10/12/14

Pastís de xocolata i coco

Ara aviat arriba el Nadal i això vol dir molts àpats familiars, però també vol dir moltes previsions de compra de productes que a vegades sobren. Turrons que passat el Nadal ja no ens venen de gust, polvorons que ja n'estem cansats, bombons que ja no volem per no engreixar-nos, entre altres dolços.

En aquesta recepta nosaltres hem aprofitat un d'aquests dolços de Nadal que no hem donat temps a que sobri. També es pot fer amb galetes que ens hagin quedat un xic remullides, ja que conserven el sabor i el gust però no el cruixent, cosa que en aquesta recepta no ens cal.

Ingredients:

  • 1 paquet de nevaditos
  • 600 ml litre de xocolata desfeta
  • coco ratllat






Elaboració:

Desmenussem els nevaditos i els posem en un bol. Els aixafem amb l'ajuda d'una forquilla i ja tindríem la base.


Paralel-lament fem la xocolata desfeta, n'hi ha d'haver força quantitat per tal que la base quedi empapada.


Una vegada feta la xocolata l'evoquem sobre la base i deixem refredar.
Espolssem coco ratllat al cim per donar color i gust i el guardem a la nevera fins servir-lo.


El podem treure de la nevera mitja horeta abans de menjar-lo ja que així no serà tan fred.


Queda un pastís bo i molt fàcil de fer. La base també es podria fer melindros, magdalenes o coca.

Nosaltres ens vam reservar algun nevadito i ens els vam acompanyar amb una bona xocolata desfeta, que ara amb la fred sempre ve de gust.


Espaguetis a la bolognesa verda

La pasta a casa ens agrada molt. És un aliment molt versàtil, combina bé amb tot. Aquesta vegada hem elaborat una bolognesa normal i corrent però amb salsa de tomàquet verd, que hi dóna un toc i un gust diferent.


Ingredients per a 2 persones:

  • 250 g. d'espaguetis
  • tomàquet verd de la Despensa Mexicana
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • 150 g. de carn picada de porc (una botifarra picada)
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • formatge ratllat Edam

Elaboració:

Pelem i rentem la ceba. La trinxem ben petita i la sofregim amb un bon raig d'oli d'oliva.

Parale-lament fregim la carn en una altra paella i reservem. Mentre posem a bullir els espaguetis.
Una vegada fregida la ceba hi incorporem la salsa de tomàquet, fins que aquesta es redueixi.


Un cop reduit el tomàquet hi posem la carn i els espaguetis bullits ja. Salpebrem i remenem i emplatem amb formatge ratllat al cim.



Notes: aquesta recepta també es pot fer amb carn picada de vedella o de pollastre si preferim o sobretot si volem alleugerir-ne una mica el contingut calòric.


Fira de Sant Nicolau de la Vall d'en Bas

Diumenge passat, dia 7 de desembre, vam anar a la Fira de Sant Nicolau al Mallol. Parades d'artesans omplien aquest bucòlic poblet mitjaval. Passejant per les pujades i baixades del Mallol tot observant el magníifc paisatge mentre feiem fotos per l'Instagram.


Vam començar, com sempre, amb un bon emsorzar, aquest cop ben asseguts, un esmorzar de forquilla. Dues llesques de pa de pagès sucat amb tomàquet i acompanyat d'un tall de cansalada i un tros de botifarra. Per beure aigua o vi i per escalfar-nos una mica un cafè amb llet.

 

Un dia de fred al matí que després amb el sol va canviar la cosa.


5/12/14

Ja ha arribat el meu AIG 2014!!!

Bé, de fet ara ja fa uns quants dies que ha arribat però tot just avui us faig l'entrada per ensenyar-vos els meus regalets, que no van ser pocs :)

  
Hi havía dos paquets molt ben embolicats plens tots dos de cosetes per casa:
  • mostassa en pols
  • gingebre en pols
  • 2 barres de caramel
  • un joc de plat, tassa i cullertea de cafè de ceràmica, molt bufó
  • un ganivet de plata
  • un ocellet de ceràmica per posar la llet, això és ben cuco
  • una balança petitona, molt maca
  • unes cartolines vintage mab imatges de cuina
  • unes etiquetes artesanes molt xulis
  • una nevera tamany petit de flors
  • un tovalló vermell
  • uns motlles per a cupcakes
  • un paquet de galetes artesanes
Tots els regals em van agradar molt, alguns semblaven comprats ben bé en un mercat d'alimentació de Londres, estilosos i amb aquell toc més clàssic del English tea.


Tot i que us haig de confessar que amb el que més vaig gaudir va ser amb les galetes artesanes que em va enviar. Només obrir la caixa feien una olor deliciosa, eren allimonades i amb un toc cruixent deliciós.
Amb el permís d'ella, us deixaré amb la recepta que em va passar, per si voleu tastar aquest bé de Déu, tot i que serà al proper post.

Gràcies Leny!!!!

Per cert ella té un blog de cuina anomenat "Cocina de Muerte lenta".

Fira del pa i la xocolata

Fa uns dies, concretament el passat diumenge dia 16 de novembre, es va celebrar la Fira del Pa i la Xocolata a Sant Gregori.

És una fira molt concorreguda i cada any va en augment, ja que hi ha més parades i moltes activitats relacionades amb la xocolata. Es fan tallers de piruletes pels petits i altres de cuina amb xocolata per grans.

Durant tot el dia es pot gaudir dels productes de xocolata que venen i que es també es poden degustar. Al matí obren la fira amb una xocolatada i a l'hora de berenar ofereixen pa i xocolata per a tothom.

Nosaltres aquest any hi hem anat com a instagramers i val a dir, que a part de visitar el poble, hem pogut gaudir d'un bon esmorzar a base de llesquetes de pa sucat amb tomàquet, sal i oli i acompanyat d'un tall d'embotit (botifarra blanca, negre, llonganissa o formatge). Com a dolços muffins de xocolata amb trossets de xocolata, brunyols de vent i croissants. I el millor de tot virutes de xocolata i teules de xocolata trossejades, tot una perdició per mi.


Per beure sucs de fruita, begudes carbonatades o cafè amb llet. Un esmorzar molt complert, molt ben servit i amb reposició constant, sobretot de la xocolata, que semblava que mai s'acabaven les teules, sempre n'anaven traient.


I per acabar una cosa a dir molt important i que em va fer molt feliç i és que vaig quedar 3era en el concurs d'Instagram, amb una foto de paisatge. Molts feliç del premi que properament veure-ho al bloc...

30/11/14

[Viatge #NY] Mengem a @Wegmans

El segon dia d'estar a Nova York, ja vam començar el circuit que ens havia de dur a les Cataractes del Niàgara. Com que realitzàvem el viatge amb autobús, teníem per davant unes quantes hores de carretera per arribar al nostre destí i la primera parada que vam fer per dinar, va ser a Wegmans, una d'aquelles grans superfícies que tenen els americans consistents en un gran aparcament per deixar els seus immensos "pick-ups" i a dins el recinte, un gran supermercat i un restaurant self-service (auto-servei) de menjar a pes.
Al restaurant hi havia molta diversitat de plats, des de pizza, amanides, pastes, arrossos, carn i verdures (per cert, on era el peix?)
La mecànica consisteix en agafar-te una safata en funció de la quantitat de menjar que vulguis. Aquestes disposen de diferents compartiments, rodons, allargats, etc.. per adaptar-se millor als diferents tipus d'aliment que puguis posar.

Com que feia hores que anàvem amb autobús, començàvem a estar una mica afamats i només d'arribar allà, la gent es va trastocar una mica amb tota aquella oferta de menjar a la seva disposició, va començar a agafar safates ben grans i a emplenar-se-les fins a dalt de tot de menjar (incloent el meu home entre aquesta colla de "zombies" afamats :P).

Un cop amb les safates ben plenes, vam fer cap a la cua de caixa, entre algun equilibri que altre per part d'algun membre del grup perquè no li caigués ni una patata fregida a terra. Un cop al nostre torn, ens pesaven les safates i es feia efectiu el pagament.

A continuació us poso el que vam agafar per dinar. En primer lloc el que es va agafar el meu home:


1. Porc agredolç.
2. Carn de res a la brasa amb salsa barbacoa.


3. Nugget de pollastre.
4. Arrebossat de carn.
5. Sticks de mozzarella.

6. Raviolis de mitja lluna amb ceba i farciment de carn.

7. Pizza de 4 formatges.


I aquí el que em vaig agafar per mi:

1. Amanida d'escarola, canonges, formatge parmesà i salsa Cèsar.

2. Mac & Cheese (macarrons amb molta salsa de formatge)
3. Carn de res (vaca) a la brasa amb salsa barbacoa.



Per beure el centre disposava d'unes màquines on disposaves de diversos tipus de beguda com Coca-Cola, Minute Maids de diversos sabors, Sprite, soda, etc.. A més, amb el preu de l'àpat, estava inclòs un servei de 2 refills, és a dir, podies emplenar el got fins un màxim de dues vegades de forma gratuïta. Nosaltres vam agafar una Coca-Cola i un Minute Maid de llimona Light.

 
El total d'aquest dinar va pujar a 16.94 dòlars, que al canvi vindria a ser uns 13'5 euros.

23/11/14

Festival de tastets al @TramontiRoses

Fa uns dies us vaig explicar que el restaurant Tramonti (@TramontiRoses) de Roses havia organitzat el I Concurs Pizza Singular Tramonti consistent en que els hi enviessis una proposta de la teva pizza.

Fa cosa d'un parell de setmanes, van anunciar els guanyadors al seu blog. De totes les propostes enviades, van sel·leccionar 5 pizzes finalistes i el jurat reunit les va provar totes per decidir quina havia de ser la merescuda guanyadora.Les 5 propostes finalistes eren:

1. La Catalana, proposta de Jordi Casademont, una pizza amb la massa base Tramonti, tomata, botifarra de perol esparracada, fesols de Santa Pau i formatge Emporità.

2. La segona proposta no tenia nom, proposta de Ramon Costa (@ramon7costa), però consistia en la massa base Tramonti, salsa de tomata, formatge Costa Negra, crema de salsafins i carpaccio de vedella de Girona.

3. La Llaminera, proposta d'Olga Surrell, amb la massa base Tramonti, tomàquet, sobrassada de porc ibèric feta a l'Empordà, formatge Serrat d'ovella de Siurana i mel de Culera.

4. Tupinata, que en aquest cas era la meva proposta (@lidiacasademont), amb la massa base de la Tramonti, tomàquet, formatge Tupí rebaixat amb licor de Mistela, oli d'oliva i orenga, melmelada de pebrot vermell i reducció d'Oporto.

5. El Pecat Empordanès, una altra proposta de Ramon Costa (@ramon7costa), amb la massa base Tramonti, salsa de tomata, confitura de ceba de Figueres, botifarra dolça, poma de Vilabertran caramel·litzada i mozzarela catalana de búfala de l’Empordà.

Finalment, la pizza que va ser escollida com a guanyadora va ser "La catalana", de Jordi Casademont.
El premi va ser molt generós, i és que d'un sopar per a dues persones, es va convertir en una fantàstica vetllada amb sopar per a 4 persones i un excel·lent menú degustació preparat especialment per l'ocasió per en Pep Curiel (@PepTramonti).

Comencem amb el festival de gustos i espectacle visual.
Per començar a obrir la gana, un tastet d'olives marinades amb all:


A continuació uns natxos cruixents fets de base de pizza amb virutes de pernil de glà, formatge parmesà, tomàquet, orenga i salseta amb base de vinagre.


Seguim amb uns xips cruixents de patata i tòfona.

Dau de foie amb reducció de vi de Pedro Ximénez, servit amb una torradeta feta de massa base de pizza sobre una base d'enciam i pinyons.


Un plat que vam trobar molt original, una deconstrucció de la pizza margarita. Es serveix amb una base cruixent de pizza i al cim una croqueta de formatge mozzarella i orenga, acompanyat del tomàquet cherry i unes tires d'alfàbrega.


Púding de verdures amb soja i tomàquet cherry.


A continuació, servit literalment en una llauna, un escabetx espectacular de musclos frescos de Roses i amb un sabor potent i bo.

 

Mandonguilla amb formatge Roquefort i puré de poma acompanyat amb una torradeta de massa base de pizza.

Tomàquet farcit d'anxova i sardina amb formatge gratinat al cim acompanyat d'olives negres laminades, escarola i un toc de julivert.

 

I després de tot aquest festival de colors i sabors, ja era el torn de la pizza guanyadora, La Catalana, que com a tal, entrarà a formar part de la carta del Tramonti de cara a la propera temporada.
En Pep Curiel ja havia estat treballant en una pizza similar i ens va voler oferir 2 versions, una tal qual li van enviar i una segona interpretació amb alguns canvis i el seu toc personal.

La catalana, amb la massa base Tramonti, tomata, botifarra de perol esparracada, fesols de Santa Pau i formatge Emporità, proposta de Jordi Casademont:


I la versió del xef Pep Curiel, massa base Tramonti, els fesols i el formatge en forma de salseta que servís com a base de la botifarra de perol en làmines, salsa de tomata, formatge i un toc de julivert.

 

Per rematar aquest magnífic àpat, els postres, un clafoutis de pera, amb gelat de vainilla i una mousse de iogurt grec amb melmelada de maduixa, base de biscuit i una fulla de menta.


El vi escollit per en Pep Curiel per acompanyar tot l'àpat, va ser un A cappella del 2008, crianza tempranillo de denominació d'origen Ribera del Duero de les vinyes Monteabellón (@monteabellon), amb un gust intens en boca.



I ja per acabar, vull aprofitar a donar les gràcies al gran Pep Curiel, que si és bon cuiner, encara és millor persona, molt proper, amable, d'aquelles persones que et fan sentir la passió que sent ell per la gastronomia i que et transmet a través del seus plats. Moltes gràcies Pep per la teva dedicació i per aquest esplèndid àpat que vam tenir el privilegi de poder gaudir.

Us deixo amb una entrevista d'en Pep Curiel que li van fer l'any 2013 pel programa Atica Empordà d'Empordà TV.

17/11/14

Restaurant Vilanova, @restvilanova

El Restaurant Can Vilanova  porta ja una bona trajectòria disn el món de la cuina. Ubicats a Salt, trobem un restaurant familiar, de cuina casolana però a l'hora moderna, cuina d'autor. Partint d'una bona base de producte fresc, elaboren receptes originals seguint les coordenades d'una cuina casolana i de temporada.

El menjador és prou gran i les taules també, hi trobes un bon ambient quan hi entres i el servei és amable i atent. La mestressa i cuinera surt a saludar i a preguntar com va tot, fet que s'agreeix a vegades. A més veus després de cada plat qui hi ha al darrera.

Nosaltres vam provar el Menú de Tastets i ens va semblar molt bé.

Asseguts en una taula  i cadires comodes,molt espaisoses, per poder deleitar tranquilament tots els plats.

Pa per l'àpat, servit calent, molt bo

Primer varem fer una degustació d'olis, t'ofereixen sis olis de gustos a provar amb trossets de pa i flor de sal. Un inici excel-lent per matar el cuc.

Els olis eren:
- oliva verge extra
- de trufa blanca
- d'all
- de boletus: aquest pel meu gust el millor
- picant
- de llimona


A continuació comença la desfilada de plats:

- Una mantega de piquillo, servida amb bastonets i torradetes. La textura i gust molt ben aconseguits.



- Crema de carbassa amb pernil: lleugera, amb el contrast del pernil, molt bona


- Amanida de formatges variats: mesclum d'enciams amb fruita de temporada com la magrana, combinava molt bé amb la mescla dels formatges, en daus i en crema



- Farcellet de marisc: cruixent per fora però cremós per dins amb intens gust a peix i amb una fina crema a l'exterior


- Lionesa de "mouse" de foie: molt original, ben presentada i ben elaborada, amb dauets de poma dolços, el foie i la confitura, una combinació ben pensada



- Caneló de confit d'ànec: correctissim, la farsa d'ànec esfilagraçat



- Calamars fregits: excel-lent frituraa l'andalusa, gens oleiosa



- Magret d'ànec amb salsa de bolets: un plat generós, bona quantitat de magret i de salsa. Una salsa gustosa però fina i potent. Em va agradar molt, el magret i els bolets casen d'allò més bé.

 

- Bola de gelat i pastís casolà: presentació insuperable, el pastís casolà de formatge, bonissim, acompanyat d'una mora, xarop de maduixa i una bola de gelat de vainilla amb xocolata calenta i neula. Un postres genial.



- Petit fours que molt be acompanyaven el cafè: consistien en figues banyades de xocolata amb llet i panses amb xocolata blanca. Molt adients per a servir amb el cafè. Presentat amb mel i fideus de xocolata. No es pot demanar més.



 

El preu de tots aquest fesTival de plats és de 25 euros per persona, el qual també inclou aigua, pa i cafè.

La veritat és que té una relació qualitat preu inmillorable. Vam quedar molt satisfets amb tots els tastets.