2/10/20

[#Restaurant] @lacalendula La Calèndula

El Restaurant La Calèndula es troba a l'antic Teatre del poble mitjavala de Regencós. La xef Iolanda Bustos interpreta a la cuina el seu millor producte amb molta presència de flors, herbes, arrels i fruits silvestres que ella mateixa recol.leccta que reflecteixen paisatge a cada plat. 

A més disposa d'una gran vinoteca amb una cuidada presència de selecció de vins locals i del país.

Nosaltres hi havíem anat fa un temps, i vam tenir la oportunitat i privilegi de fer una sortida amb la Iolanda pels camps dels voltants del poble a conèixer les plantes i ens va ensenyar les seves pròpies també que cultiva al Restaurant. Després de la passejada vam poder gaudir del Menú Silvestre i tastar així al plat una mica el que ens havia explicat. 

Aquesta vegada hi hem tornat perquè en teniem un molt bon record i no ens va decebre gens, tot al contrari.

La recepció al restaurant és molt bona, i és que només entrar-hi ja quedes meravellat per l'antic escenari del Teatre del poble, perfectament conservat.

I amb la benvinguda d'en Salvador, el cap de Sala, ens acompanyen a la nostre taula reservada amb vistes al magnífics jardins. 

Ens posen en una taula molt acolllidora al costat de finestra amb molta claror i ens serveixen una copa de cava. 


Un cava molt fi, amb una bombolla perfecte, súbtil i un gust afruitat que passava molt bé, és d'aquells cava que convida a seguir prenent-ne. Ja vam demanar quin era i ja el tenim apuntat per comprar-lo :) Es tracta del Stars Touch Rosé Brut de Perelada, i està elaborat amb Pinot Noir (30%) i Garnatxa (70%).


Seguidament ens van demanar si continuaríem l'àpat amb cava o preferíem un vi o alguna altra beguda.

Jo vaig continuar amb aigua amb gas, per circumstàncies de salut, ja m'hagués agradat seguir amb cava, i la meva parella amb un vi negre Blau Nit, del celler Mas Oller (situat a Torrent).



Com a primer plat ens van dur;

- Musclos de roca gratinats amb maionesa de safrà sobre un xip d'arròs negre


Ens va encantar, un gust de mar potent però amb la suavitat de la maionesa i el cruixent de la base. Un plat excel·lent de gust i de presentació.


També ens van portar una plata de fusta amb dos pans, un de coca de vidre ben sucat i amanit i un de pagès, amb una molla densa i crosta gruixuda que podies combinar amb l'oli d'oliva verge extra Serraferran juntament amb la sal d'herbes per posar-hi al cim. 


Sembla estrany com un bon pa amb oli i sal pot arribar a ser una delícia.

I entre pa i pa ens van dur el segon plat;

- Amanida d'herbes i flors amb formatge blau de búfala Muntanyola, xips de porro i vinagreta de ratafia


Un plat de brots tendres amb dauets d'un formatge molt delicat per ser blau, amb la dolçor dels xips de porros i un gust anissat de l'amaniment.


- Pop a la brasa amb sobrassada torrada, puré de coliflor i salicòrnia


Aquest plat ens va sorprendre molt per la presència de sobrassada al pop, i en canvi hi queda molt bé. Una pota de pop ben tendra i una combinació de gustos genial, amb el toc de brasa de fons.



- Suquet de Mero


Un plat guisat amb patata i un tall de mero amb una salsa ben lligada amb un retrogust a anís.


Aquí vam haver de sucar pa perquè el plat ho requeria i amb aquell pa dens i bo, encara més.


- Rostit típic de l'Empordà, desossat, al romaní amb prunes, panses i orellanes


Un tall rectangular d'una barreja de carns, concretament de pollastre i conill perfectament desossades i ben meloses que combinaves amb les diferents melmelades que t'hi presentaven.


- "Conguito", gelat de cacauets salats amb salsa calenta de xocolata i Xile amb menta


Unes postres ideals per a acabar un bon àpat, i és que tenen importància perquè fan que el dinar sigui rodó ;)


Es tracta d'una bola de gelat i te'l porten amb una gerra de xocolata calenta que et tiren in situ per tal que es vagi desfent l'esfera del plat i t'ho puguis menjar tot barrejat.

El gust del cacauet amb la xocolata casa d'allò més bé i amb la xocolata calenta fa que cada mos sigui sublim. A més el toc de Xile i queda molt bo, així com la menta, que refresca i amb la xocolata combina bé.


Vam finalitzar amb un cafè sol i tallat per a mi i ens va agradar moltíssim.

Ens va agradar des del primer moment, tant el bon tracte ofert per tot l'equip de personal, com per la calidesa del restaurant, el bon fer de la cuina i la qualitat dels productes. Vam marxar satisfets i és que fer un àpat així allarga la vida, no trobeu?

De fet La Calèndula d'acomiada de la cuina de la Iolanda i ara ho portarà en Salvador com a cap de Sala i l'equip de cuina que ja treballava amb la xef. 

Així que podrem seguir gaudint de la cuina en un espai màgic com és aquest Teatre. 



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario