotel Spa La Central. Un cap de setmana relax envoltats de la natura, el silenci, només trencat pels ocells, la tranquilitat i uns productes saludables i ecològics.

       
Aquest hotel era una antiga central hidroelètrica ara reconvertida en hotel.


Nosaltres hi vam fer dues nits amb esmorzar buffet. Cal dir que les habitacions són molts maques i acollidores, com tot l'hotel en si. I és que poder gaudir de les meravelloses vistes del riu mentre estàs a l'Spa o esmorzar amb el paisatge que t'envolta és tota una meravella.


El buffet d'esmorzar és tot a base de productes ecològics.


Disposen d'una barra amb pa i croisants artesans recent fornejats i també galetes bio.


Per untar el pa polpa de tomàquet natural triturat, sal i oli d'oliva verge extra d'extracció en fred.


Embotits variats: pernil salat i dolç i llonganissa.


També tres formatges diferents, molt gustosos.


Melmelades artesanes, mel ecològica, crema de xocolata eco, muesli i cereals eco. I una selecció de diferents peces de fruita.


Per beure suc de taronja i de poma ecològics, llet de vaca i kèfir.


També tenen màquina de cafès, amb capuccino, xocolata o cafè i llet. Per endolçir sucre more autèntic.


Tot un luxe de productes de màxima qualitats que t'ajuden a agafar forces per si vols fer algunes de les tantes rutes que es poden per al voltant de l'hotel.


En el nostre cas varem fer un petit passeig fins al salt d'aigua que hi ha darrera l'hotel, una mica de spa i cap a l'outlet de la Jonquera a fer unes compres de primavera. També varem caminar, a la nostra manera. Vam acabar al Tagliatella per tastar algunes de les noves pizzes que han afegit a la carta i que encara no haviem tastat, ja us les explicaré, que encara ens en queden algunes per tastar :)


20/5/16

. @TrullFrancesc i el seu Menú Tradició

Divendres passat no podiem començar millor el cap de setmana llarg. Plegar de treballar i saber que t'esperen tres dies de mini vacances i que, a més, les començaràs gaudint d'un bon sopar i de relax al Spa La Central no podia pintar més bé.

El Trull d'en Francesc és un restaurant molt apreciat aquí a la zona i també per molts frencesos que el conèixen. Cuiden el client i tenen una carta molt variada i extensa, amb menús de temporada. Ara, per exemple tenen el de La Múrgola i aviat faran el de La Cirera. Nosaltres hi havíem anat a menjar el del Bolet i la Castanya, que fan cap al novembre i també el de La Caça.


Així doncs divendres nit varem poder degustar el Menú Tradició d'aquest preciós i acollidor restaurant, que té unes vistes privilegiades al riu amb els ànecs nedant tranquilament. La veritat és que el lloc és molt acollidor i el servei molt amable.


Uns aperitius a base d'olives, botifarra i croquetetes de bacallà, molt bones.


Per començar el Menú Tradició vam optar per:


- Carpaccio de peus de porc tèbi amb foie i vinagreta d'olives: un plat excel.lent i molt fi, tot i menjar els peus de ministre :) Bona combinació amb la vinagreta i sublim quan trobes el foie.


De segon, cada un diferent, la meva parella es va decantar per la carn i jo pel peix.


- Bacallà amb salsa de ceps: el bacallà és un dels meus peixos preferits i els ceps és el bolet que més m'agrada, així que si puc tenir les dues coses en un sol plat ja sóc feliç. I així va ser, el bacallà cuit al punt i amb la salsa gustosa del cep és un plat molt recomanable.



- Galtes de vedella a la cassola amb bolets: un plat generós i amb unes galtes molt ben cuinades, la carn melosa, es desfeia al punxar-la.


   
I de postres vam fer:


- Lioneses de nata amb xocolata negre desfeta: tres lioneses artesanes fetes pel seu pastisser, ben farcides d'una nata espessa i servides amb xocolata desfeta al cim.


Jo que no sóc amiga de la pasta choux, però aquestes lioneses valen la pena.


- Milfulles de crema de iogurt, fruites del bosc i coulis de gerds: aquestes van ser les meves postres.


Delicades i fines, la crema de iogurt estava impressionant i casava molt bé amb els fruits vermells. Molt ben presentat.


I ja per acabar la vetllada, amb la llum de les espelmes, la música de fons i el paisatge, varem prendre els cafès amb un xarrup de licor, gentilesa de la casa.


Tot el sopar el varem maridar amb vi negre Floresta 2015 de Pere Guardiola de la D.O. Empordà. Un vi molt adequat que combina amb tot, D'aroma intens, amb detalls de fruita negre i vermella. En boca és saborós i harmoniós, amb un taní molt suau.


18/5/16

Garum Figueres

Garum és una botiga de cuina per emportar. Nosaltres la tenim a prop de casa i sempre hi veiem gent, així que l'altra dia vam decidir provar una de les seves ofertes. Es tracta d'un pollastre a l'ast amb quatre racions de patates fregides.


El preu és 9'95 euros, és a dir que la relació qualitat-preu és molt bona, tinguent en compte que el pollastre era bo i les patates artesanes també. Una proposta ideal per a un diumenge d'aquells que te fa mandra cuinar o no disposes del temps necessàri.


El pollastre era a l'ast amb un toc de llimona, que el feia molt suau.


  Les patates eren ben fregides, tovetes,  i la ració era força abundant.


Ens quedarà pendent tastar el seu menú flaix i les seves croquetes artesanes, que ja varem veure que feien molts bona pinta. Ja us explicaré i us mostraré alguns altres plats que ofereixen conforme els anem provant!

16/5/16

. @fageda Triangles de camembert arrebossats amb mel i sèsam i melmelada de tomàquet

A casa, sempre ho hem dit, som formatgers. També sóm llaminers, per tant, perquè no fer un aperitiu que uneixi les dues coses? Amb les melmelades de La Fageda és molt fàcil fer-te un plat golós a partir d'algun ingredient que t'agradi molt. Gràcies a la seva gran varietat de melmelades pots maridar des de les teves carns preferides, amanides, arrossos, formatges i, fins i tot, fer més atractius els peixos.

 
Nosaltres hem preparat uns triangles de formatge Camembert arrebossats amb mel i sèsam, per donar-lis un toc cruixent i més gustós.


Combinats amb la melmelada de tomàquet de la Fageda, que combina molt bé amb qualssevol tipus de formatge i de carn.


Ingredients:



Elaboració:

Tallem el Camembert a triangle petits. Els passem per mel i després per sèsam.
Untem una torradeta amb la melmelada de tomàquet i posem el triangle de formatge al cim.


Consells de degustació:

Nosaltres hem fet servir Camembert per a fer aquest aperitiu, però podriem fer servir un Brie o un formatge de cabra. Qualssevol formatge de pasta tova hi combina bé.
Pel que fa a la melmelada també podriem haver fet servir la de pebrot vermell, qe també hi queda molt bona.


Si voleu prescindir de la torradeta, simplement poseu una cullerada de melmelada de tomàquet al cim de cada triangle i llestos!


13/5/16

Patates amb ous trencats i xoriç ibèric

Avui un plat senzill però d'aquells que sempre venen de gust, tot i que no es poden menjar gaire sovint; Patates amb ous trencats i xoriç ibèric.


Ingredients per a 2 persones:
  • 4 patates mitjanes
  • 4 ous de gallina feliç
  • 8 rodelles de xoriç ibèric
  • oli d'oliva verge extra
  • sal


Elaboració:

Primer de tot pelem les patates i les tallem allargades per fregir en una generosa quantitat d'oli d'oliva verge extra.
Una vegada les tenim rosses les deixem escórrer en un paper de cuina per tal que perdin l'excés d'oli.
Agafem una paella i hi posem les rodelles de xoriç tallades a bocins i les patates. Hi afegim un polsim de sal i tranquem els ous per afegir-los-hi. Barregem i quan veiem els ous quallats apaguem el foc.


Degustació:

Nosaltres hi hem posat xoriç ibèric però ho havíem fet amb pernil ibèric i també queda bonissim, i un xic menys greixós. Amb sobrassada també hi combina bé, però aquí sí que encara hi sumem més greix que amb el xoriç.


Una altra idea és afegir-hi verdures com ceba o pebrot.


Si realment volem estalviar calories, les patates les podriem coure amb menys oli, tipus les que fem amb vinagre, i posteriorment evocar-hi els ous i el pernil o el xoriç.