7/10/20

[#Recepta] Arròs ràpid de xoriç

Avui us porto una recepta que és un pim-pam, un arròs amb xoriç. Per fer-la només necessitarem tres ingredients i és molt senzilla i ràpida de fer i queda molt bona!


Ingredients per a 2 persones
  • 200 gr. d'arròs Carnaroli
  • 50 gr. de xoriç ibèric
  • brou de pollastre 

Elaboració:

Agafem un paella hi afegim un raig d'oli per fregir els talls de xoriç ibèric.



Una vegada el tinguem fregit, el reservem i evoquem l'arròs.



Torrem l'arròs una mica, que agafi també el suc del xoriç i anem afegint brou de pollastre i remenant fins que l'arròs ja estigui al dente, amb un toc cremós encara.

Quan ja falti poc perquè l'arròs hagi absorbit tot el brou hi afegim el xoriç que haviem reservat i remenem.

D'aquesta manera ens quedarà un arròs cremòs, semblant a un risotto, però sense els ingredients que requereixen per fer-lo.



Consells de degustació:

El podeu fer com a plat únic i acompanyar-lo d'una amanida verda i si sou més llaminers d'un ou ferrat, combina d'allò més bé ;)

És un arròs ràpid i amb pocs ingredients però si hi voleu afegir una cebeta fregida, un raig de vi blanc i parmesà i mantega al final, el convertireu amb un risotto de luxe.



Valor nutricional:

L'arròs és un cereal i com a tal ens proporciona energia en forma d'hidrats de carboni de llarga durada, així com els greixos de l'oli i del xoriç i proteïna, en aquest cas del xoriç. Per tant, amb una amanida verda i una fruita de postres seria un dinar correcte.



Maridatge:

Aquest arròs tan queda bé amb un vi blanc com amb un vi negre jove, us ho deixo a criteri vostre.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario