28/10/20

[#Nutrició] Moniatos amb formatge blau

Estem en plena època de moniato, una hortalissa rica en hidrats de carboni complexos i sucres. I tot i que té un contingut nutritiu superior al de la patata en quant a vitamines A, E, C i àcid fòlic, el seu contingut calòric és de 100 kcal per cada 100 gr.

El moniato no té greixos i en canvi conté un 2% de proteïna de la qual convé destacar la metionina, un tipus d'aminoàcid essencial que no és habitual en els productes vegetals, és a dir, que és molt interessant per a persones vegetarianes.

De fet els moniatos solen agradar força a la gent i es poden menjar de moltes maneres, no només fornejats com s'acostuma a fer.

Per exemple es poden fer bastonets de moniato al forn amb parmesà o espècies, afegir-los a un guisat en substitució de la patata, amb carn o llegums, fer-ne una crema o un puré que acompanyi un tall de carn o peix i afegir-lo a masses de pastissos i coques.

Nosaltres en aquest cas l'hem fet farcit amb formatge que ens agrada molt i com que el moniato és molt dolç l'hem combinat amb un formatge blau, més potent de gust que combina molt bé amb el gust del moniato.


Ingredients:
  • 2 moniatos fornejats
  • 100 gr. de formatge blau

Elaboració:

Obrir el moniatos per la meitat i posar-hi els trossos de formatge blau.
Escalfar-los al microones fins que el formatge es fongui.

I ja ho tenim!


Consells de degustació:

Podem posar-hi qualssevol formatge, tot i que us aconsello un formatge blau pel contrast dolç i salat que proporciona.
Els sabors més dolços combinen millor amb Roquefort o Cabrales que amb formatges més suaus.

Valor nutricional:

Al afegir formatge afegim el valor calòric del moniato, però podem fer-lo servir com a plat únic i així estarem obtinguent hidrats de carboni, proteïnes, greixos i vitamines en un sol plat.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario