14/9/20

[#Recepta] Baos farcit de llangardaix ibèric i verdures amb teriyaki de cervesa

La meva aportació per al 9è Concurs de receptes que organitza la revista Cuina per a la festa del Porc i Fira Gastronòmica de la cervesa de Manlleu són uns Baos farcits de llangardaix ibèric amb teriyaki de cervesa.


En aquesta recepta farem servir carn de porc ibèric, precisament una peça molt apreciada que s'anomena llangardaix i que es troba entre les costelles i el llom de porc. 

Es tracta d'una carn molt gustosa i fàcil de cuinar amb forma de peça allargada amb tires d'entre 2 i 4 cm, d'aquí el nom de llangardaix. 

Baos farcits de llangardaix ibèric amb teriyaki de cervesa

En primer lloc farem els baos, que no són difícils de fer però necessiten el seu temps de repòs.

Ingredients per a 4 baos:
  • 140 gr. de farina de blat
  • 5 gr. de llevat fresc
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1/4 de culleradeta de sal
  • 60 ml d'aigua
  • 15 ml d'oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Barregem tots els ingredients en un bol per tal de fusionar-los entre sí.


Un cop tot cohesionat, comencem a amasar-ho fins que la barreja no s'enganxi a les mans. 



Un cop haguem obtingut una bola, la deixem reposar en un plat i a un lloc càlid i tapada amb un drap durant una hora.


Passat aquest temps, veurem que la massa ha fermentat i haurà gairebé doblat el seu volum.


Una vegada reposada en fem 4 boles i li donem la forma del pa amb un corró. Deixem reposar el pa mitja hora més.



Un cop els tinguem aplanats, hi posarem una mica d'oli a la cara superior per tal que no se'ns enganxi quan els dobleguem.
 

El coem en una vaporera posant aigua a bullir en una olla i quan l'aigua arrenqui el bull posar-los i coure'ls 10 minuts.


En cas que no tingueu vaporera, amb una olla de verdures i un platet per coure al vapor també es pot.
Una vegada cuits els posem en un plat i els tindrem a punt per farcir-los!


Per a fer el farcit necessitem el llangardaix i verdures. 
Hi he posat dues verdures que hi combinen molt bé, la pastanaga que hi aporta la seva dolçor i el rave que hi dóna el seu picant.

Ingredients del farcit:
  • 1 pastanaga gran
  • 4 raves
  • 200 gr. de llangardaix
  • salsa teriyaki*

Elaboració:

Comencem tallant a làmines la pastanaga i els raves. 
Posem oli calent en una paella i afegim el llangardaix. 


A mitja cocció el tallem amb l'ajuda d'unes tisores a tires fines i afegim les verdures per tal que es cogui tot junt.


Finalment, quan ja quedi poc perquè tinguem la carn feta afegim la salsa teriyaki i barregem tot.


Ara ja tenim el farcit fet i podem farcir els baos i servir-los.


Us asseguro que queden deliciosos ja que els baos són un pa molt flonjo i de sabor neutre però amb el gust potent de la carn i les verdures amb la salsa ha quedat deliciós :)


Per a acompanyar els baos hem preparat una *salsa teriyaki però susbtituïnt el sake per cervesa. Així que hi hem posat:
  • 75 ml de salsa de soja
  • 30 ml de vinagre d'arròs
  • 2 cullerades de cafè de sucre morè
  • 1 gra d'all
  • un polsim de gingebre
  • 30 ml de cervesa


Per a fer-la hem barrejat tots els ingredients i els hi hem tirat a la carn quan gairebé ja la teniem cuita i a la mateixa paella també hi hem posat les verdures, que tot quedés ben barrejat amb la salsa.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

2 comentarios: