21/10/20

[#Producte] El millor xuixo del món

Bé, de fet ara ja no ho és el de la Fleca Padrés de Banyoles (va sortir l'any 2019), ja que aquest any ha sortit un altra guanyador, però igualment s'havia de tastar si o si. I ja veieu que hem esperat tant, que no té el títol però això no vol dir que no sigui una delícia!


El que si ens hem estalviat són les cues que hi havia al principi de saber la notícia, ja que tenien molts encàrrecs, venia gent de tot arreu només per tal de tastar els seus famosos xuixos. Suposo que ara passa també al nou millor xuixo; El Pa Artesà del Vallès, de Santa Perpètua de la Mogoda. Aquest a nosaltres ens queda un xic per anar-hi a comprar-lo, tot i que si mai ens hi apropem, qui sap ;)

Quan va sortir triat com a millor xuixo entre els 52 candidats que es van presentar al certamen del Fòrum Gastronòmic de Girona de l'any 2018, concretament al novembre, amb motiu de l'Any del Xuixo, des de l'Obrador de Can Padrés van haver d'incrementar la plantilla i dedicar-hi més hores per tal de cobrir la demana que tenien. Van passar de vendre 50 xuixos un cap de setmana a 1000. 


Els dos germans Jambert que regenten la fleca estan contents per la gran demanda i expliquen el secret del xuixo:

"Una massa ben reposada, una bona crema i una bona fregida i, per descomptat, bons ingredients i de qualitat". Els ous són de Rovell d'Or, de Riudarenes, la llet de la Granja Mas Colomers, d'Esponellà, l'oli, verge d'oliva i la mantega Corman".

Nosaltres tot just hi hem anat ara a comprar-los i tot i que els vam encarregar, encara en tenien per vendre.


S'ha de dir que primerament els vam trobar petits, tot i que realment deliciosos amb diferència.

El preu de cada xuixo és de 2 euros, un preu estàndard enfront les altres pastisseries. 

Es tracta d'un massa airosa, flonja, toveta amb una crema pastisseria perfecte en quan al toc de canyella i densitat.


Un xuixo gens oliós que passa molt bé i que es desfà a cada mos, entre la combinació de la pasta i la fina crema de dins.

La veritat és que si anem a Banyoles o pels voltants l'anirem comprant ja que a casa som llaminers!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario